Menu & Search
Hoe maak je je kleding strijkproof?

Hoe maak je je kleding strijkproof?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Hallo allemaal, ik ben de nieuwe gastblogger van Jeanine! Toen er bij haar een vacature vrijkwam voor gastblogger, trappelde ik nog net niet als een klein kind op en neer. Jeanine en ik hebben veel gemeen; we komen allebei uit Venlo (maar inmiddels ben ik neergestreken met mijn vriend en katten in kaaskoppenstad Alkmaar), we werken allebei in de zorg terwijl we liever van het schrijven onze fulltimebaan zouden maken, en we hebben allebei een hekel aan strijken.

Ik draag al mijn kleding zonder dat ze gestreken zijn

Sterker nog: ik heb niet eens een strijkplank in huis! En toch draag ik al mijn kleren zonder dat ze ooit een strijkijzer gezien hebben. Wat is mijn geheim? Dat leg ik je vandaag uit! Hoe zorg je ervoor dat kleding die niet strijkproof zijn dat wel worden? Dit zijn mijn tips:

1: Was al je blousejes op een apart programma

Heb je een prachtige blouse die je eigenlijk niet aan durft te trekken, omdat als hij uit de was komt hij zo lelijk gekreukt is en de koppige jij het vertikt om het strijkijzer te pakken? Verzamel alle kleding waarvoor je bang bent dat ze gaan kreuken en was alles samen op een apart programma, bijvoorbeeld voor de fijne was, op 40 graden. Dan krijgen ze ook niet de volle laag. Ook centrifugeert het minder waardoor het water er niet als het ware ‘uitgezogen’ wordt en er dus kreukels in komen. Duurt langer voordat het droog is, maar het heeft wel echt effect.

2. Hang de was goed en glad uit

Nee, dus niet zomaar de was maar over het rekje gooien omdat je eigenlijk wat beters te doen hebt, maar neem er echt de tijd voor om de was glad te ‘strijken’ en recht op te hangen. Heb je een blouse waarvan je weet dat die erg kreukelt? Hang hem over de kopse kanten van het wasrek, zodat hij fijn strakgetrokken wordt. Heb je geen wasrek, maar een lijn? Hang blousejes die echt gaan kreukelen over de stoelleuning, of iets anders waardoor ze zo strak mogelijk hangen. Je bent er wel wat langer mee bezig, maar het heeft gegarandeerd effect!

3. Gebruik stoom

Is de was eindelijk droog, maar zitten er na al dat werk nog steeds kreukels in die prachtige blouse? Hè bah! Maar er is nog geen man overboord. Als je strijkt, gaan de kreukels eruit door middel van stoom, dus wat heb je nodig? Juist ja! Hang je kleding op in de badkamer en zet de warme douche aan. Ga even lekker douchen in de tussentijd en door het stoom trekken de kreukels vanzelf uit je kleding.

4. Draag iets bovenop de blouse

Bij mij zijn de mouwen vaak nog altijd een beetje lelijk gekreukt, omdat ik die nooit helemaal goed glad kan strijken en op kan hangen. Als het echt erg is, kun je altijd nog een blazer of colbertje bovenop je blouse aandoen, zodat dat niet opvalt. En daarbij, het staat ook nog eens heel leuk en classy!

5. Hang het netjes op in de kast

Nog steeds boos omdat je al het bovenstaande al geprobeerd hebt en je nog steeds een klein kreukeltje in de mouw ziet? Eerste reactie is natuurlijk die blouse gefrustreerd in de kast gooien, maar doe dat juist niet. Ook hier geldt: hang hem netjes en zo gladgestreken mogelijk op de hanger. Dan is de kans dat er nog meer kreukels in komen het kleinst.

Wat doe jij om jouw kleding te ‘strijken’ zonder strijkijzer?

Tips bewaren? Pin het naar je Pinterestbord!
Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Er zijn geen reacties :-(

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!