Nu aan het lezen
Hoe is het met jouw uitvaart gesteld? *

Hoe is het met jouw uitvaart gesteld? *

De dood is een onderwerp dat ik meestal liever vermijd. Zeg nou zelf, het is toch ook een ingewikkeld onderwerp? Het is niet zo dat ik tijdens de koffie mijn vriendinnen nou even gezellig diep in de ogen kijk en haar ga vragen hoe het met haar uitvaart gesteld is. Nee, dan praat ik liever over dingen zoals eten, mooie mannen (ik bedoel natuurlijk mijn eigen man), en huishouden – hoe erg ik het haat.

Maar is dat nu wel zo handig? Om dit onderwerp letterlijk dood te zwijgen? Zelf kan ik er als ik dood ben natuurlijk niet echt meer van wakker liggen. Ik bedoel, dat is biologisch gezien ON-mogelijk. Maar de achterblijvers komen er bekaaider vanaf. Die mogen gezellig een hele uitvaart gaan plannen in emotioneel labiele toestand. En ik bedoel, ik ben ál wispelturig dus hoe, in hemelsnaam, moeten zíj weten hoe ik mijn uitvaart graag had willen hebben. Om nog maar te zwijgen over de uitvaart kosten die het gemiddeld met zich meebrengt: een crematie kost dus al gauw tussen de 3.000 en 6.000 euro en voor de golddiggers onder ons: een begrafenis 4.500 tot 8.500 euro.

Nou laat ik jullie maar gelijk uit die droom helpen, als ik geen eregast bij leven op mijn eigen feestje kan zijn, is het jullie feestje. Maar mocht ik er dan toch een moeten verzinnen – en ik ben dol op feestjes plannen, dan zou mijn uitvaart er als volgt uitzien:

Bio urn

biologisch afbreekbare urn van uitvaartwinkel
bron foto: uitvaartwinkel.nl

Als er iets is dat ik graag zou willen is iets terugdoen voor de aardbol. Ik bedoel, al die fossiele brandstoffen die ik heb verkwist en troep die ik heb achtergelaten, als er iets is waar ik dat enigszins mee goed kan maken, dan doe ik dat graag. Een bio-urn is zo’n manier om iets terug te doen.

De Bios Urn™ is een tijdelijk omhulsel om een mooie boom of struik ter herinnering te laten groeien, met de crematie-as van een overledene als voedingsbodem. Je kunt hiervoor elke in Nederland goed groeiende boom of heester uitkiezen.

Stel je voor, de ideale voedingsbodem voor een treurwilg ben je in ieder geval zeker!

Veel en goed eten

Verder zou ik willen dat er in ieder geval veel en goed eten aanwezig is op mijn uitvaart. Sushi, tapas, een frietbuffet, Italiaanse pizza (…) eten staat voor mij gelijk aan samenzijn en zeg nou zelf, als je verdriet hebt, wil je toch niks liever dan een beetje comfortfood? Uiteraard hoort daar ook een lekker glaasje wijn, biertje of gin-tonic bij!

Geen sentimenteel gedoe

Ik wil dat er gehuild wordt van het lachen. Wat is er nou leuker dan zwartgallige humor? Juist! Ik wil humoristische speeches en debiele foto’s.

Het leven vieren

Ik bedoel, dood ben ik toch al. Als dat geen wake-up call is voor de achterblijvers: vier-het-leven! Voor je het weet fungeer je als voedingsbodem voor een of andere debiele boom om je schuldgevoel over de troep die je achterliet, af te kopen.

Veldbloemen

Een botanische locatie vol met kleurrijke veldbloemen. Omdat het leven ook een beetje ongetemd is. Ik bedoel, je kunt nog zoveel controle uitoefenen op je leven, maar uiteindelijk heb je nooit volledig de touwtjes in handen.

Vrolijke en mooie kleding

Natuurlijk wil ik mijn uitvaartgasten nog even lekker op kosten jagen. Iedereen mag, nee móét zijn mooiste kloffie aan. Het liefst zo kleurrijk mogelijk.

Muziek

Heel veel muziek. Als er iets is dat een uitvaart kan maken of breken is het muziek. Daarnaast geeft het je bruiloft iets persoonlijks. Vrolijke, opzwepende muziek, mooie muziek maar vooral mijn lievelingsmuziek. Tip: maak een muzieklijst aan in bijvoorbeeld Spotify aan met jouw favoriete uitvaartmuziek. Niets is fout, het is immers jouw feestje.

See Also

Een lifestream

Mijn uitvaart Live op mijn Instagram uitgezonden, een eigen live uh, doodblog! Haha, geintje natuurlijk. Alhoewel, klinkt best wel cool eigenlijk.

Festivaluitvaart

Nu ik er zo over nadenk, lijkt mijn uitvaart best wel op mijn festivalbruiloft. Een festivaluitvaart©, nu ik er zo over nadenk ga ik denk ik even vlug de domeinnaam claimen. Hoe gaaf!

Voor nu ben ik in ieder geval nog in geen 100 jaar van plan om dood te gaan maar ooit gaat die festivaluitvaart er een keer komen. Dood gaan we allemaal. Dus bespreek met je naasten wat je wensen zijn. Daar help je ze enorm mee mocht het zover komen. Zo moeilijk is het niet! Ik streef er naar om alles te bespreken. Altijd.

Én mocht je het dan toch moeilijk vinden, deel dan gewoon subtiel deze blog en zet onderaan in de reacties hoe jij je uitvaart graag zou willen hebben.

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (2)
  • Het leven vieren, de laatste crematie die ik bezocht, verliep zo en dan gaan je naar huis met het gevoel dat het een fijne dag is geweest. Zo wil ik het ook en dan liefst ook zo milieuvriendelijk mogelijk. Ik wil graag onder een boom. Muziek: Händel en Glenn Campbell. 

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top