Menu & Search
Recept: Gezond broodje shoarma (ja écht!)

Recept: Gezond broodje shoarma (ja écht!)

 Vroegâh wist ik niet beter dan dat Shoarma helemaal geïntegreerd is in de Nederlandse keuken. Het was voor mij  net zo normaal als boerenkool met worst. Ik ben hier echt al meer dan 15 jaar helemaal dol op. Sterker nog, mijn eis als kleine snotneus was dat dit gerecht minimaal één keer in de week op tafel kwam.

Dankzij de grillroom in ons dorp maakten mijn ouders dit gerecht al ver voordat shoarma ( meestal van goedkoop varkensvlees) in de schappen van supermarkt naast de gehaktballen lag. Inmiddels heb ik dit gerecht helemaal eigen gemaakt en wil ik natuurlijk met alle liefde mijn recept met jullie delen en het leuke is dat dit recept ook nog eens best gezond is door het magere vlees en lekkere salade.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 500 gram kalkoenshoarma ( Dit hebben ze bij de meeste Turkse slagers,maar zelf maken gaat ook prima met wat kalkoenfilet en shoarma kruiden)
 • 1 tot 2 turkse broden
 • 1 doosje champignons
 • 1 rode en 1 groene paprika
 • 1 rode ui
 • zwarte olijven
 • 3 trostomaten
 • 1 krop sla naar keuze
 • 1 komkommer
 • mijn recept voor home made knoflooksaus of een kant en klare, maar het liefst eentje op yoghurtbasis.

optioneel: een stukje rode – of witte kool of wortel voor in de salade en wat fetakaas.

Hoe maak je dit hemelse broodje?

1: Snij de sla, tomaten, olijven, komkommer, champignons, paprika en eventueel kool of wortel in stukjes en doe dit ( behalve de champignons en een halve groene en halve rode paprika) in een slakom.

gezond broodje shoarma
kalkoenshoarma

2: Doe wat olie in een grill- of koekenpan en breng op temperatuur.  Doe de kalkoenshoarma in de pan en bak dit op middelmatig vuur.  Voeg na 2 of 3 minuten de champignons en paprika toe en bak alles nog eens voor ongeveer 7 minuten. (Laat kalkoen niet te lang bakken want dan wordt het vlees nogal droog.)

3: Verdeel het turkse brood in 4 of 6 gelijke stukken en snij de broodjes open zodat je ze kunt vullen met het vlees en de salade. Besmeer de broodjes met knoflooksaus en voor wat extra pit een beetje sambal.

4: Vul de broodjes met een beetje vlees en een grote schep salade. Of een grote schep vlees en een beetje salade. Wat jij wil, maar hoe meer salade hoe beter natuurlijk.

Iets minder gezond maar wel lekker is om er als bijgerecht gebakken aardappeltjes bij te eten, je zou er natuurlijk ook iets van rijst bij kunnen doen.

Het enige wat je nu nog rest is om heerlijk ongegeneerd ( met knoflooksaus op je hele gezicht) in dit broodje te duiken. Enjoy!

20150714_181430_resized

Wat is jouw all time favorite gerecht? 

Wil je graag op de hoogte blijven van mijn posts? Volg me dan op Facebook, twitter of bloglovin  

11 Comments

Klets mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 3 jaar ago

  Oeww, klinkt goed! Ik ben niet echt shoarma-liefhebber, maar in zo’n broodje met groente is dat prima te doen 😉

 2. 3 jaar ago

  Ik ben ook gek op shoarma, doe het meestal wel met een gewoon pakket, maar ik bak er nog verse uien in mee, paprika, champignons eventueel ook en fijn gesneden andijvie, heel veel, hahaha en dan vers nog tomaat inderdaad alleen de olijf heb ik niet aan gedacht, en de knoflook, ik vind een bepaalde kant en klare uit een bakje erg lekker, wel wat duurder, maar zo lekker romig 😉 Maar zelf gemaakt is ook erg lekker natuurlijk 😀

 3. Mmm, klinkt en ziet er heerlijk uit! En zo’n schattige foto onderaan 😉

 4. 3 jaar ago

  Lekker! Wij maken/eten ook af en toe Broodje shoarma en soms zelf maken.

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Leuk om te horen dat je het ook vaker zelf maakt.

 5. 3 jaar ago

  Klinkt ontzettend lekker!! Ziet er ook heerlijk uit 🙂

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Dankje! Het is de moeite waard 🙂

 6. 3 jaar ago

  Ik vind dit ook zoo lekker altijd. Soms heb ik er opeens super zin in en dan heb ik echt zo’n craving dat ik het binnen 24 uur moet hebben (alsof ik opeens verslaafd ben).

  • 3 jaar ago

   Dat heb ik dus ook, afgelopen donderdag had ik zo’n bui. Ik ging bij mijn moeder eten dus heb ik die eerst overtuigd dat we dit echt moesten eten. Gelukkig had ze er ook zin in.

 7. 3 jaar ago

  Ik houd erg van spaghetti met tomatensaus. Dit broodje lijkt me ook erg lekker. Zeker met het idee dat het nog gezond is ook, en niet vet.

  • 3 jaar ago

   Spaghetti vind ik ook erg lekker met een goed klaargemaakte tomatensaus. Ook daar gaat de nodige knoflook in haha.

Archief

Tekstschrijver nodig?