Nu aan het lezen
Hoe ik de woonkamer van mijn woonboerderij wil gaan inrichten*

Hoe ik de woonkamer van mijn woonboerderij wil gaan inrichten*

Misschien ben ik een tikkeltje voorbarig, aangezien ons eigen huis nog niet verkocht is, maar ik kan het niet helpen om alvast ‘wilde plannen’ te maken voor mijn droomhuis. Hoewel we in het begin vooral zullen investeren in het energiezuinig maken van onze woning, hebben we— eh, heb ik er natuurlijk ook al op los gefantaseerd wat betreft de indeling van de ruimtes zoals de badkamer, keuken en woonkamer.

Woonkamer inrichting

Er staat nog niet veel vast qua indeling maar we weten wel al dat we in de toekomst een van de schuren willen ombouwen tot een woonkeuken met een grote glazen wand die uitkijkt op de landerijen. Al jaloers? Sorry not sorry.

Aangezien de woonkamer toch wel een beetje het hart van het huis is, ben ik ook al aan het bedenken hoe ik deze ga inrichten. Nu ziet de woonkamer er nog uit alsof de tijd 60 jaar stil heeft gestaan, maar met wat kleine aanpassingen is er echt iets mooi’s van te maken. Zij het niet dat een sixties inrichting eigenlijk heel hip is. 😉

Woonkamer woonboerderij
De woonkamer zoals deze nu is.

Vloer en muren

Momenteel liggen er nog tegels in bijna het hele huis. Hoewel ik weg ben van de tegels in de hal, vind ik het voor de woonkamer te kil. Bovendien vind ik deze tegels niet echt mooi. Ik denk dat we met een likje verf en een nieuwe vloer al heel erg ver komen. Hoewel we er nog niet helemaal uit zijn, weet ik wel dat de vloer gewoon een laminaten vloer gaat worden. Met kinderen en huisdieren vind ik dat nog altijd het meest onderhoudsvriendelijke en het geeft een warme sfeer. De keuze in laminaat is tegenwoordig zo groot!

Ik ben dol op een visgraatvloer en dat effect kun je tegenwoordig ook met laminaat creëren.

bron foto: Afium.nl

Deze donker gerookte visgraatvloer van Afium is bijvoorbeeld gewoon van laminaat. Prachtig toch?

bron foto: praxis.nl

Maar ook deze laminaatvloer met retrolook van de Praxis vind ik geweldig!

De muren wil ik waarschijnlijk rustig houden, maar een kleurtje op 1 wand sluit ik niet uit.

Bron foto: flexa.nl

Twee kleuren op de muur is natuurlijk ook een leuk idee of onderstaande blauwe kleur. Maar ook de kleuren teal, zeegroen en oud roze sluit ik nog niet uit.

Bron foto: flexa.nl 

Stoer bruinleren bankstel

Ons bankstel is echt aan vervanging toe. Het gaat inmiddels al minstens 12 jaar mee en heeft al die jaren behoorlijk wat te voortduren gehad met drie kinderen en huisdieren—écht top, zo’n trampoline, reuze mand of krabpaal.

Ik droom zelf nog altijd van een prachtige bruin leren bank zoals de oude chesterfield die nu in de woonkamer van het huis staat.

Bij Montèl hebben ze bijvoorbeeld prachtige bankstellen waarbij je je eigen bankstel bijna helemaal zelf kunt samenstellen.

bron foto: montel.nl

Deze hoekbank van Montèl (de cosy plus) is een van mijn favorieten, maar zoals ik al zei zou ik voor de leren variant gaan.  En dan in combinatie met allerlei leuke kleine bijzet tafeltjes of een mooie oude salontafel opgeknapt met kalkverf.

Bekijk ook

Kelim vloerkleed

Natuurlijk mag een vloerkleedje niet ontbreken! Ik ben zelf helemaal gek van kelimtapijten. Met name de echte oude tapijten doen mijn hart sneller kloppen. Ik heb inmiddels al een hele verzameling aan kleedjes en stiekem hoop ik dat de kleedjes die nu nog in ons toekomst huis liggen, achtergelaten worden.

Bron foto: eijerkamp.nl

Planten

Een huis is pas echt af als er planten in staan, vind ik zelf. Helaas ben ik een seriemoordenaar als het op planten aankomt dus zullen het waarschijnlijk cactussen of zeer onderhoudsvriendelijke platen worden. (en zelfs die help ik om zeep)

bron foto: intratuin.nl

Macramé en lijstjes

Én last but not least wil ik gezellige muren met bijvoorbeeld een mooi macramé wandkleed of leuke lijstjes met foto’s en tekeningen zoals in ons oude huis.

Botanische posters

Zien jullie het al voor je? Ik jubelstemming zéker wel! Welk item mag in jouw woonkamer niet ontbreken?

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (6)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top