Nu aan het lezen
Handig overzicht: deze maaltijdboxen zijn geschikt voor gezinnen.

Handig overzicht: deze maaltijdboxen zijn geschikt voor gezinnen.

maaltijdbox voor gezinnen

Ik ga zelf binnenkort mijn eerste maaltijdbox proberen van de Albert Heijn en ben daar natuurlijk heel benieuwd naar. Hans heeft een super handige website waarop hij alle maaltijdboxen met voor en nadeel op een rij heeft gezet (maaltijdbox.net) en vroeg of hij een gastblog mocht schrijven. 

Misschien herken jij je wel in de volgende situatie: je hebt twee kinderen, bent druk met je gezin en hobby’s en komt nauwelijks meer toe aan een bezoekje aan de supermarkt. Of; je bent vader van een kleintje en hebt geen tijd meer om uren in de keuken te staan. Toch wil je wel een gezonde maaltijd, en wekelijks voldoende afwisseling, op tafel kunnen zetten. De maaltijdbox kan dan een uitkomst bieden. In dit artikel leg ik  kort uit wat een foodbox is en welke voordelen dit voor gezinnen kan bieden.

Wat is een maaltijdbox

Wellicht heb je wel eens gehoord van HelloFresh, de Allerhande box van Albert Heijn of de Marley Spoon foodbox. Dit zijn de meest populaire boxen van Nederland. Zo’n box is eigenlijk een boodschappenpakket vol met heerlijke ingrediënten waarmee je de lekkerste gerechten op tafel kunt zetten. Natuurlijk worden ook de recepten meegeleverd. Dit zijn kaarten waarop precies staat wat je moet doen (inclusief porties en vaak ook met ondersteunende foto’s). Koken met een maaltijdbox gaat snel (vaak binnen 30 minuten op tafel) en je hoeft zelf dus geen boodschappen meer te doen.

Voordeel voor gezinnen

Veel kinderen hebben moeite met de avondmaaltijd. Ze kennen de gerechten niet, willen per definitie geen groente eten of worden al boos als ze überhaupt aan tafel moeten. Met een maaltijdbox haal je positieve energie in huis. Samen koken met je kleintje is leuk. Volg samen de stappen van het recept en introduceer op een laagdrempelige manier nieuwe smaken. En het grootste voordeel; vergeet die stressvolle bezoekjes aan de supermarkt. Je krijgt de box namelijk volledig gratis thuisbezorgd!

Welke gezinsvriendelijke foodboxen zijn er?

Hierboven hebben we al verschillende topmerken in de maaltijdbox markt genoemd. Natuurlijk zijn er meer opties. Wil je biologisch eten? Kies van voor Ekomenu. Wil je vegetarisch eten? Kies dan voor de beebox van Willem en Drees. Wil je van dat alles een beetje? Kies dan voor de Krat of Mathijs maaltijdbox. Op maaltijdbox.net, een vergelijker van maaltijdbox, kun je zelf bekijken welke box bij jou past. Vooral de boxen waarbij je zelf recepten kunt kiezen zijn gezinsvriendelijk. Jij weet namelijk zelf wat je jouw kindje wel of niet wilt laten proberen te eten. Zo hou je toch nog een beetje de controle. Hieronder hebben we onze top 4 op een rijtje gezet.

  1. Albert Heijn box

Prijs: €37,50 voor 3 maaltijden voor 2 personen

Vegetarisch: Nee

Biologisch: Nee

Recepten kiezen: Ja, uit 4

  1. HelloFresh

Prijs: €39 voor 3 maaltijden voor 2 personen

Vegetarisch: Ja

Biologisch: Nee

Recepten kiezen: Ja, uit 10

  1. Marley Spoon

Prijs: €39,90 voor 3 maaltijden voor 2 personen

Vegetarisch: Nee

Bekijk ook

Biologisch: Nee

Recepten kiezen: Ja, uit 12

  1. Ekomenu

Prijs: €39,00 voor 3 maaltijden voor 2 personen

Vegetarisch: Ja

Biologisch: Ja

Recepten kiezen: Ja, uit 7

Korting op je maaltijdbox ontvangen?

Wil jij profiteren van wat extra voordeel op je maaltijdbox? Gebruik dan gebruik van de Allerhande box actie. Je krijgt nu maar liefst €10 korting op je AH box. Deze korting is geldig voor nieuwe klanten. Bestaande klanten krijgen bij AH helaas geen korting. Er is ook een introductie aanbieding van HelloFresh en Marley Spoon. Hierbij krijg je €25 voordeel op je eerste bestelling of twee keer 10 euro korting op je eerste twee boxen.

Heb jij al eens een maaltijdbox geprobeerd?

Ik ben benieuwd of jij al eens een maaltijdbox hebt getest. Wat vond je ervan? Waarom heb je het geprobeerd? Of voor iedereen die er nog niet mee bekend is; waarom zou je het wel of niet willen proberen? Klets mee of reageer via Facebook.

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (4)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top