Menu & Search
Kamperen in eigen land op camping de Lente van Drenthe

Kamperen in eigen land op camping de Lente van Drenthe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Hoewel ik niet zo dol ben op kamperen, weet ik me inmiddels al aardig te redden in onze vouwwagen. Ik sputterde dus niet eens tegen toen mijn man besloot om met Pinksteren een lang weekend te gaan kamperen. Het last minute vinden van een camping de dag voor het pinksterweekend was dan wel weer een hele opgave. Niet alleen omdat er veel campings al vol zaten, maar ook omdat ik een bepaalde locatie in gedachten had: ofwel zee ofwel de Ardennen. Helaas bleek het weer er op beide plaatsen niet zo rooskleurig uit te zien en werd onze keuze beperkt naar oost Nederland. Liet ik daar nu net niet zo’n trek in hebben.

Uiteindelijk won mijn man, want ik zag ook wel in dat kamperen het leukste is wanneer het weer een beetje behoorlijk is en besloot deze ene keer dus eens om niet mijn zin door te drijven, want in de modder rondbanjeren is niet zo glamoureus. Tenzij je naam Yvon Jaspers is en je bijpassende laarzen voor je outfit hebt.

Geschikt voor kinderen: camping de Lente van Drenthe

Na wat speurwerk kwam mijn man uit bij Drenthe. Zoals ik al zei, niet mijn eerste keuze, maar ik besloot het een kans te geven. Al vlug kwamen we uit bij camping de Lente van Drenthe. Deze camping had nog plek en zag er ook nog eens geschikt uit voor kinderen. Dezelfde dag dat we vertrokken reserveerden we en sprongen bepakt en bezakt in de auto. Nog een victory momentje dat ik met jullie wil delen: ik reed het eerste stuk zelf met vouwwagen achter de auto. Toch wel trots op. Wat is het volgende? Camper, vrachtauto? Laat maar komen! (wellicht ben ik wat overmoedig nu)

De eerste indruk

Na een prima ritje naar het noorden van het land kwamen we aan op de camping. We werden vriendelijk te woord gestaan door de baliemedewerker en naar onze plaats gewezen. De camping ligt in het bos, op de Drenthse Hondsrug. De camping ademde daardoor al gelijk rust en natuur uit. Vooraan bij de receptie was ook het zwembad te vinden. Een wat groter bad voor de grote kinderen en volwassenen en een peuterbadje voor de allerkleinsten. Erg fijn was dat het zwembad omringd was door kunstgras. Verder niks bijzonders, geen glijbanen of speeltoestellen. Enkel twee zwembaden. Voor onze kinderen prima.

zwemmen bij de lente van drenthe

 

De kampeerplekken waren omgeven door haagjes en verdeeld over verschillende grasvelden met her en der een speeltuintje. Nooit ver weg in ieder geval. Bovendien is de camping niet gigantisch dus heb je een goed overzicht. Al is het niet handig om de allerkleinste alleen te laten, die verdwalen door de vele haagjes nogal makkelijk. (en zelf maak je het je ook moeilijk om ze terug te vinden)

Kampeerplekken

camperen met de vouwwagen

De kampeerplekken zijn ruim opgezet, waar ik een groot fan van ben. Wanneer ik ga kamperen heb ik privacy nodig en niet een buurman of buurvrouw die praktisch in je nek zit te hijgen wanneer je voor je tent zit. En helemaal mazzel was, dat we naast een gezin met kinderen van de zelfde leeftijd kwamen. Dat was gelijk een match voor de rest van het weekend. Zo leuk om te zien!

Het toiletgebouw

Mijn eerste indruk van het toiletgebouw was iets minder positief. Het lag bezaaid met gras en ik met mijn prinsessen gezeur haak dan gelijk af. Gelukkig was het een uur later alweer opgeruimd en waren de rest van het weekend de toiletten en douches super schoon. Een moment opname dus. Een nadeel vind ik dat je douchemuntjes moet kopen op deze camping, maar van de andere kant ook wel weer begrijpelijk en goed voor het milieu, waar ik dan weer een voorstander van ben. In principe kun je lang genoeg douchen, maar als je van plan bent om je haren te wassen en weet ik het allemaal nog meer, dan kun je beter twee muntjes meenemen.

Het water was warm, een aangename temperatuur, maar niet zelf in te stellen. Maar zoals ik al zei, de temperatuur was prima!

Animatie

Naast dat er genoeg te spelen viel op de camping zelf, was er ook nog eens animatie de hele dag door. Van knutselen tot toneel, er was ontzettend veel te doen en voor verschillende leeftijden. Die week dat wij er waren hadden ze een indianenthema en hebben de kinderen zelf dromenvangers en een indianenketting gemaakt.

De omgeving

In de omgeving is voldoende te doen. Zo is er een pas vernieuwd strandbad aan de overkant van de camping: ’t Nije Hemelriek. Helaas zijn we er niet aan toe gekomen om hier een bezoekje aan te brengen want op de plaatjes zag het er ontzettend mooi uit. De buren vertelden ons dat het water wel erg koud was, wat in Mei natuurlijk ook wel logisch is.

De omgeving leent zich perfect voor wandelingen en fietstochten of een bezoekje aan de hunebedden. Maar mocht je iets verder weg willen gaan, dan kun je bijvoorbeeld ook een bezoekje brengen aan Emmen of Groningen en deze zomer wordt er in de buurt ook nog een heus DX adventurepark geopend: het grootste open water speelpark van Nederland!

Verder is er een leuk en betaalbaar pretpark en het boomkroonpad: een pad door de toppen van de bomen. Hierover zal ik binnenkort nog wat blogs schrijven.

Een aanrader

Camping de lente van Drenthe is een aanrader. Het is sowieso een aanrader om eens te kamperen in eigen land, iets wat ik echt nog nooit had gedaan. Nederland heeft zoveel moois te bieden, dus het is echt niet altijd nodig om naar verre bestemmingen te gaan terwijl al het moois gewoon om de hoek ligt! Hoewel … mocht me nu een last minute vakantie naar Kaapverdië, dan pak ik nu nog stel op sprong mijn koffers in. Maar ja, wie niet?

 Kampeer jij wel eens in eigen land? Welke camping beveel jij aan?


In eigen land camperen op de camping in Drenthe
Onthouden? Pin deze foto naar je Pinterestbord.
Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!