Menu & Search
Ik heb mijn man op een datingsite leren kennen

Ik heb mijn man op een datingsite leren kennen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

“Goh, Rotterdam? Dat is een eind uit de buurt. Waar heb jij je man leren kennen dan?″ “Op een datingsite” zeg ik lacherig, want altijd als ik dit zeg voel ik een soort van schaamte. Dat terwijl tegenwoordig compleet single Nederland zich kapot Tindert, op zoek naar Mr(s) right of enkel voor een friend with benefits. Maar Tinder was er in mijn datingtijdperk nog niet, en in mijn datingtijdperk was het op zijn zachts gezegd, merkwaardig wanneer een meisje van 19 op zoek ging naar de liefde op een datingsite. Geef ze eens ongelijk.

Klinkt alsof ik heel erg oud ben nu maar dat valt best mee, hoewel ik me realiseer dat ik inmiddels al bijna 9 jaar samen ben met mijn man. Ik ben er stil van. Enfin, jullie willen vast wel mijn juicy datingsite love story horen, want wie houdt er nou niet van amore? Deze vraag is retorisch voor het geval je me lastig wilt gaan vallen met antwoorden als: ”nou de schoonmoeder van de achterbuurvrouw zijn neefje, die kent iemand… Stop, hou op! Please, verpest mijn Disneykijk op de wereld en de liefde niet.

Waar het allemaal begon

Ik had me net klaargemaakt voor een stapavondje toen ik tijdens het van de trap af stormen een trede over het hoofd zag en voor ik het wist op de grond lag te creperen van de pijn. (toen was ik ook al lomp) Binnen 30 seconden zag mijn enkel eruit alsof die was gebruikt als boksbal tijdens een training met Badr Hari. Bont en blauw! Eigenwijs als ik was ging ik toch op stap, want je bent jong en je wilt wat. In mijn geval was ik op mijn 19e zo krols als een kat en moest ik achter de mannen aan.

Daar plukte ik nou niet bepaald de vruchten van de volgende dag en ik besloot toch maar een bezoekje aan de fysio te brengen. Conclusie: het was niet zo verstandig dat ik zou gaan werken. Voor een jonge meid zonder enig doel behalve shoppen, stappen en de potentiële liefde van haar leven ontmoeten zou het een lange week worden. Man wat was ik oppervlakkig!

Gelukkig was daar een vriendin to the rescue. Ze vertelde me over een datingsite waarop ik sceptisch mijn neus ophaalde. ”datingsites zijn toch alleen voor single mannen boven de 30 die bij hun moeke wonen en de hele dag tekenfilms kijken?” maar voor ik het wist zaten we tussen de 1000-en profielen van mannen te scrollen, en ik moest toegeven dat er best wat leuks tussen zat, maar dat liet ik niet merken, want dan had zij gewonnen.

In het grootste geheim sloop ik ’s avonds weer achter mijn computer om al dat mannelijk schoon nog eens te bewonderen en voor ik het wist had ik een betaald account op lexa!

Pitch je naar een date

Vol spanning begon ik aan een grote mannelijke vleeskeuring. 100-en profielen met persoonlijke pleidooien waarom hij de meest ideale man en schoonzoon zou zijn passeerden de revue. Het was nog het meest een grote pitch, de ene nog hilarischer dan de andere. Van entrepreneurs met ook nog 100 hobby’s als modelvliegtuig bouwen en inline skaten tot en met atleten van het niveau halfgod waarbij ik me afvroeg of ze überhaupt wel tijd hadden om te daten, laat staan om een vriendin te hebben. Allemaal waren ze in ieder geval de perfecte man, schreven ze. En stuk voor stuk logen ze! Uiteraard. Want de perfecte man bestaat niet. Of toch wel?

Ik ben niet de perfecte man

Maar toen gebeurde het. Mijn oog viel op de zin: ”Ik ben niet de perfecte man.” Eindelijk iemand die de waarheid sprak! Mijn interesse was gelijk gewekt. (en die knappe kop van een naar oerman (#wegmetmetromannen) uitziende kerel werkte ook wel mee. Dit kon wel eens de ideale schoonzoon en vader van mijn kinderen zijn. Althans. Wat zou hij zien in een snotneus als ik? Hij was minstens een biljoen jaar ouder en wijzer.

Ik besloot toch de stoute schoenen aan te trekken (spreekwoordelijk dan, want ik kon geen schoenen aan met mijn enkel) en stuurde hem een flirt. Voor de jonge lezers: swipe naar links op Tinder. Of is het rechts? In ieder geval was het een blijk van waardering en ik wil wel een beschuitje met jou eten. Ik besloot het daarna met rust te laten.

Mr. not so perfect

Een week later op een zondag besloot ik om nog eens polshoogte te nemen. Mijn datingsite inbox was inmiddels overstroomd met berichtjes en flirts. Grapje. Zo populair was ik nou ook weer niet. Opnieuw: ik had enkele berichten en flirts van nietszeggende mannen en wilde alweer wegklikken tot mijn hart een sprongetje maakte want Mr. not so perfect was online en voor ik het wist waren we aan het chatten over mijn verstuikte enkel, want Mr. not so perfect was een fysiotherapeut en vanaf toen was een nieuwe bijnaam geboren: FysioJohn AKA lexaJohn. 

We bleven contact houden en na een tijdje wisten we nummers uit. Victory! Inmiddels kreeg ik bij ieder berichtje al kriebels in mijn buik. Wat was hij interessant, mysterieus en knap! (schatje, als je dit leest: niet naast je schoenen gaan lopen nu!)

Helaas viel het daarna een beetje stil want meneer moest zo nodig met vrienden op surfvakantie. Toch kon ik hem niet uit mijn hoofd krijgen en besloot op een avond toen ik me weer eens puberaal eenzaam #niemandhoudvanme voelde, een berichtje te sturen of hij al in Nederland was, en of hij misschien zin had om af te spreken. Dat wilde hij wel, maar dan moest ik wel naar Rotterdam komen. Jep, hij liet een 19 jarig meisje naar Rotterdam komen. Ik zei toch dat hij niet de perfecte man is?

Datingsuccesverhaal

Naief als ik was hapte ik toe want ik was veel te nieuwsgierig en een week later zat ik in de trein. Onwijs zenuwachtig stapte ik het station op met beelden in mijn hoofd van 50 jarige catfishers die me zouden ontvoeren, maar gelukkig was hij het echt. Binnen 10 seconden voelde ik me op mijn gemak. We gingen naar de bioscoop, aten wat, dronken een drankje samen en voor ik het wist moest ik de laatste trein halen. Het eindigde in een Disneywaardige afsluiting waarbij vuurwerk perfect had gepast. Na wat getease en geflirt zoenden we en liepen we al zoenend door Rotterdam naar het centraal station om elkaar die week erop weer te zien. Mr. not so perfect bleek Mr. right. Man, wat hou ik van hem! Tot zover mijn datingsite succes verhaal.

Hoe heb jij je partner leren kennen, en heb je wel eens gedate via internet?


Man leren kennen op datingsite
Pin dit artikel naar je Pinterestbord.
Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!