Nu aan het lezen
Go train that supermodel-brain

Go train that supermodel-brain

‘If exercising my brain burned as many calories as
excersising my body, I would be a supermodel’  

De droom van elke juf in het onderwijs, is dat je uitkijkt naar de zomervakantie. Eindelijk tijd voor jezelf en lekker niks doen. Maar ik kom er gaande weg mijn vakantie achter dat ik echt een work- aholic ben. Mijn hersenen kunnen de rust niet langer aan en hebben exercise nodig. Go train that supermodel-brain!

Terug in Nederland

De eerste twaalf dagen van de vakantie heb ik heerlijk genoten van de prachtige stad Bilbao in Spanje. Bij terugkomst in Nederland
was het tijd om het ‘gewone’ leven weer op te pakken. Daarmee bedoel ik trouwens niet werken, want zover is het nog niet.
 

Ik verbaas me erover hoe snel de dagen voorbij vlogen, maar ook dat ik het dan toch relatief ‘druk’ heb. Druk? Hoe dan? Dat vraag ik me dus eigenlijk constant af. Voortdurend heb ik prikkels nodig, en ben ik bezig. Het pimpen van meubels, het verpotten van planten, lunchen en dineren met vriend(inn)en), podcasts  en muziek luisteren, series kijken, boeken lezen, de inrichting van mijn huis veranderen, online shoppen, elke dag opnieuw bedenken wat ik vandaag toch eens wil eten, koken (daar heb ik tijd voor nu), sporten enz. enz. 

Waar haal ik de tijd vandaan?


Als ik deze lijst zo lees, vraag ik me af waar ik eigenlijk normaal de tijd vandaan haal om ook nog naar mijn werk te kunnen gaan. In mijn leven zijn er dus zoveel dingen te doen, dat ik me geen moment verveel. Dit is tot grote ergernis van mijn man. Hij werkt ’s nachts als horecaportier en slaapt overdag. Constant wordt hij wakker van me. Maar ook vindt hij dat ik teveel doe. ‘Wanneer ga jij nou eindelijk eens rustig zitten?’ vraagt hij dan.
 

Rust

Naarmate de weken verstrijken merk ik dat de rust er toch in begint te hakken. Want na vier weken aanrommelen in je huis ben je er echt wel klaar mee. Ik ben iemand die niet houdt van sleur, elke dag hetzelfde, vaste routines en dergelijke, ik heb uitdaging nodig. Maar nu ik me inmiddels in week vier bevindt, besef ik pas dat ik er eigenlijk wel weer aan toe ben om te gaan werken en ik die drukke routine toch wel fijn vind. Het klinkt echt heel stom om dit te zeggen, want mijn vakantie is voor mij echt heilig, even geen kinderen om je heen en totale rust. Maar ik hou van prikkels en drukke dagen en spannende avonturen mee te maken. En ja, om heel eerlijk te zijn, gebeurt dat pas echt als ik werk. 

Bij ons op school is geen dag hetzelfde. Er gebeurt veel in de thuissituaties van leerlingen, verhalen die je schokken, maar ook verhalen die je inspireren. Ik mis de kijk die kinderen op de wereld hebben en kan niet wachten om hun leuke vakantieverhalen te horen. 

Bekijk ook

Afkickverschijnselen


Omdat ik op dit moment kamp met afkickverschijnselen (zo noem ik het maar even) heb ik vorige week heel bewust ook met collega´s afgesproken. Simpelweg omdat ik ze miste. Als je geen leerkracht bent en dit leest, klinkt dit ook heel stom, maar je collega´s zijn nou eenmaal de mensen waar je in een onderwijswerkweek gemiddeld zestig uur mee doorbrengt, en deze collega´s spreek je de hele dag door en leer je persoonlijk kennen. En na zo´n jaar hard werken, zit je opeens zes weken zonder ze. Ik kan daar gewoon niet zo goed tegen. Ik was vorige week dan ook echt blij om ze te zien en uren achter elkaar met ze te kunnen kletsen. 

Go train that supermodel- brain

Ondanks dat het leven van een juf op een basisschool echt wel pittig is, kan ik echt niet wachten om weer te beginnen. Deze hersenen kunnen niet tegen de rust en het wordt tijd dat mijn supermodel-brain weer getraind wordt met allemaal leuke nieuwe prikkels.

Wil je meer lezen over mijn leven als juf en meer illustraties van mij zien? Check dan mijn website en Instagram pagina.

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
1
Bekijk reactie
  • Haha, heel herkenbaar! Het hele schooljaar uitkijken naar de vakantie, en als het dan eenmaal zover is blijkt de jacht bijna mooier dan de vangst 😉

    Veel plezier met je collega’s en leerlingen in het nieuwe schooljaar!

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top