Nu aan het lezen
Hoe ik mijn theedoos vliegensvlug gepimpt heb met Annie Sloan

Hoe ik mijn theedoos vliegensvlug gepimpt heb met Annie Sloan

Theedoos verven met Annie Sloan

We waren hier thuis zo enthousiast over de verf van Annie Sloan na ons servieskast project dat we nog een potje kochten. De bedoeling was om wat fotolijstjes op te knappen, maar al snel vond ik een nieuw project: de theedoos. Ik was al een tijdje opzoek naar een nieuwe theedoos omdat ik dit exemplaar na zeven jaar wel een beetje beu was. Best een goede reden om een nieuwe te kopen toch? Maar na wat speurwerk bij onder andere de Xenos kon ik niet echt een geschikte doos vinden. Ze waren niet mooi genoeg, of niet groot genoeg en ga zo maar door. Een beetje theedoos moet hier ook wel aan veel eisen voldoen met mijn liefde voor thee

Zat ik toch nog met dat oude ding te kijken. Helaas ben ik niet zo geduldig aangelegd dus moest en zou er een nieuwe theedoos komen, totdat ik dat potje Annie Sloan vanaf het aanrecht plotseling stond aan te gapen. Eureka momentje. 😉

Amsterdam Green chalk paint Annie Sloan

Het potje zegt het al:

The simple way to transform furniture, walls and floors

In dit geval dus mijn theedoos. Dit potje kocht ik overigen bij een Annie Sloan dealer in Venlo (Freddy’s imaginarium) maar op de Annie Sloan site kun je heel goed een dealer vinden bij jou in de buurt. Online bestellen kan ook op Shabby treats. Het potje dat ik bestelde heet Amsterdam Green, bevatte 100 ml en kost €5,59-

Theedoos verven met Annie Sloan in 4 stappen

1. Mijn theedoos was het type van onbewerkt hout en dus ideaal om te verven. Hout dat bewerkt is met plastic gaat al minder goed heb ik gemerkt met deze verf. Daarvoor moet je het oppervlak waarschijnlijk eerst grondig schuren. In dit geval was een doekje met wat water en sop voldoende. (St Marc werkt hier goed bij)

Omdat mijn theedoos glas bevatte is het raadzaam om dit eerst met wat tape af te plakken. Dit verzuimde ik en moest daarna dus op de blaren zitten want er zaten allemaal verfspatten op. Nu is dit niet perse een groot probleem omdat je het er ook wel weer af kunt wassen, maar het is wel veel werk om dit goed schoon te krijgen.

2. Vervolgens moest de theedoos dus geverfd worden. Dit was een kwestie van een kwartiertje met de kwast erover en de hele doos was geverfd. (ik verfde de binnen en de buitenkant, maar het is natuurlijk net wat je zelf mooi vindt)

Theedoos verven met annie sloan
Hier zie je mijn prutswerk op het glas

3. Daarna heb ik het doosje een middagje laten drogen. Het fijne van deze kalkverf is (ik heb geen ervaring met andere merken kalkverf) dat het vliegensvlug droogt. Nu kun je de doos natuurlijk zo laten. Heb je een kale groene doos. Nu ik de zin typ realiseer ik me dat dit klinkt als een metafoor voor gladgeschoren schimmelige vagina. *Insert evil lachje. Geen idee hoe ik dit anders moet formuleren. Ook mooi. Maar ik besloot er wat ”speciale effecten” aan toe te voegen voor een nog mooier resultaat. Ik had immers nog potten wax staan.

Bekijk ook

Special effects

4. Voor een wat meer vintage look heb ik de theedoos ingesmeerd met Annie Sloan wax. Vervolgens heb ik de randjes opgeschuurd en ook op verschillende plekken op de theedoos de verf er lichtjes afgeschuurd. Hierdoor komt de oorspronkelijke kleur weer tevoorschijn wat het een soort ”oude” look geeft.

Omdat ik nog niet helemaal tevreden was heb ik er vervolgens nog donkere wax overheen gesmeerd waardoor er zwarte vegen ontstonden op de theedoos.

Weer helemaal verliefd op mijn theedoos

Inmiddels voel ik weer heel veel liefde voor mijn theedoos, en hoef ik deze ook niet in mijn servieskast te verstoppen. Zeg nou zelf, een likje Annie Sloan, maakt alles mooier toch? Ondertussen lijk ik wel aandelen te hebben in de verf (I wish)

Op het moment van schrijven wordt er een tv kast van mijn oma naar binnen geschoven door mijn nicht. Volgende project? 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (0)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top