Menu & Search
Gefeliciteerd, je bent nu officieel een peuter

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een peuter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Het is nu ik dit schrijf, precies 2 jaar geleden dat ik puffend op de bank zat met papa, die ik om 20.00 uur ’s avonds toch maar gebeld had, omdat dit wel eens het echte werk kon zijn. De avonden, nee weken ervoor teisterde je me zo nu en dan al eens met ‘oefen’weeën, maar tot mijn grote ergernis bleef je lekker zitten. Man, wat was ik het zat om zwanger te zijn destijds. Ik wilde je ontmoeten, was het moe om met mijn buik te zeulen, keer op keer mensen te moeten mededelen wanneer ik uitgerekend was, hoeveel weken ik zwanger was (koop een agenda!) én te bevestigen dat ik er inderdaad uitzag als een chagrijnige, dikke, uitgebluste hormoonbom. IK.WAS.ER.KLAAR.MEE! En deed er alles aan om je uit mijn buik te krijgen. Ik vrat iedere ochtend meerdere lepels olijfolie en wandelde kilometers door het dorp maar het enige dat ik uitbroedde waren eieren in Pokemon Go en van die olijfolie belandde ik alleen maar op de plee.

Terug in mijn buik

Maar toen je daar dan eindelijk was (ik, je broers, papa allemaal zo verliefd op je) wilde ik je toch ook wel weer vlug terug stoppen in mijn buik (minus de pijn!) Je beschermen voor het gevaar van buiten en genieten van je hardcore schoppen tegen mijn ribben en je gewurm met je hoofd in mijn bekken waardoor ik meer dan een keer per uur vloekend door het huis liep om de pijn te verbijten. Raar maar waar, soms verlang ik er nog steeds naar, kleine kronkelworm. Alle zwangerschapsclichés zijn zo waar!

Nu kronkel je buiten mijn buik, midden in de nacht in ons bed wanneer je weer eens besloten hebt dat je in ons bed wilt liggen en niet op je kamertje waar papa uren, zelfs dagen aan heeft gewerkt. En waarvoor ik uren op Pinterest doorbracht (ook veel werk). We trappen er altijd weer in. En je rent, danst, zingt en rent. Je kleine mollige peuterbeentjes staan eigenlijk nooit stil.

Pruillip met grote bruine ogen

Hoewel ik er zo voor probeerde te waken werd je behandeld als een prinsesje, met name door je broers en je vader die bij de eerste pruillip al zenuwachtig in de startblokken stonden om je op te vrolijken. En dat is nu niet anders. Iedereen doet het maar al te graag voor je want je bent om op te vreten, zelfs als je het hele huis op z’n kop zet omdat je Peppa Pig wilt kijken, je dagelijkse dosis melkje wilt drinken  en wilt sabbelen op je speentje, het liefst die met hondjessleutelhanger: ”Lolah, dlinkuh makuh, Peppa kijkuh!” Maar je bent ook een beetje intimiderend met je grote prachtige bruine kijkers die zo nu en dan op onweer staan. Gevaarlijk!

Gefeliciteerd, peuter!

Lieve schat, hoewel je je overduidelijk wel al zo gedroeg, ben je het nu officieel. Gefeliciteerd, je bent nu een peuter! Ik hoop dat je altijd zo’n vrolijke, swingende en knettereigenwijze meid blijft! Je leest dit waarschijnlijk pas wanneer je twaalf bent ofzo. Vol met puberhormonen en je dan waarschijnlijk kapot schaamt om je hopelijk dan nog steeds bloggende, wannabe hippe moeder. En dat je mij dan met je prachtige bruine kijkers dwingt om dit bericht te verwijderen. Maar ik wilde ik je toch feliciteren met deze mijlpaal. Misschien dat je zelf ook ooit een mini versie van jezelf krijgt. Dan zul je dit vast wel begrijpen.

Dikke kus,

Je mama

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Er zijn geen reacties :-(

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!