Menu & Search
‘Ik vertrek’ dit jaar naar camping Sempre Verde

‘Ik vertrek’ dit jaar naar camping Sempre Verde

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

De winter is zo’n typische periode waarin je alvast kunt fantaseren over de aankomende zomer. Zomervakanties op het werk worden aangevraagd en reserveringen op campings stromen binnen. Persoonlijk is dit een van mijn favoriete bezigheden in de winter (not a fan). Surfen op het net naar betere bestemmingen. Foto’s bekijken van zwembaden, zonnige stranden en lekker eten. Om je vervolgens te realiseren dat de vakantie nog super ver weg is en het ook nog  eens een aanslag is op je bankrekening. Terug naar de realiteit!

Om er zeker van te zijn dat er nog plek zou zijn heb ik dit jaar vroeg geboekt. Al ergens voor de kerst. Al moet ik er bij zeggen dat je er tegenwoordig sowieso steeds sneller bij moet zijn. Big business voor die campings, maar minder praktisch voor de vakantiegangers.

Geen compromiscamping voor mij

Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar in de zorgsector kan het maanden duren voordat die vakantieplanning rond is. Soms boek ik zelfs al voordat we überhaupt weten of de vakantie wel wordt goedgekeurd. Niet handig, maar anders vis je wel achter het net op ‘de leuke campingmarkt’. En als ik ergens doodongelukkig van wordt is het wel kiezen voor een camping omdat er toevallig nog plek was. Oftewel, de compromiscamping. Het is of een camping waar ik me helemaal happy bij voel, óf vertoeven in Nederland. Hoewel ik inmiddels al heel wat campingervaring heb, schuilt er nog steeds een diva in mij die verlangt naar all inclusive, cocktails in het zwembad en 50 meter loopafstand van het strand. Maar dat dat absoluut niet handig is met kinderen, en al helemaal niet met mijn kinderen, realiseer ik me ook wel hoor.

Mijn ergste nachtmerrie is om met vouwwagen zo dicht naast je buren te moeten kamperen dat je de ochtendadem van de buurman zelfs kunt ruiken.

Omdat de camping vorig jaar zo goed was bevallen had ik er nog een hele kluif aan om iets vergelijkbaars te vinden binnen het budget. Ik heb nog een aantal Italiaanse campings op mijn favoriete lijstje staan, maar dan heb je het ook wel gehad. Mijn ergste nachtmerrie is om met vouwwagen zo dicht naast je buren te moeten kamperen dat je niet alleen zijn gesnurk kunt horen maar zelfs zijn ochtendadem kunt ruiken… Brr! Ik word er spontaan weer kampeerfobisch van.

kamperen geen vakantie
camping nachtmerrie

Wat voor camping dan wel?

Je bent wel erg veeleisend hè, prinses. ”klopt.”  maar weet je wat pas echt erg is? Met mij op vakantie moeten op een hutjemutje frikandellencamping. Dan ben ik geen prinses maar een psycho, godzilla vrouwmens. Kies maar.

Gelukkig ben ik er weer in geslaagd om een pareltje op te speuren. Dus voor alle mede hutjemutje frikandellencamping hatende mensen: inspiratiealarm!

Hoewel ik daar niet direct op heb gezocht, bleek ik mijn droomcamping te vinden in het altijd vermakelijke Ik-vertrek circuit. Toen ik de camping boekte had ik absoluut geen idee om welke aflevering het ging. Ik was misschien een beetje bang dat de aflevering echt vreselijk zou zijn en mijn droomcamping dan als een bubbel uiteen zou spatten, dus bewaarde ik dat voor het moment dat ik genoeg moed had verzameld. Persoonlijk vond ik dit gelukkig een leuke niet al te genânte aflevering te zijn van de familie Tammenga. Voor zover het niet al te gênant kan zijn bij Ik-vertrek want volgens mij doen de programmamakers er alles aan om de vertrekkers in een klungelig daglicht te stellen. Ik ben dan ook blij dat ik geen ik-vertrek plannen heb want dat zou de kijkcijfers vast aardig opkrikken met mijn eigen geklungel.
check hier een episch fragment.

Wij gaan dit jaar naar Sempre Verde

De camping waar we heen gaan heet Sempre Verde, oftewel: altijd groen! De naam belooft al heel wat. Camping Sempre Verde bevindt zich in de Marken, voor ons geen onbekende pek. Wij kwamen hier namelijk al twee keer eerder op deze camping.

Dit keer zitten we iets meer landinwaarts en tevens iets zuidelijker. Prima want ik was nog lang niet uitgekeken op de Marken.

 

De Marken in Italië

Wat achtergrondinformatie over de Marken: dit gebied, ook wel bekend als Marche, ligt in het Oosten van Italië en loopt ongeveer van Pesaro tot San Benedetto del Tronto. Het grenst in het Westen aan Toscane en in het noorden aan San Marino.

De Marken wordt vaak terecht vergeleken met Toscane. Het is inderdaad net zo mooi, of misschien zelfs wel mooier én rustiger. De prijzen zijn hier nog goed te doen en je hebt weinig last van massatoerisme.

Klinkt als een hemelse aria in mijn oren.

Wat me gelijk in hogere sferen bracht was het feit dat deze camping klein, overzichtelijk maar toch ruimtelijk opgezet is. Verder lijkt het me onwijs leuk voor kinderen. Mijn innerlijke kind werd er in ieder geval door geprikkeld: speelhuisjes, zandbak, trampoline, opzetzwembad, voetbalveldje, kabbelend beekje en leuke activiteiten zoals de bioscoopavond! De camping is bovendien autovrij dus kan ik mijn vluchtgevaarlijke peuter enigszins vrij laten.

Voor de volwassenen valt er ook genoeg te beleven. Al heb ik al genoeg aan rust, ruimte en véél lekker eten en wijn. Wijn is belangrijk! Ik kijk vooral uit naar de barbecue en pizza-avond. Dat klinkt veelbelovend. Maar ook de wijnproeverij klinkt me als een hemelse aria in de oren.

Opzetzwembad

Er is op de camping zelf helaas alleen een opzetzwembad, maar de buren van de camping hebben er wel een en daar mag je tegen betaling gebruik van maken. Een van ons mag in ieder geval zijn of haar charmes in de strijd gooien in ruil voor een gereduceerd tarief (nee, ik doel niet op prostitutie). Daar waren italianen toch gevoelig voor?

Wat kosten 2 weken kamperen in het hoogseizoen?

Als we het dan toch over geld hebben. Quanto costa? Voor twee weken kamperen in het hoogseizoen op camping Sempre Verde zijn wij ongeveer €900 euro kwijt.  Voor de duidelijkheid: we nemen onze eigen vouwwagen mee en huren geen accommodatie op de camping zelf.

Hoe ver is het rijden?

Maar is dat dan niet onwijs ver rijden? Ja, dat klopt. 1300 km op precies te zijn. Voor niet Limburgers nog iets verder. Zie je wel dat in Limburg wonen voordelen heeft?

Ik heb er in ieder geval het volste vertrouwen in, deze afstand hebben we al vaker gereden en dat is altijd goed gegaan. Met een terrorpeuter zal dat vast iets minder voortvarend gaan, maar daar bestaan overnachtingen voor.

Kortom: het aftellen kan beginnen. Nog maar iets minder dan 6 maanden. Vliegt voorbij! Are we there, yet? Denk je: JA! Dit is ook mijn camping? Helaas is de camping in het hoogseizoen al zo goed als volgeboekt las ik gisteren op Facebook. Een schrale troost: je bent voor 2020 vast een van de eerste boekers 😉

Heb jij je vakantie al geboekt? Waar ga jij het liefste heen met kinderen?

Foto’s zijn afkomstig van de website van Huren op de Camping en staan ook op de website van Sempre Verde

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Hoera! Er is een reactie

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!