Menu & Search
Het grote borsten blog

Het grote borsten blog

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Daar sta ik dan midden in de Hunkemöller. Bh’s voor sportieve borsten, borsten die extra steun nodig hebben, voor een spannende avond en alles ertussenin. Vroeger was ik dol op lingerie kopen, maar de laatste tijd was het niet echt meer een feestje. Hoe dat is gekomen? Laten we stellen dat na drie zwangerschappen mijn borsten aardig ingeteerd zijn.

Trots op mijn borsten

Vroeger was ik vrij rondborstig en tijdens mijn eerste zwangerschap was het zelfs maatje Pamela Anderson. Dat laatste was niet helemaal wat ik ambieer maar á la. Helaas was na het stoppen met de borstvoeding opeens alles anders.  Het leek wel of mijn borstweefsel met melk meegekomen was. Een tijd lang heb ik me daar best verdrietig over gevoeld. Stiekem heb ik wel even gerouwt om het verlies van mijn borsten! Natuurlijk wist ik dat je borstweefsel slapper wordt na een zwangerschap, maar ergens  had ik wel gehoopt dat ik de dans gewoon zou ontspringen.  Mijn borsten waren wel een beetje mijn pronkstukken en daar was plotseling niets meer van over!  Om het beel biologisch te bekijken dienen borsten in de natuur alleen maar als opslag voor het voedsel voor je baby’s maar toch was ik er trots op en voelde ik me op en top vrouwelijk.

Rijtuig inleveren voor een subtiel push-up BHtje

Maar ik kon niet voor eeuwig in te grote bh’s van Marlies dekkers (wat overigens eerder een rijtuig leek dan een bustehouder) rondlopen. En zelfs mijn oude bh’s waren te groot. Het was tijd om de colleteral damage onder ogen te komen. Wat me weer terugbrengt in de duizelingwekkende lingeriezaak vol met bustehouders, waar uiteindelijk een lieve verkoopster me hopeloos verloren zag staan en me hielp. Eentje die alle soorten en maten borsten al eens de revue had zien passeren en uit ervaring sprak.  Dit moest een echte borstenkenner zijn. Alsof ik het over een ervaren vinoloog in een vinotheek heb, maar echt, dit was de koningin onder de lingerieverkoopsters. Toen ze naar mijn maat vroeg naar en naar wat voor soort BH ik naar op zoek was stamelde ik: “Nou doe maar een push-upje.” Ik wees naar mijn borsten. “Na de bevalling zijn ze niet meer wat ze geweest waren.”

En toen vertelde de verkoopster dat er nog hoop was. Het zou nog wel goed komen met mijn meisjes, verzekerde de verkoopster me. Eerst ontzwangeren en binnen no time zouden ze weer wat steviger worden, misschien zelfs zoals voorheen. Vol goede moed en hoop ging ik met mijn nieuwe push-up bhtjes naar huis.

Verstevigende crèmes, hormonen of de mommylift  

Maar mijn borsten bleven zoals ze waren. Mooi niet dat ze nog gingen groeien. Ik was na mijn zwangerschap ook erg veel afgevallen wat niet meehielp, maar toch kon ik het niet loslaten. Mijn ”contragewichten”  waren nu slechts een handje vol (ellende). Dus ging ik op zoek naar manieren om ze weer wat meer waardigheid te geven. En zoals altijd is google dan je grootste vriend (of  vijand) en kwam ik uit op verschillende opties.

  • Dikker worden (dat probeerde ik al maanden, maar blijkbaar verbrandde ik zoveel door mijn nieuwe leven als moeder dat de zakken chips, frieten en andere guilty food pleasures absoluut kansloos waren, dat of ik had een lintworm)
  • borstspieroefeningen: Ik nam een fitnessabonnement, maar ik heb vervolgens nooit meer een stap binnen gezet. Ik heb thuis wel wat oefeningen geprobeerd, maar omdat ik niet snel genoeg resultaat zag ben ik daar weer mee gestopt. Ik weet het, wat sporten betreft ben ik een echte quitter.
  • Verstevigende smeerseltjes: Man, ik heb wat gesmeerd met allerlei crèmes die van alles en nog wat beloofde, mijn borsten hebben nog nooit zo zacht aangevoeld, maar groeien deden ze er niet van.
  • Pillen met oestrogeen: Schijnt te werken, althans je borten worden pijnlijk en zwellen op door de hormonen en als je er mee stopt worden ze weer net zo slap als voorheen. Ook niet erg gezond, zeg maar gerust slecht, en ontzettend duur. Dit heb ik dus niet uitgeprobeerd en ik raad het echt iedereen af. Tenzij je je weer een puber wilt voelen met beginnende borstgroei (auw).

Er zat nog maar een ding op:

Er zat dus nog  maar een ding op. Een mommy make-over. Een wat? Plastische chirurgie. Je borsten laten liften, implantaten, buikwandcorrectie en andere flauwekul. Ik besloot gelijk een kliniek te bellen .   Ik heb het niet zo op operaties, tenzij ze echt nodig zijn en dan nog. Puur natuur is het beste toch? Ook dit was geen optie voor mij. Plus ik had het geld er niet voor.

Het keerpunt

Ik denk dat de laatste optie uiteindelijk de enige effectieve optie is om snel resultaat te zien wanneer aje je meisjes weer net zo fier vooruitstekend als voorheen wilt krijgen, maar gelukkig werd ik anderhalf jaar later zwanger van de tweede, en dat was ook een prima tijdelijke oplossing. Marlies dekkers kon voor even weer uit de kast, om vervolgens weer aan een aftakeling te beginnen.

Inmiddels heb ik me er bij neergelegd. Mijn borsten zijn oké zoals ze zijn. Ze zijn na verloop van tijd inderdaad minder slap geworden en verder hebben kleine borsten ook een heleboel voordelen. #teamsmallboobs!

Klein maar fijn

Het heeft me wat tijd gekost om dit in te zien maar ik kan inmiddels zeggen dat ik blij ben met mijn borsten zoals nu zijn. Ik ben zelfs trots! Want ik ben een moeder nu, en mijn lichaam is het bewijs, en daar is absoluut niks mis mee. Bovendien zijn er een heleboel BH’s die ik eerder niet aankon en nu opeens wel. Een beetje slapper en kleiner maar wel drie kinderen rijker!

Zou jij het erg vinden om je lichaam zo zien te veranderen na een zwangerschap? Herken je dit?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!