Nu aan het lezen
Hoe word je vegetariër als je al je hele leven vlees eet?

Hoe word je vegetariër als je al je hele leven vlees eet?

hoe word je vegetarisch

Op een avond —tijdens boer zoekt vrouw nota bene—bij het zien van biggetjes op enkele vierkante meters aan de speen bij hun moeder, wetende dat ze al vlug weg zouden worden gehaald, veranderde die kleine roze biggetje in allemaal kleine Nolahtjes. (ja, ik weet het, die verrekte hormonen) Ik barstte in het bijzijn van mijn man in janken uit en tussen het snikken door ontstond er een tirade over dat ik voor goed vegetariër zou worden.

De dag erna las ik een artikel over hoe slim varkens wel niet zijn en dat koeien enorm sociaal en empatisch zijn. Iets wat ik stiekem wel al wist maar niet echt wilde weten. Mijn geweten begon steeds meer aan mij te knagen. Niet veel later dook er ook nog een filmpje op van de mishandelde varkens in het slachthuis in Tielt, je raad het al, wederom tranen met tuiten.

Hoe word je vegetariër als je al je hele leven vlees eet?

Een innerlijke tweestrijd over vlees eten was geboren. De maat was vol en er moest iets veranderen in mijn leven maar hoe wordt je in godsnaam vegetarisch als je je hele leven al vlees eet? Ik,die zwicht voor broodjes shoarma en beefburgers. Ik kreeg spontaan afkickverschijnselen alleen al bij de gedachte dat ik nooit meer vlees zou eten. Maar mijn schuldgevoel was zo groot dat ik vond dat ik nu echt in actie moest komen. Ik besloot het een kans te geven en gooide het roer rigoureus om. Zo bedacht ik een hele week aan vegetarische gerechten en ging vol goede moed naar de supermarkt wat uitliep op een innerlijke cagefight tussen vleesliefhebber-ik versus liefhebber van alles dat leeft op aarde bij ieder schap dat ik voorbij liep.

Die innerlijke cagefight zag er ongeveer zo uit: Vlees eten zit nou eenmaal in onze natuur, leeuwen eten toch ook prooien, nooit meer mijn lievelingshamburgers, néé, ieder leven dient met respect te worden behandeld. ”Die arme diertjes. Nee niet aan denken! Ja juist wel, ignorante troela. Want als iedereen zo denkt dan verandert er nooit iets, misschien kan ik minder vlees gaan eten met humaan geslacht vlees? Maar wie bepaalt dat nou, of iets humaan is? Juist wij.  En hoe zit het dan met vis? Die overheerlijke sushi. Nee, garnalen hebben ook gevoel. *Aaaah*”

Duizelt het je al? Nou mij wél. Ik hield het ongeveer drie dagen vol en  zat alweer schaamteloos aan een schnitzel. Lekker hypocriet van je, zul je denken. Maar nee, er was toch iets veranderd. Vlees eten voelt niet meer zoals vroeger. Ik heb daarom besloten om het in ieder geval niet meer dagelijks te gaan eten, het liefst zo min mogelijk.

Hoe het wél voor mij werkt

Wat ik heb ondervonden is dat het van de een op de andere dag vegetarisch eten in ieder geval niet werkt. Ik ben nu langzaam minder vlees gaan eten en dat is haalbaar.Wat heel fijn is, is dat de rest van het gezin achter deze keuze staat. De kinderen, hoe dol ook op een worstje, hadden geen  enkele moeite met mijn keuze, al helemaal omdat we nu die arme diertjes niet allemaal hoefde op te eten. En mijn man kon zich hier ook prima in vinden.  Verder denk ik dat het vooral een kwestie van wennen is. Zo moest ik mijn hele aardappeltjes-vlees-groente recepten omgooien en er nieuwe dingen voor in de plaats brengen. Hierbij heeft het maken van een Pinterest bord met vegetarische recepten heel erg geholpen. Verder sta ik er nu iedere dag bij stil dat er dieren hebben moeten sterven om op mijn bord te belanden, geloof me, daarna heb ik echt veel minder zin in een stukje vlees. En beloon ik mezelf met chocolade (heel veel chocolade) voor iedere dag dat ik geen vlees heb gegeten.

See Also

Word ik uiteindelijk helemaal vegetariër?

Hoe graag ik het ook zou willen, voor nu is helemaal vegetarisch eten voor mij nog een brug te ver. Ik heb nog steeds recepten met vlees op mijn blog en ik kan nog steeds echt genieten van een goede hamburger. Toch is er heel wat progressie want de afgelopen week hebben we nog maar 2 tot 3x in de week vlees gegeten en daar ben ik al heel trots op. Bovendien is het meeste vlees dat ik wel koop biologisch. Wie weet dat het me in de toekomst wel lukt.(al hoop ik maar dat er in de nabije toekomst gewoon hamburgers en worsten gekweekt kunnen worden in een lab, dan is het tenminste klaar met al die mega stallen en kunnen dieren weer gewoon dieren zijn)

Ben jij vegetariër of zou jij het kunnen worden?

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
1
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (11)
 • Is het heel flauw als ik zeg dat je natuurlijk niet vegetarisch wordt/bent, maar dat je vegetariër wordt/bent? Anders zou je een plantje zijn en dat is natuurlijk niet wat je bedoelt :). Een kennis van me is vegetariër en ze ergert zich dood aan mensen die haar vegetarisch noemen. En tja… she has a point :).

  Los daarvan is het niets voor mij. Ik houd wel van een goed stuk (rood) vlees. Maar een grote vleeseter ben ik niet. Ik eet dan ook regelmatig vegetarische gerechten. Ook omdat ik niet nodig vind om elke dag vlees te eten. En omdat er ook zoveel heerlijke vegetarische gerechten zijn.

  • Hahaha, nee niet flauw! Klassiek taalfoutje 🙁 (gaat de titel even veranderen)

   Ik heb dat ook. Ik kan er zo van genieten, zo’n stukje vlees maar zo’n tweestrijd om hoe het er aan toe gaat in de bio industrie. Wil en kan mijn ogen hiervoor niet sluiten maar wil / kan ook niet voor altijd zonder vlees.

 • Bewust ermee bezig zijn is al goed, denk ik. En het is inderdaad misschien wat te kort door de bocht, maar wij mensen zijn nog steeds gewoon alleseters, dus ook vlees. ik ben trouwens zelf niet vegetarisch maar eet zeker niet iedere dag vlees. Ik zou ook best wel alleen scharrelvlees willen eten als het niet zo verrekte duur was. (als ik althans zeker wist dat de beesten daarvan ook echt rond konden scharrelen want ook dat is niet altijd gezegd). Blijft lastig. We willen allemaal wel maar het wordt ons niet heel makkelijk gemaakt vind ik.

 • Ik loop tegen hetzelfde punt aan. Ik heb het zo vaak geprobeerd om vegetarisch te worden. Het is voor mij ook een brug te ver. Ik probeer wel zoveel mogelijk te eten en dat kies ik voor biologisch. Ik hoop in de toekomst ooit succesvol te worden, opgeven doe ik zeker niet.

  • Goed bezig! Je bent er in ieder geval bewust mee bezig toch? Denk dat dat al heel veel scheelt. Wie weet lukt het ons ooit 😉 en anders moeten we wachten tot ze vlees en vis kunnen kweken in een lab

 • Bewust bezig zijn met minder vlees eten is toch al heel goed? Ik doe dat thuis ook, we eten vegetarisch vlees, slaan een dag vlees over. Maar echt zonde vlees wil ik niet hoor :-).

 • Wat fijn om te lezen dat je gezin achter je keuze staat, en daarnaast alle beetjes baten!
  Voor mij is je verhaal ook herkenbaar, Ik heb ook al een tijdje zo’n tweestrijd. Ik eet minder vlees dan bv 2 jaar geleden, maar het helemaal schrappen lukt me niet (sommige dingen vind ik gewoon te lekker). Liefs.x

 • Wat goed dat je er zo bewust mee bezig bent! IK ben zelf al een jaar of 10 vegetariër, maar dat is ook niet van de ene op de andere dag gegaan hoor. Ik stopte eerst met kip, daarna met alle vlees en pas een jaar ofzo daarna ook met vis. Moeilijk vond ik het niet eigenlijk. Inmiddels vind ik het hele idee van vlees eten heel vreemd. De gedachte alleen al dat ik een koe moet eten. Nee ik ben echt 100% vegetariër en ook half veganist.

  • Wauw Sabine, wat knap van je! En je man? Doet die met je mee ? Ik ben zo blij dat de kinderen en mijn man mee doen. Ik denk dat het ook even een knop om is en langzaam afbouwen. Wie weet dat ik een paar weken verder ook helemaal geen vlees meer eet.

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top