Menu & Search
Hoe een tweedehands kast, de lievelingskast van ons allemaal werd (met een likje kalkverf)

Hoe een tweedehands kast, de lievelingskast van ons allemaal werd (met een likje kalkverf)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Onze oude servieskast was al een paar keer gereanimeerd met lijm en schroeven, maar wat wil je met een tweedehands IKEA kast die not bene ook nog een verhuizing heeft doorstaan. Nadat het glas voor de zoveelste keer uit het houtwerk pleurde was ik er klaar mee.

Before

Er moest een nieuwe tweedehands kast komen. Zo’n deugdzame degelijke bruine oma-stijl kast. Eentje die je nog niet gratis zou willen overnemen van je oma. Tenminste, als je niet zou zien wat voor iets prachtigs het kan worden. Zo stond ik binnen een uur in de nieuwste aanwinst in ons dorp, opa Jos, een super hippe tweedehandswinkel waar ik waarschijnlijk gedoemd ben om een deel van mijn maandsalaris te storten Ze verkopen daar alleen de mooie tweedehands spulletjes dus niet die oude vier uur cup a soup mok die je al jaren achter in je keukenkastje had weggeschoven en nu maar aan het ”goede doel”geeft omdat weggooien ook zo zonde is. Nee alleen de hippe oude dingen, waar nog hoop voor is.

De snoepkast

Tijdens de zoektocht naar een kast bleven er al gelijk boerenbond borden geheel per ongeluk aan mijn handen plakken, nog voor ik in wezen een blik kon werpen op de kasten waar de borden in uitgestald waren. In eerste instantie viel het me niet gelijk op, maar een van de kasten had iets herkenbaars. Plotseling wist ik het, dit exemplaar leek verdacht veel op oma’s oude snoepkast, zoals ik en mijn neefjes en nichtjes de kast vroeger noemden. Ik wist direct dat dit de kast moest worden. Voor de aardigheid maakte ik nog wel een foto om aan mijn man te laten zien. Wat vind je ervan? Maar eigenlijk wilde ik zegen: ”Je hebt geen keus, oké? Dit wordt onze nieuwe kast.” Dat mijn man ‘m spuug en spuug lelijk vond, maakte me geen moer uit. (#bitch) Twee dagen later stond de kast in onze achtertuin. Ik wist namelijk allang dat deze ruwe diamant slechts wat polijstwerk nodig zou hebben in de vorm van een likje Annie Sloan kalkverf. Daar had ik op Pinterest al zulke prachtige kasten van voorbij zien komen. Een beetje prijzig, maar dan heb je ook iets.  Ik zocht via internet een kleur uit, maar tot mijn verbazing stonden er twee andere potten toen ik uit mijn werk kwam. Vast wraak van mijn man door mijn gedram. Had hij er toch nog een beetje controle over.

Annie sloan

Gelukkig pakte de kleur fantastisch uit! Credits voor hem dus. Er gebeurde iets magisch, want de kast werd al snel een obsessie of project (klinkt iets minder gestoord) voor het hele gezin en we besteedde zowaar ieder vrij uurtje aan de kast. Zelfs onze jongens hielpen mee. Na wat Youtube tutorials gezien te hebben, bleek het ontzettend simpel te zijn:

  1. De kast ontvetten met wat Sint Marc,
  2. een likje Annie Sloan verf en klaar.
  3. We besloten er ook nog wat wax tegenaan te gooien en schuurde de kast op verschillende plekken lichtjes op waarna we er nog wat donkere Annie Sloan wax overheen aanbrachten.

Leuk om te weten: we kwamen erachter dat de kalkverf al eeuwenlang gebruikt wordt en eigenlijk een heel natuurlijk materiaal is om mee te werken.

Annie Sloan kast
Zelfs Nelson is er weg van

Nu staat die zelfde degelijke spuuglelijke snoepkast, dus te pronken als een diamant in onze woonkamer. Dat klusje hebben we maar mooi geklaard met zijn allen. En wie weet, wanneer onze kinderen, kinderen hebben wordt de kast ook wel volgestouwd met snoepjes. Waarschuwing: wil je ook zo’n kast nieuw lezen inblazen? Annie Sloan is erg verslavend. Inmiddels zijn we al aan ons volgende project begonnen. Hoewel het maar fotolijstjes zijn, kan ik niet wachten op nog meer gezinsprojecten.

Wat is jouw lievelingsmeubel?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!