Menu & Search
High wine in Parkhotel Horst, een gevalletje net niet dansen op de tafel

High wine in Parkhotel Horst, een gevalletje net niet dansen op de tafel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Ik ben slecht in verjaardagen onthouden en al helemaal in het verzinnen van cadeaus. Dat verzinnen gebeurt altijd op het laatste moment, waardoor ik ofwel naar een benzinestation moet haasten voor een veel te dure en bovendien lelijke bos bloemen ofwel in de supermarkt beland voor een flesje wijn. Sinds kort heb ik echter een nieuw systeem bedacht om toch nog met leuke cadeautjes op de proppen te komen: uitjes! Zo spendeer ik wat quality time met de jarige en pik ik er zelf ook nog een graantje van mee. Twee vliegen in een klap. (afgezien van het feit dat het mezelf ook een aardige duit kost) 

In oktober was het weer eens zo ver. Drama, ik had een verjaardag van een goede vriendin en ik had echt geen idee met wat voor een cadeautje ik dit keer op de proppen moest komen. Ergens vanuit mijn tenen perste ik dan toch wat inspiratie en kwam ik voor mijn doen, toch nog met iets origineels op de proppen. Ik kocht een fles wijn en maakte zelf met mijn waanzinnige handletterling kwaliteiten een kaartje met daarop de uitnodiging voor een high wine. ”It’s wine ‘o clock.”

Fancy high wine in het Parkhotel in Horst

We besloten er gelijk werk van te maken en prikte een datum. Je weet het tenslotte maar nooit met mij en mijn warhoofd. De locatie: het parkhotel in Horst. Een chique hotel waarbij die wijntjes vast wel moesten smaken. Ik was er nog nooit binnen geweest maar altijd wanneer ik erlangs reed kreeg ik een instant prinsessengevoel bij dit hotel.

Het ging bijna niet door!

Afgelopen zaterdag was het dus zover. Na mijn vroege dienst wijntjes drinken. Hoewel ik mezelf vervloekte dat ik dit zo gepland had, had ik er mega veel zin in.

Maar toen ik mijn gemiste Whatsappjes op mijn telefoon doorscrollde zag ik de wijnglazen letterlijk aan mij voorbij gaan.                                                          ”Kom NU naar huis! Flynn krijst het uit van de oorpijn.” een wanhoopskreet van mijn man die vast al de hele dag gek werd van jengelende kinderen terwijl ik nietsvermoedend op mijn werk was. (af en toe niet gek, zo’n werkdag) ik zag het al voor me: een bezoekje aan de huisartsenpost. Hoewel ik het natuurlijk super zielig vond voor Flynn. Baalde ik er stiekem wel een beetje van. Als Max(ima) verstappen croste ik in mijn Jan-Dirk naar de supermarkt en sloeg een jaarvoorraad neusspray en kinderparacetamol in. Verpleegstersstijl! Vervolgens racete ik door naar huis waar ik mijn man gelijk bestookte met vragen: ”hoeveel paracetamol heb je hem gegeven, heeft hij koorts (…)”  conclusie: Flynn was zo ziek nog niet en is goed in het spelen van stervende. Na een extra paracetamolletje, wat tenderness love en care en een spelletje op de telefoon ging het al stukken beter. Back in business!

Gekleed voor de gelegenheid

Als echte prinsessen werden we met de slee van mijn man naar het parkhotel gekoetst: ik zat met een bil tussen drie kinderen gepropt op de achterbank. Ik gunde mijn vriendin—galant als ik ben—de meer ruimere en comfortabele plek voorin omdat ze immers de birthdaygirl was. Eenmaal binnen werden onze jassen gelijk aangenomen en kregen we een tafeltje bij het raam (met uitzicht op een meer) aangeboden. Ik was blij dat ik mijn spijkerbroek met fruithapjes smeersel en oversized trui toch nog had verruild voor een meer stijlvol zwart jurkje en panty’s.

Wat stond er  op het menu?

Het wijndrinken kon beginnen. Vooraf werd er netjes gevraagd of er dingen waren die we niet lustten en of we allergieën hadden. Het menu varieerde namelijk (in mijn ogen een groot pluspunt). Als aftrap werd ons een glaasje Prosecco aangeboden met wat brood en huisgemaakte tapenade—altijd goed.

Als voorgerecht werd er een wild- en eendenpaté geserveerd gecombineerd met een lichte witte wijn en als tussengerecht rode mul op een bedje van gort met een iets zwaardere witte wijn (die dus niet gortdroog was maar overheerlijk) ondertussen begon ik al als een middelbare schoolmeisje te giebelen dus werd het tijd om een flesje water te bestellen.

high wine parkhotel horst
Rode mul met saffraansausje en een eetbaar bloemetje en asperge om het af te maken. Fancy fancy.

Voor het hoofdgerecht kregen we eendenborst (en rode wijn) en als nagerecht: een kaasplankje met een glaasje Port. (die hakte erin) Alsof dat nog niet alles was kregen we last but not least: een cappuccino mét Limburgs likeurtje.

Ik kon het tempo amper bijhouden

Hoewel ik het tempo amper kon bijhouden (lag meer aan mezelf dan aan het restaurant)  genoot ik met volle teugen en dat resulteerde bijna in een gevalletje dansen op de tafel. Ik kon nog net doen alsof ik de wijn niet voelde toen ik nodig naar het toilet liep en gelukkig viel ik niet van de trap en deed ik geen andere klunzige dingen. Het volume van onze stemmen had echter iets minder gekund, denk ik. Of doe maar op mute want er kwam niet veel zinnigs meer uit mijn mond. Och, ze zijn er vast wel iets gewend.

high wine in parkhotel
De foto’s werden er per wijntje niet beter op 😉

Hoofdpijnvrije wijn gegarandeerd

Al met al was ik echt super tevreden over de bediening. Een dikke pluim voor jullie dus! Natuurlijk was ik ook wel een beetje in mijn nopjes omdat mijn vriendin het een geslaagd uitje vond. (ogenschijnlijk, want ik was haar gezelschap) En het mooie van alles: hoewel ik toch een ietwat zweverig gevoel had, oké, dikke vette leugen, ik had ze behoorlijk hangen, was er de volgende dag geen centje hoofdpijn te bekennen. Een beetje brakheid wel, maar dat kwam misschien ook omdat ik de volgende dag alweer om zes uur op moest. Allemaal leuke en aardig, maarre quanta costa? Voor €29.50 pp heb je een top avond. Valt best mee, toch?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!