Menu & Search
Heeft Facebook de wereld veroverd?

Heeft Facebook de wereld veroverd?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Gisteravond heerste er totale chaos en paniek in de wereld, tenminste als ik Twitter moest geloven. Een storing op Facebook. Duizenden al dan niet miljoenen #facebookdown tweets werden de wereld in geslingerd, die overigens voor het merendeel zeer vermakelijk waren: mensen die spontaan op straat tegen elkaar begonnen te roepen wat ze gegeten hadden, ik like je begonnen te roepen en foto’s van hun kleinkinderen in ieders gezicht smashten. Mensen die spontaan tijd hadden om een praatje te maken met hun naasten en weer aandacht schonken aan hun kinderen al dan niet tijd hadden om hun haren te wassen, in alle rust te poepen of baby’s gingen maken. De telefgraaf schreef er zelfs een nieuwsbericht over.

Persoonlijke facebook paniek

Ook ik ondervond ”problemen” door de storing van Facebook. Het had effect op mijn site en veel andere apps en sites waren onbereikbaar. Oké, big deal. Maar toen Facebook het opeens weer deed verscheen er opeens een pop-up op mijn scherm met de vraag: Heeft Facebook een positief of negatief effect op de wereld. Dat zette me aan het denken. Ben ik echt zo afhankelijk van zoiets als Facebook? Aangezien die vraag me de hele avond heeft beziggehouden vraag ik me af hoe jullie hierover denken. Heeft Facebook de wereld veroverd en zijn we sociaal afhankelijk? Zo ja, op een positieve of negatieve manier. Kun je ooit nog zonder? Welk effect heeft Facebook op jouw dagelijks leven?  

Positief vs. negatief

Buiten de negatieve effecten van privacy schending, het mogelijke negatieve zelfbeeld dat je er van zou kunnen krijgen en alle overbodige informatie, verleidende of irritante reclame en het enorm tijdrovende effect hou ik er zelf toch een positief gevoel aan over, simpelweg omdat:

  • Het me nog steeds niet verveeld om Facebook te checken terwijl ik op de wc lees over de dode goudvis van de dochter van de zus van mijn tegen  overbuurvrouw. (R.I.P. bluppie)
  • Het doelloos liken van berichten zonder een reactie achter te laten omdat ik daar te lui voor ben ondanks het schuldgevoel dat ik er aan over houd toch een leuk tijdverdrijf is.
  • Candycrush zou saai zijn als ik niet meer beter en verder in levels kon zijn dan die ene collega of verre vriend.
  • ik te nieuwsgierig ben naar de nieuwe vriendin van de ex van mijn vriendinnen
  • ik alle felicitaties van vreemden en vage kennissen stiekem toch super leuk vind
  • Ik al mijn avonturen dan niet honderd keer hoef te vertellen, een druk op de knop en heel de wereld weet het. ( ik zie hier een stukje tijdwinst)
  • Het inloggen op sites en apps zo veel gemakkelijker maakt
  • Het de grootste bron van bezoekers voor mijn blog is.

Ondanks de zeer lichte sarcastische ondertoon van mijn bevindingen denk ik toch dat Facebook veel voordelen heeft en voorlopig zal blijven groeien.

”Faceboek does rule the world” 

Positief of negatief? 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!