Nu aan het lezen
Hoe een barbecue er bij ons thuis uitziet

Hoe een barbecue er bij ons thuis uitziet

Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen is het alsof de barbecue ons roept: ‘Hey, ik sta hier lang genoeg stof te vergaren, ja? Steek me aan!’ Of eigenlijk roept de barbecue mijn man. Ik ben slechts een toeschouwer die dankbaar toekijkt hoe mijn man het vuur ontsteekt. En omdat mijn man perse op kooltjes wilt barbecueën, kan dat wel eens een tijdje duren. En als ik me er dan mee ga bemoeien, is het feest compleet!

Een mannending

Overigens vind ik barbecueënde mannen best wel sexy. Waarschijnlijk heeft dat iets met de oertijd en mannen die ons vrouwen van vuur voorzagen te maken. Althans ik denk dat de mannen dat deden. Anders hadden vrouwen wel achter de barbecue gestaan, toch? Hoewel ik het niet erg vind om eens een keer iets om te draaien, bemoei ik me er liever niet mee.Vooral ook om de goede vrede te bewaren. 😉 Je kunt wel stellen dat het mijn ambitieuze plannen om vegetariër te worden niet zo goed gaat deze zomer. Al eet ik net zo graag de bijgerechten zoals een heerlijke salade met een stuk stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter.

Barbecue voorpret

De voorpret voor het organiseren van een barbecue bij ons begint dan ook al meestal de dag van te voren of vroeg in de ochtend. Er wordt veel tijd en energie gestoken in het bedenken en maken van gerechtjes. Inmiddels heeft de barbecue al zo’n beetje ieder weekend aangestaan en daar gaan vrees ik, nog heel wat weekendjes bijkomen. Onze Smokey Joe is al in de vouwwagen gepropt.

Dit staat er bij ons op tafel tijdens een barbecue:

Zoals ik al zei is barbecueën bij ons een hele onderneming. Zo ziet ons ultieme barbecuelijstje eruit:

 • Zelfgemaakte tzatziki! Een barbecue zonder is niet compleet. Grieks genot gegarandeerd.

 • Stokbrood of turks brood om in die heerlijke tzatziki te dippen
 • Zelfgemaakte knoflooksaus 
 • Een groene salade en soms ook nog een zelfgemaakte aardappelsalade, rijst of pasta salade
 • Huisgemaakte Limburgse koude schotel 
 • Kruidenboter. Ook zelfgemaakt. En weer met heel veel knoflook. Je kunt na een barbecue bij ons thuis maar beter voor de rest van de dag je afspraken cancelen.
 • Cocktails! Liefst een Gin tonic
 • Vers fruit: watermeloen in stukjes gesneden, een fruitsalade of Ananas (ook lekker om te grillen op de barbecue met een beetje honing)

Limburgse koude schotel

Natuurlijk in combinatie met een stukje vis: op de huid gebakken zalmfilet, vlees (spareribs, worstjes of zelf gemarineerde kip  en groente spiesen, gepofte aardappels, maïs en de all time favourit: kaasblokjes omwikkeld met spek. Calorieën gegarandeerd.

Een sociaal gebeuren

Waarom ik barbecueën zo leuk vind heeft denk ik vooral te maken met het hele sociale gebeuren. Het komt zelden voor dat we alleen als gezin barbecueën. Af en toe ook heel erg fijn en gezellig, maar meestal is er zo enorm veel eten dat we het maar beter met anderen kunnen delen. En dus nodigen we altijd wel vrienden of familie uit om deel uit te maken van ons grillfestein.

Bekijk ook

Nog beter: we nodigen onszelf uit op iemand anders zijn barbecue. Sorry, mam. 😉

Droombarbecue

Hoewel onze Weber na al die jaren barbecueën nog steeds perfect is, ben ik bang dat er ooit nog wel een buitenkeuken gaat komen. Al moet ik mijn man nog wel eerst overtuigen om over te stappen op een gas barbecue. Dan hoef ik tenminste ook niet zo toe te kijken als een hulpeloze vrouw terwijl mijn man staat te spelen met aanmaakblokjes en lucifers. Kan ik ook eens mijn grillskills verbeteren.

Wie staat er bij jou thuis achter de barbecue? 

Barbecue inspiratie
Pin dit artikel naar je Pinterestbord
Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (4)
 • Mag ik bij jullie komen bbqen? Haha, bij ons thuis is het ook d eman die het bbqwerk opknapt. Ik houd me daar verre van. Buig me dan toch idd liever over de salades en sausjes.

 • Wij hebben niet eens een barbecue. Nee, mijn man vindt dat geen koken. En aangezien ik zelf vooral ervaring heb met veel half verbrande lompe stukken vlees en ranzige sausjes waarbij ik toch vooral maar broodjes met kruidenboter eet, zetten we dat laatste gewoon af en toe op tafel en grillen we soms in de grillpan 🙂

 • Thuis.. Bbq. Vorig jaar 1 keer, jaar er voor 2 keer, we kunnen niet echt zeggen dat we fanatieke bbqers zijn. Maar ik hou er wel van, voornamelijk van de gezelligheid.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top