Menu & Search
Iedere dag op de eerste rij bij een worstelwedstrijd: de relatie tussen twee broers

Iedere dag op de eerste rij bij een worstelwedstrijd: de relatie tussen twee broers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Ik sla mijn ogen ten hemel wanneer ik de jongens weer hoor gillen. Een waar getouwtrek om de playstation controller manifesteert zich voor mijn ogen gevolgd door schoppen en slaan en even later rollen over de grond. Voor even waan ik me op de eerste rij van een pro wrestling Holland showtje maar dan zonder de ingevette lichamen en pakjes. 

Het vechten is inmiddels overgegaan in janken en een over en weer gaande welles-nietes. Beide hebben ze natuurlijk geen schuld aan het voorval.

De jongens hebben iedere dag ruzie

Zo gaat het iedere dag minimaal een keer los bij ons in huis om de meest kleine dingen. Twee rivalen die elkaar soms het licht niet in de ogen gunnen. Van ruzies om wie er als eerste was, het inpikken van vriendjes tot en met de een die de ander een milliseconde te lang aankeek. De problemen van kinderen zijn immens.

Me erbij neergelegd

Hoewel ik het verschrikkelijk vind, heb ik me er tegenwoordig maar bij neergelegd. Het is volkomen nutteloos en zonde van mijn energie: wanneer ik me ermee bemoei raak ik alleen maar gefrustreerd. Het maakt geen ene moer uit. Zelfs niet als ik ze beide straf geef, want dan ontstaat er wel weer een gevecht over wiens schuld het wel niet was dat ze beide straf kregen want de een was natuurlijk net even stouter dan de ander.

Ik had nooit verwacht dat het zo zou zijn om twee jongens te hebben en moest mijn beeld over broers dus even snel bijstellen. Naïeveling! Mijn man daarentegen haalde al snel zijn schouders op en stond van tijd tot tijd zelfs te grijnzen. Blijkbaar is het een piemels onder elkaar, ding.

Het is volkomen normaal

Hoewel ik eerst  dus ten einde raad was, lees: af en toe wordt ik krankzinnig van al dat geruzie,  blijkt het dus dat het volkomen normaal is dat ze zoveel vechten. Sterker nog: ze hebben het nodig! Mits ze elkaar niet afmaken dan hè. Het hoort bij het opgroeien en deels misschien ook bij hun opvliegende karaktertjes. Iets wat ik totaal niet kan plaatsen overigens want ik en mijn man zijn helemaal niet temperamentvol. 😉

Ik laat ze het dus tegenwoordig maar uitvechten en wanneer de rust is wedergekeerd praat ik er met ze over en geef ze een compliment wanneer ze samen spelen.  HO! STOP! Ik gaf zojuist een pedagogisch opvoedadvies waar Nanny Jo, frost, go to the naugthy corner, nog jaloers op zou zijn.  Misschien moet ik er een kleine disclaimer aan toevoegen. Bovenstaand advies pas ik toe wanneer de  omstandigheden optimaal zijn, dat wil zeggen dat ik niet moe ben, geen honger heb en niet gestrest ben. In werkelijkheid verlies ik mijn geduld ook wel (meer dan) eens. Allemaal de schuld van dat stomme temperament, natuurlijk. Maar hey, ik doe mijn best. 😉

De wereld kan niet zonder vrouwen

Gelukkig heb ik zelf zo ook een geheim wapen: hun zusje! Sinds de komst van hun zusje hoeft ze maar tussen beide te komen en alle problemen zijn als sneeuw voor de zon opgelost. Nolah, is namelijk hun gezamenlijke liefde waarvoor ze door het vuur gaan. Of in dit geval een tijdelijke wapenstilstand voor uitroepen. Deze meid heeft pit! Dat is waarom de wereld vrouwen nodig heeft.

Gelukkig zijn ze vergevingsgezind

Gelukkig klaart de lucht na een ruzie ook weer op en kunnen ze tien minuten later weer heel lief met elkaar spelen. Of mannen zijn een stuk vergevingsgezinder of ze hebben gewoon een slecht kortetermijngeheugen 😉 Hoe dan ook, er is ook nog enige broederliefde te bespeuren. Vóóral bij gezamenlijke doelen zoals ruzie met 5 jaar oudere buurtkinderen of mama en papa omkopen.

Ik maak me wel enigzins zorgen wat de pubertijd gaat brengen en ik zie ze al op elkaar inmeppen met hun hockeysticks. Gelukkig is dat voor nu nog even een ver weg van mijn bed (worstel)show.

Boys will be boys!

Wordt /werd er bij jou thuis ook op los gevochten?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!