Nu aan het lezen
Grootjes TV-kast opgeknapt met kalkverf van Annie Sloan

Grootjes TV-kast opgeknapt met kalkverf van Annie Sloan

Blauwe kalkverf tv kast opgeknapt

We beginnen er steeds beter in te worden: zo min mogelijk geld uitgeven aan meubels. Dat is met eten wel wat anders. Prioriteiten, prioriteiten. 😉 We bezitten inmiddels een zelfgemaakte pallettafel (die John helemaal alleen gemaakt heeft en waar ik totaal geen aandeel in had), opgeknapte servieskast en sinds kort het TV kastje van oma.

Hiervoor hadden we ook al een zelfgemaakte TV-kast. Ook van pallets gemaakt, maar die werd te groot nadat onze prinses Nolah voor haar 1e verjaardag een uit de kluitengewassen keukentje kreeg.

Een kastje met emotionele waarde

Toen mijn nichtje vroeg of er iemand interesse had in grootjes TV-kast aarzelde ik dan ook geen moment. Deze was van mij,voor ons volgende kalkverf project! Niet alleen omdat we er een nodig hadden en deze het perfecte formaat heeft, maar ook omdat ik gewoon een ontzettende emo ben als het aankomt op spulletjes met emotionele waarde. Deze kast mocht gewoon niet op de stort belanden, hoe lelijk ook. Gelukkig maakt een likje Annie Sloan, alles mooier.

Inmiddels hebben we er al heel wat handigheid in gekregen en draaien we onze hand niet meer om voor het opknappen van een meubel. Mede ook doordat kalkverf zo ontzettend fijn is om mee te werken.

Een bonte verzameling

Onze woonkamer is best wel een bij elkaar geraapt zooitje maar toch past alles juist daarom wel weer bij elkaar. De meeste meubels hebben allemaal een ding gemeenschappelijk: ze zijn ofwel zelfgemaakt of tweedehands. Op onze Ikea keukentafel na. Die is gewoon lelijk! (ruikt naar een nieuw project)

Het was dan ook niet gek dat we voor een nieuw kleurtje gingen, in plaats van het zelfde kleurtje als de servieskast. Een bonte verzameling dus! Toen we naar de verfwinkel gingen hadden we al een bepaalde kleur in gedachten: Aubusson Blue. Een prachtige kleur die nog steeds tussen mijn favorieten lijstje staat maar iets te donker voor in onze huiskamer. We kozen daarom voor net een ander type blauw: napoleonic blue. 

Wederom een super makkelijk klusje dat echt iedereen zou kunnen mits je er even de tijd voor neemt. (dat is vaak het grootste probleem)

Zo knapte we het kastje van oma op

Oma’s tv kastje before:

Het belangrijkste gedeelte wanneer je met kalkverf gaat werken is dat je het meubelstuk moet ontvetten. In dit geval is ST. Marc steevast de allesreiniger waar we op vertrouwen en welke overigens ook in veel verfzaken wordt verkocht. Nadat je meubel ontvet en droog is kun je eigenlijk al direct beginnen met het leukste gedeelte: verven! Het makkelijkste is als je de scharnieren afplakt en de deurtjes eraf schroeft, maar zelfs dat is niet perse nodig als je netjes kunt werken of wanneer het je niet zoveel uitmaakt als de scharnieren mee geverfd worden. Ik deed het in etappes, tussen het koken van de  avondeten door.

Stoere vegen op je meubel

Nadat het kastje volgens de instructies op de verf gedroogd was, (dit duurde ongeveer een nachtje) hebben we het kastje met blanke wax van Annie Sloan behandeld. Afhankelijk van wat je mooi vind kun je je meubel een glanzend of mat effect geven. Op Youtube staan zo ontzettend veel tutorials over het verven van meubels dat je er vast wel uitkomt. Na het waxen schuurden we met name op de naad en hier en daar subtiel op de deurtjes wat verf weg om dit vervolgens in te smeren met de donkere wax van Annie Sloan. Het resultaat: stoere donkere vegen op je meubelstuk.

See Also

tv kast met kalkverf

Herinneringen ophalen

Ik ben zo ontzettend blij dat ik het kastje van oma heb geconfisqueerd. Het is zo bevredigend om tweedehands meubeltjes op te knappen. Het koste ons enkel wat verf (meer geld over voor eten). En bovendien brengt het good old memories naar boven van logeerpartijtjes bij oma met videobanden van Tom & Jerry op de  bank. Ik zei toch dat dat kastje emotionele waarde heeft? 😉

Het kastje heeft zich prima geadapteerd aan de omgeving oftewel onze bij elkaar geraapte zooi dat we ons thuis noemen!

Een tweedehands tv kastje opknappen met kalkverf
Ook een tweedehands tv kast opknappen met kalkverf? Pin het naar je Pinterestbord!

Wat vinden jullie van mijn TV-kast?

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
1
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
1
Spannend!
0
Bekijk reacties (2)
  • Ik vind hem gaaf geworden! Zo kan het hier ook gaan, tenminste… mijn ouders zijn daar sterren in, zelf bouwen en schilderen, of meubels gewoon her gebruiken en schilderen, zo gaaf. Zelf heb ik er gewoon de ruimte niet voor, om nog meer meubels neer te zetten, maar ik heb de eettafel van mijn opa en oma nog, hahaha wie weet 😉

    X

  • Ja die ziet er mooi uit. Zo zie je maar dat alles een tweede ronde verdient en ook kan krijgen. Goed geregeld.

    Love As Always
    Di Mario

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top