Menu & Search
Oh my lord, I’m going to Dublin!

Oh my lord, I’m going to Dublin!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Hoewel ik nog nooit in Ierland ben geweest, ben ik er toch verliefd op geworden. Om te beginnen bij de taal, het klinkt zo heerlijk Bargoens. Oh my lord [spreek uit: ooh mie lorrrd] Of het Keltische, waar ik geen snars van versta. Doe daar een beetje mysterieuze sfeer bij, a pint of guiness en heel heel veel goede muziek en je waant je al bijna in Dublin, althans dat is mijn beeld ervan.

Maar volgende maand kan ik dit als het goed is van mijn lijstje strepen want ik heb samen met een vriendin een citytrip naar Dublin geboekt. Ik ga het gewoon in real life ervaren voor een lang weekend. Stiekem vind ik het heel erg spannend en voel ik me weer een tiener, want: ik ga overnachten in een hostel (alles beter dan kamperen) midden in Temple bar tussen alle pubs. EN de laatste keer dat ik met de desbetreffende vriendin een reisje heb gemaakt is 8 jaar geleden in Mallorca. Klinkt nu al als een bad idea. Terwijl ik dit schrijf probeer ik de ierse accentjes alweer uit in mijn hoofd. Beth aidee girl, ooh mie lord. Ofzoiets.

P.S. I love you Ireland

Behalve de muziek, prachtige omgeving, guiness, whiskey en pubs met heel veel live optredens is er ook nog een andere reden waardoor ik verliefd ben geworden op Ierland. P.S. I love you.  Ik heb die film inmiddels misschien wel al tien keer gezien maar telkens weer is het janken geblazen. Al is het maar omdat Gerard Butler en Hilary Swank zo’n leuk fictief koppel vormen. Sorry, een hopeloze romanticus aan het woord hier! Ik hoop stilletjes dat iedere band als The pogues klinkt in Dublin.

 

En dan heb je nog de schapen

Mijn plan is in ieder geval om niet alleen maar in de pub te hangen. Een tripje buiten de stad en gewoon een wandeling maken en hopelijk heel veel schapen tegen komen. Zo’n lekkere vervelende kudde weg blokkerende wollige vriendjes die op hun dooie gemak door het landschap struinen.

 

sheep-on-the-road-1400971

Beter als dat kan het toch niet worden? De weersomstandigheden in Ierland neem ik voor lief. Start the countdown. 35 days left. Dacht ik in het Iers. Tot die tijd ga ik wegdromen bij de schapen en de muziek. Wanneer ik terug ben ga ik jullie hopelijk tot vervelens toe doodgooien (spreekwoordelijk gezien dan hè) met wilde verhalen en prachtige plaatjes uit Dublin.

Trekt Ierland jou ook zo, en ben je er misschien al eens geweest? 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!