Menu & Search
Hoe word je fit met drie kinderen? Ik mocht de fitmethode proberen.

Hoe word je fit met drie kinderen? Ik mocht de fitmethode proberen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

De laatste tijd merkte ik dat ik niet meer zo goed voor mezelf zorgde. Ik sport al niet veel (momenteel helemaal niet) dus is het voor mij extra belangrijk om in ieder geval veel te bewegen en goed te eten. Dat bewegen zit wel goed met mijn werk, hond en drie kinderen maar eten ging de laatste tijd iets minder. Ja, je moet toch wat ’s avonds op de bank en wanneer de kinderen naar school zijn. Die keukenkastjes ruimen zichzelf niet op!

Juist ja. Een ding heb ik in ieder geval mee. Ik ben gezegend met het ik kan alles eten zonder dik te worden syndroom.  Maar dat ik er van buiten niet dik uitzie wil uiteindelijk niets zeggen over de binnenkant. Daar maakte ik me wel een beetje zorgen om.

Sporten ga ik dus écht niet doen

Intensief sporten gaat ‘m voorlopig dus niet worden. Ben ik heel eerlijk in. Veel te veel gedoe. En ja, bla bla bla mijn man is (sport)fysiotherapeut en ja er is altijd wel een manier om tijd vrij te maken. Gaat ‘m dus echt niet worden. Ik wordt al moe als ik eraan denk dat ik dat er óók nog bij moet doen. Respect voor iedereen die kan sporten naast een fulltime baan of met kinderen maar ik pas voorlopig liever. Komt wel weer ooit hopelijk. Als baby Nolah een beetje groter is wellicht.

De fitmethode

Kwam de fitmethode om het hoekje kijken. Een aanbod of ik het boek wilde ontvangen en de bijpassende app wilde proberen voor mijn blog. Na veel excuses te verzinnen besloot ik het toch een kans te geven. Ik was super sceptisch en mijn man nog meer want hoe kon ik wel naar dat ”domme” boek luisteren en niet naar hem. Nou simpel. Zoals dat in een volwassen mensen relatie gaat luister je uiteraard niet naar je man.

De fitmethode dus: een kekke uitstraling. Helemaal van nu. Ze noemen het ook nog eens; ”hét plan voor een fit lichaam.” met als doel zoveel mogelijk mensen weer fit te krijgen. Mooi streven!

Hun aanpak: Direct aan de slag, alle belangrijke info bij de hand en een stok achter de deur. In eerste instantie liet ik het boek daar maar stof vergaren op mijn tafel, maar na verloop van tijd ving het toch mijn aandacht. Ik ging lezen en was wel enigszins geboeid. Geboeid genoeg om door te lezen en de app te installeren en na nog eens een week of wat een kijkje te nemen in de app.

Bestookt met mails (in the name of fitheid)

Vrijwel direct werd ik bestookt met mails. Ik mocht een vragenlijst invullen met mijn gewicht en maten. Ik werd niet echt blij van die mailtjes maar ze werkten wel want uiteindelijk heb ik die vragenlijst toch ingevuld. (nou moet ik toegeven dat ik stiekem wat verzonnen heb want ik was te lui om een centimeter te zoeken maar ik denk dat het aardig overweg komt met de werkelijkheid.) Hoe dan ook, ik kon aan de slag. Allereerst moest ik een doel aangeven. De fitmethode kun je namelijk inzetten voor verschillende doeleinden die voor jou relevant zijn:  afvallen, meer spieren, je fitter voelen. Ik koos ervoor om me fitter te voelen, spieren kweken en afvallen leek me niet echt nodig. Ook mocht ik een doel opstellen dat voor mij haalbaar is.

Fitter voelen was dan wel iets wat ik erg zag zitten. Zo met drie kinderen voel ik me vaak aardig gesloopt en kruip ik het liefst rond kinderbedtijd ook mijn eigen bedje in. Terwijl ik dan juist tijd heb om dus blogs te schrijven. In the name of fitheid ging ik er dus voor.

Mijn voeding kon dus beter (maar ik hoefde gelukkig niet te sporten)

Een van de aardige meneren van de fit methode stuurde me een mail met daarin het verlossende woord, ik hoefde inderdaad niet af te vallen en sporten was ook niet perse nodig. Bewegen deed ik ook genoeg. Halleluja. Gezonde voeding daarentegen was wel een dingetje. Ik ontbeet de laatste tijd niet veel meer, dronk te weinig en at te veel junkfood. Zo slecht!

Ik kreeg de opdracht om mijn voeding bij te houden en zo geschiedde. De eerste dag zat ik al gelijk over mijn calorieën heen en dan met name de vetten. Foei foei. Het was ook een slechte dag om te beginnen want het was in het weekend. Wel de realiteit.

Handige app

Oh ja, de app van fitmethode is best wel uitgebreid met ook een community waarop o.a vragen gesteld kunnen worden, recepten worden gedeeld, prestaties en de mogelijkheid om gezamelijk doelen te behalen of oefeningen te doen. Bovendien bevat het een handige agenda waarin je activiteiten kunt plannen, je je voortgang kunt bekijken en dus je voeding bij kunt houden.

En voel je je al fitter?

Inmiddels heb ik de fase voeding bijhouden klaar en moet ik op basis van een week mezelf feedback gaan geven met behulp van het boek en daar weer gedragsregels op verzinnen. Ik krijg regelmatig mails van mijn coach met nuttige tips en opdrachten en kan vragen stellen daar waar nodig. Dat is de stok achter de deur. Het verbaast me dat ik er ook echt mee aan de slag ben gegaan, hoewel ik ook een paar keer vals heb gespeeld. Ik ben sinds de fit methode weer veel bewuster bezig met voeding en snoep veel minder. Ik heb de laatste tijd meer energie en ik geloof zeker dat dat komt doordat ik minder slechte dingen eet en bewuster met mijn voeding bezig ben. Natuurlijk is ieder lichaam anders en heeft iedereen een ander doel maar dat is ook het leuke aan de fitmethode, doordat je het geheel kunt personaliseren naar je eigen behoeftes.

Win de fitmethode

Mocht je nu nieuwsgierig zijn geworden naar dit boek? Ik mag er eentje weggeven! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is onder dit bericht met een geldig email adres laten weten dat je meedoet. Het volgen van een van mijn social media kanalen (klikbaar in de rechter zijbalk) zou super leuk zijn, maar niet verplicht.

De winactie loopt tot en met 1 november en de winnaar wordt 3 november bekend gemaakt.  Ik zal dan persoonlijk contact opnemen met de winnaar en het bekend maken via mijn blog en social media.

Meer informatie:

Je kunt alleen het boek kopen voor €29,95,-  of het complete pakket (inclusief app) voor €59,95,- voor meer info over de pakketten en wat dit inhoud kun je kijken op de website van de fitmethode.

”Voor mij had de app niet echt meerwaarde omdat ik mijn voeding ook al kan bijhouden in mijn samsung health app. Voor wanneer je echt gewicht wilt verliezen en of spieren wilt opbouwen kan ik me indenken dat de app zeker een toegevoegde waarde kan hebben met de community.” Het mailcontact dat ook onder deel is van het complete pakket dan weer wel. Hierdoor bleef het actueel en verslofte mijn aandacht niet. 

Ik zal jullie de komende tijd updates geven over hoe het met mijn fitheid en handige tips om ook een beetje fit te blijven.

Voor dit artikel heb ik de fitmethode gekregen om uit te proberen. Voor meer informatie check de disclaimer

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!