Menu & Search
Recept: krokante kaneelrolletjes voor na mijn nachtdienst

Recept: krokante kaneelrolletjes voor na mijn nachtdienst

Wanneer jij dit leest lig ik waarschijnlijk al te slapen, en dat is een heerlijk vooruitzicht. Ik heb deze week namelijk nachtdienst en daar heb ik eigenlijk een ontzettende hekel aan. Ik kan vaak voordat ik de nachtdienst in ga niet slapen met als gevolg dat ik de hele nacht doodmoe ben. De dag erna gaat slapen vaak in etappes waarbij ik uiteindelijk om vier uur ’s middags nog steeds doodmoe in bed ligt. Oh the horror!

Niet alleen de nachtdienst zorgt overigens voor een klaagzang deze ochtend, mede dankzij de hormonen ben ik niet alleen voor mezelf maar ook voor manlief een living hell on earth. Gelukkig slaap ik de komende dagen dus het grootste deel van de dag.

Kaneelrolletjes

Maar genoeg geklaagd. Om het leed iets te verzachten ligt er morgenvroeg een heel bord vol met deze heerlijke kaneelrolletjes klaar, die overigens ook perfect zijn voor bij het kerstontbijt. Ook weer heel erg makkelijk en vooral heel erg smakelijk. Ik heb er terwijl ik dit typ dan ook alweer twee verslonden. *Geeft de hormonen de schuld.

Wat heb je nodig?

  • Een half witbrood ( gesneden)
  • 1 bakje smeerbare roomkaas of mascarpone
  • 1 eetlepel Kaneel
  • 3 eetlepels Suiker
  • 50 gram roomboter
  • eventueel wat geraspte sinasappelschil

How it’s made

  1. Verwijder de korst van het witbrood, afhankelijk van de hoeveelheid rolletjes je wilt maken kies je het aantal sneetjes brood. 2. Smelt de boter in een pannetje of magnetron. 3.Wals het witbrood plat met een deegroller en besmeer dik met roomkaas. Je kunt de roomkaas eventueel op smaak brengen met wat geraspte sinasappelschil en een beetje poedersuiker. Herhaal dit totdat je alle boterhammen besmeert hebt. 4. Rol de de boterhammen op tot rolletjes en smeer ze in met roomboter, rol ze door de kaneel en suiker en stop ze voor ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden totdat ze goudbruin van kleur zijn en krokant aanvoelen.

Je kunt de kaneelrolletjes zowel warm als koud eten. Ik heb ze zelf bewaard in de koelkast en ook daarna blijven ze lekker krokant. Nu ik eraan denk, het smaakt een beetje naar churros. Wellicht zelfs beter vanwege de roomkaas.

Zoals clown Bassie altijd zei, ik ga de binnenkant van mijn ogen bekijken. Welterusten en eet smakelijk voor diegene die deze rolletjes gaan uitproberen.

 

Volg jij me al op: |Instagram|Pinterest|Facebook|LinkedIn|Twitter|? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow


EN VERGEET JE NIET IN TE SCHRIJVEN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!


Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!