Menu & Search
Hoe verwijder ik indringers?

Hoe verwijder ik indringers?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Je kent het wel, je hebt een feestje. Een surpriseparty welteverstaan en je bent bezig met de voorbereidingen. Je maakt een checklist en kijkt wat je nodig hebt. Taart, slingers, ballonnen, hapjes, drankjes en (tromgeroffel) CONFETTI! Misschien wel het allerleukste van het hele feest.

Surprise!

Gespannen wacht je tot de persoon in kwestie op zijn of haar verjaardag een kamer binnenstapt, gevolgd door ‘SURPRISE!’ en een hele hoop confetti uit confetti kanonnen. Het effect is super leuk, vooral als ze glitteren en glimmen, en de foto’s en de filmpjes achteraf zijn priceless.

De indringers

Maar dan een dag later, vind je deze indringers (de confetti) overal terug. Het is een waargebeurd verhaal. Op de avond van de surprise party was het (zoals hierboven beschreven) super leuk. Maar naarmate de avond eindigde zag ik al dat het confettifeest lichtelijk uit de hand gelopen was. Nog voordat ik naar huis ging, hadden ik en de andere gasten de confetti al gespot op verschillende plekken. In de lamp, in de hal, op de wc, statisch vastgeplakt aan muren en aan het plafond, en op de portiektrappen (vier verdiepingen van boven naar beneden) tot op straat. Op dat moment dachten we nog, ‘Tsja, kan gebeuren…’

De dag daarna kwamen de foto’s en waren we met z’n allen aan het nagenieten. Maar ook vonden we de indringers op gekke plekken terug. Toen ik na mijn werk thuiskwam bleken er verdwaalde confetti stukjes in mijn schoenen te zitten. Een vriendin van mij vond een indringer op een stukje taart, wat ze van de verjaardag had meegenomen naar huis. Een andere vriend vond de indringers ook terug in zijn schoenen en op een stukje taart, en als klap op de vuurpijl vond een ander ze ook nog terug in zijn slaapkamer. Nu kan je denken dat er heel veel spetterende en sprankelende dingen in slaapkamers gebeuren, maar confetti-indringers wil je daar echt niet. Tot slot werden er ook nog confetti restjes gevonden tussen het laminaat, geloof me, ook daar wil je ze niet.

Oplossingen

Omdat ik denk dat dit niet alleen een algemeen surprise party probleem is, maar ook een kinderfeestjes en schoolprobleem, vond ik het goed om me eens te verdiepen in dit probleem om uit te zoeken hoe je deze indringers het beste kan verwijderen.

Het kost natuurlijk super veel tijd om alle indringers weer weg te krijgen, want je zult altijd ergens nog een verdwaalde indringer terug vinden. Zoals een van mijn vrienden zei: ‘Ik dacht dat ik ze allemaal had verwijderd en dat het huis weer schoon was, maar zomaar uit het niets kwamen ze weer terug op plekken waar ze eerst niet waren…’

The Don’ts

• Een bezem gebruiken; zo hebben indringers na het opvegen teveel bewegingsvrijheid.
• Op je knieën de kamer vegen. Zo krijg je last van je rug.
• Beginnen met de vloer. Vanaf het plafond en uit de gordijnen dwarrelen ze namelijk gerust weer naar beneden. Zo ontstaan dus de indringers die er zomaar weer blijken te zijn.

The Do’s:

Hieronder de beste tips om confetti te verwijderen:

• Zorg dat je de juiste benodigdheden hebt om confetti te verwijderen. Een stofzuiger is een must. Zo verwijder je makkelijk confetti op moeilijke plekken en heeft het geen kans om ergens anders weer op te dwarrelen.
• Begin aan de buitenkant van de ruimte waar het feestje plaatsvond. Doe eerst de hoeken en begin bovenaan bij het plafond in de ruimte. Werk van boven naar beneden.
• Zorg voor extra handen om het werk te verlichten, vele handen maken immers licht werk.
• Schuif grote spullen eerst op zij, hier verstoppen de meeste indringers zich achter en onder. Daarna schuif je de kleine spullen opzij. De kans is immers kleiner dat hier wat achter of onder zit.
• Tot slot een laatste tip voor feestjes buiten: Zit er confetti in struiken en bomen, gebruik dan de stofzuiger en span over het zuigmondje een pantykousje. Zo verwijder je de confetti gemakkelijk en voorkom je dat je onnodig de blaadjes van planten en struiken opzuigt.

En als het dan eindelijk schoon is:

‘Toss some confetti in the air and celebrate!’

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Er zijn geen reacties :-(

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!