Menu & Search
Herfstige arretjescake met sinaasappel en kaneel

Herfstige arretjescake met sinaasappel en kaneel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

De kinderen waren al dagen aan het smeken, of nouja eigenlijk aan mijn hoofd aan het zeuren om iets met me te bakken. Ikzelf had echter weingi animo om mijn schort tevoorschijn te halen.

Aangezien mijn baksels niet bepaald heel holland bakt zijn (laat staan heel Limburg bakt) had ik het bakken tot nu toe op de lange baan kunnen schuiven. De laatste keer dat ik een poging deed om cheesecake te bakken en die niet te vreten was kunnen mijn smaakpapillen nog erg goed herinneren. Maar belofte maakt schuld dus besloot ik de kinderen tegemoet te komen.

Herfstige arretjescake met sinaasappel en kaneel

Oké, ik had ook gewoon een cake bij de bakker kunnen kopen maar dan maakte ik mezelf er wel erg gemakkelijk vanaf. Ik besloot als compromis arretjescake te maken. Zo hoefde de oven niet aan en kon ik toch iets  verrukkelijks kokkerellen met de kinderen. Het werd overigens geen ordinaire arretjescake, nee ik doop deze om tot officiële herfstige arretjescake met sinaasappel en een vleugje kaneel. Dat klinkt toch fancy, nietwaar?

Ben jij ook niet zo bakkerig en wil jij je buurvrouw toch de loef afsteken? Dan is deze caloriebom het proberen waard. (zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb!)

Wat heb je nodig?

  • 250 gram boter
  • 1 rol biscuitkoekjes  (300 gram)
  • 1 grote reep pure chocolade a 180 gram
  • Snufje kaneel
  • 1 Sinaasappel
  • 60 gram Cacaopoeder
  • 1 ei
  • 100 gram basterdsuiker
  • Cakevorm

Hoe maak je het?

1. Bekleed de cakevorm met bakpapier en breek de beschuitjes in kleine stukjes. Doe ze in een kom

2. Smelt de boter en chocolade langzaam in een pannetje en voeg er de suiker, kaneel en cacaopoeder aan toe.

3. Wanneer alles gesmolten is roer je een ei erdooor en rasp je de schil van ongeveer een halve sinaasappel en doe je dit ook door het chocolade mengsel.

4. Giet de chocolade bij de gebroken koekjes en roer dit goed door elkaar. Stop het mengsel vervolgens in de cakevorm en zet dit in de koelkast voor een uurtje of 4. In mijn geval koos ik voor een nacht.

5. Haal de cake uit zijn vorm en bestrooi de cake eventueel nog met wat sinaasappelrasp.

Het beste gedeelte is natuurlijk het opeten. Dit recept was chocotastisch geslaagd. Snijd wel dunne plakjes want geloof me, daar heb je zeker genoeg aan. En nu ik er zo over nadenk lijkt deze arretjescake verdacht veel op de Pimms koekjes. Kennen jullie die? Heerlijk!

Maak jij wel eens arretjescake? Mocht je deze ook maken, stuur me dan even een foto van je eigen no bake creatie!  

 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!