Menu & Search
Kekke borduursels: cross stitching is hot!

Kekke borduursels: cross stitching is hot!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Als ik aan borduren denk, dan denk ik aan stoffige lijsten met zoetsappige afbeeldingen op de slaapkamer van je oudtante Gertruda. Maar dat stoffige imago heeft het allang niet meer. Borduren, of cross stitching zoals het tegenwoordig genoemd wordt, is helemaal de shit anno 2018. En dan niet op van die suffe lakens, maar gewoon nog in de borduurring. 

Ik zie onder andere op Instagram en Pinterest de mooiste en grappigste borduursels voorbij komen. Zoek maar eens op de #crosstitching en je kijkt je ogen uit! Ik durf te wedden dat je ze net als ik stuk voor stuk aan je muur zou willen hebben hangen.

Natuurlijk zou ik mijn eigen borduurwerkjes kunnen maken, maar diegene die mijn blog al langer volgen, of me persoonlijk kennen snappen dat ik daar niet de juiste persoon voor ben.  Om heel eerlijk te zijn ga ik voor het aannaaien van een knoop al naar een kleermaker of vraag ik het braaf aan mijn schoonmoeder. Bovendien zou het net als met strijken een bloederige boel worden met doornroosje taferelen. Naalden in vingers of andere plekken waar naalden niet bij in de buurt horen te komen. Behalve wanneer het om een piercing gaat. Maar dat laat ik liever aan de profs over. Net als het borduren trouwens.

A Needle of Sugar

En over profs gesproken:  ik bof want mijn nichtje is haar eigen cross stitching Etsy shop begonnen. En natuurlijk ben ik trouw fan van A needle of sugar. Haar borduurwerk kenmerkt zich door tegeltjeswijsheden anno nu met een enorme dosis humor. Blij als een kind was ik toen ik een van haar borduurwerkjes in de brievenbus kreeg. Eentje die op mijn lijf is geschreven want ik moet dagelijks rennen omdat ik weer eens bijna te laat ben voor iets. ”I stay fit by running late” is  dan ook vanaf nu mij nieuwe lijfspreuk!

Ook fan? Je kunt haar volgen op Instagram en dit is de link naar haar Etsy shop.

Ik ben Iris niet

Maar natuurlijk is mijn nichtje niet de enige die er op los borduurt. Langzaam duiken er steeds meer Etsy winkeltjes op. Zoals het winkeltje van Iris, van www.ikbenirisniet.nl  

Haar borduurwerk kenmerkt zich vooral door vrolijke bloemen, quotes, ander groen en eh, tieten!

Vanochtend opende ik mijn @etsynl shop en na 1,5 uur was ‘ie compleet uitverkocht! Jemig zo bizar en zó leuk! Wie had dat gedacht?! Steve voorspelde het gisteren al maar toen lachte ik hem nog uit want ik kon het me niet voorstellen. Wat zijn jullie toch fantastisch! Alle pakketjes zijn inmiddels de deur uit en ik kan niet wachten om te zien waar mijn werkjes terecht komen. Tag me dan vooral! ❤️ . Mocht je net te laat zijn geweest met bestellen, laat dan even een reactie achter welk ontwerpje jij graag wilde! Als er veel vraag is naar een bepaald ontwerp zal ik er heeel misschien nog meer van bij maken! Of leuke variaties erop Van de roze en groene mini’s (ik ben zelf echt verliefd op de crazy plant lady ) ga ik er sowieso nog meer maken, die vind je volgende week waarschijnlijk al in mijn shop met een beetje geluk . . #irisborduurt #modernembroidery #embroideryhoop #damngoodstitch #dmcthreads #borduren #etsyseller #etsynl #etsymakersofinstagram #slowcraft #needleart #crazyplantlady #girlssupportgirls #takeupspace

Een bericht gedeeld door Iris – ikbenirisniet.nl (@ikbenirisniet) op

Mendy stuurde me een HUGE doos vol met DMC borduurgaren dat ze nog had liggen in ruil voor een borduurwerkje ❤️ Ze wilde iets met de tekst @poppiesandpeppermint en bloemen en insecten. Dan ben je bij mij aan het goede adres natuurlijk In het borduurwerkje gebruikte ik vooral garen dat zij mij stuurde en zo is het cirkeltje weer rond ♻️ Ik borduurde het op ongebleekt biologisch katoen Inmiddels ben ik begonnen met ontwerpen en borduren voor de aankomende shopupdate, ik heb nog geen datum, maar dat hoor je natuurlijk snel! Er zullen dan ook meerdere borduurringen bij zitten met een custom optie, bijvoorbeeld voor een (baby)naam, initialen of korte quote ☺️ . . #irisborduurt #poppiesandpeppermint #customembroidery #ruilen #sustainablecraft #organiccotton #floralembroidery #embroideryhoop #needleart #borduren #slowcraft #etsynl #etsymakersofinstagram #embroideryartist

Een bericht gedeeld door Iris – ikbenirisniet.nl (@ikbenirisniet) op

Iedereen die borduren nog suf durft te noemen is zelf suf!

Zelf borduren?

Mocht je je ook aan deze hobby willen wagen: op internet zijn genoeg patronen te vinden om mee te beginnen, tyo cross stitching maar eens in op Pinterest en je hebt inspiratie voor de rest van het jaar. Uiteraard kan je ook kant en klare patronen downloaden. Bijvoorbeeld via Etsy.

[bol_product_links block_id=”bol_5b89b76971af7_selected-products” products=”9200000092384775,9200000085098836″ name=”Borduren” sub_id=”” link_color=”45CCC8″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”78596C” background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″] *affiliatelinkjes (check de disclaimer) Voor materialen kun je bijvoorbeeld bij Bol.com terecht. Daar hebben ze best wat keuze, maar er zijn natuurlijk veel meer webshops die deze materialen verkopen.

Punch needling met Inge

Lijkt borduren je te moeilijk en wil je iets simpelers proberen? Dan is een punch needle misschien meer jouw ding. Inge van www.monsieurmango.nl doet bijvoorbeeld aan needlepunching en maakt hier prachtige dingen mee. Persoonlijk vind ik dit er stukken minder ingewikkeld uitzien dan borduren en lijkt dit meer iets dat in mijn straatje zou kunnen passen, dus als de verveling toeslaat wil ik dit wel een keer proberen.

Wat vinden jullie van deze borduurhype? Zou jij dit ook aan je muur willen hebben?

Borduren is hip
Artikel bewaren? Pin deze afbeelding naar je Pinterestbord
Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!