Menu & Search
Help! We krijgen een meisje

Help! We krijgen een meisje

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

advertorial

Een dochter krijgen, was een lang gekoesterde droom van ons. Na stokken en stenen, de blote piemeldans en grof gestoei wilde we nu ook wel eens de andere kant ervaren. Een lief schattig meisje met mijn haren en de blauwe ogen van mijn man. 

Toen ik erachter kwam dat ik weer zwanger was kon ik niet geloven dat er überhaupt een meisjesbaby in me zou kunnen groeien. Aan mijn vaderskant en mijn mans kant zijn meisjes schaars en al helemaal het krijgen van twee verschillende geslachten. Bovendien stonden de statistieken er ook niet zo rooskleurig voor, bij twee of méér jongens zou ik 60% kans hebben op nog ’n jongen. Ik had me er dus min of meer al bij neergelegd dat dat dit keer ook het geval zou zijn.

Paniek om een mini hamburger

Het was dus even schrikken toen ik na bijna twintig weken in ongewisse te hebben geleefd plotseling zat te staren naar een hamburger op het beeldscherm. Ik voelde me opgewonden, geschokt en blij tegelijk. Zouden ze het mis hebben? Maar de keer erop was er wederom een klein hamburgertje te zien.  Onze baby wordt een klein lief meisje! (althans totdat ze kan kruipen)

De eerst volgende winkels die ik bezocht ging ik dus op zoektocht naar meisjeskleding. Hoe vaak had ik al niet krijsend en opgewonden in een winkel gestaan met schattige bloemen jurkjes. Dit moest dus een makkie worden. Maar nadat ik de Hema en nog een paar winkels had afgestruind en ook virtuele shops van H&M tot en met Esprit  raakte ik toch lichtelijk in paniek. Niets voldeed aan mijn (veel te strenge) eisen. Waar waren al die schattige bloemenjurkjes opeens gebleven?

Even wennen

Uiteindelijk denk ik dat het een kwestie van wennen is. (heeft niets met perfectionisme te maken) Ik ben nog altijd dolgelukkig met onze meisjesbaby in wording en ook mijn lieve barbaarse schurken kunnen niet wachten om haar te vertroetelen (en haar speelgoed af te pakken) na een lange zoektocht heb ik inmiddels een super schattig, ieniemienie roze jurkje gekocht en bijpassende legging met polkadots, volg ik tientallen webshops op facebook en heeft ook mijn man een setje rompertjes gekocht met roze strikjes (die hij maar truttig vond). En ook Pinterest helpt me een handje mee.

Ik schat zo in dat het financieel moeilijke jaren gaan worden …

Hadden jullie in het begin ook zo’n moeite om voor een meisjes te shoppen?

 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!