Nu aan het lezen
Help! Ik organiseer een kinderfeestje ( Zo overleef je het)

Help! Ik organiseer een kinderfeestje ( Zo overleef je het)

koksmuts knutselen

Al maanden was mijn zoontje bezig over zijn kinderfeestje, maar afgelopen week was het dan eindelijk zover. Hoera! Inclusief mijn eigen kinderen liepen renden er in totaal 10 kleuters rond in ons huis. Maar voor het zover was moest er wel het een ander worden voorbereid.  Want in godsnaam hoe ga je een halve kleuterklas entertainen in het tijdperk van mega coole consoles en andere gadgets? Nou gewoon zo:  

Koek, koksmutsen en kinderdisco

Ik kan me mijn eerste kinderfeestje nog goed herinneren, cadeautjes uitpakken, ranja en snoep, daarna koekhappen en stoelendans met als kers op de taart: Patat eten met je vriendjes en vriendinnen en een snoepzakje mee naar huis. Het was geniaal! Waarom zou het dan nu niet werken? bedacht ik me. Ik besloot om het ouderwetse kinderfeestje om te toveren in een 2.0 versie. Koekhappen in een modern jasje. Aangezien het feestje maar liefst vier uur ging duren ( vier uur is echt hééél erg lang voor een kinderfeestje) moest ik zorgen voor een goed gevuld programma. Ik besloot er een kookfeestje van te maken. Koekjes bakken en koksmutsen knutselen. Voor de mutsen kocht ik wit karton en -crêpepapier en voor de versiering had ik viltstiften en stickers gehaald. Ik maakte eerst repen van het kartonnen waarmee ik de omtrek van de hoofdjes mat. Daarna zette ik ze met een nietjestang vast. Het crêpepapier voor het muts gedeelte is even uitproberen. Je kunt natuurlijk hele hoge mutsen maken, maar iets kleinere blijven beter staan. Het crêpepapier kun je het beste eerst aan de binnenkant rondom bevestigen en daarna van boven dicht nieten.  Daarna liet ik de kinderen aan de slag gaan met stickers en stiften om ze te versieren.  Inmiddels waren we een uur verder. Klinkt lang, maar we hadden nog drie uur te gaan en de kinderen waren inmiddels door het dolle heen. Tijd voor een filmpje dan maar! Terwijl de kinderen voor even aan de beeldbuis gekluisterd zaten heb ik als een dolle koekjesdeeg staan maken. ( handiger was natuurlijk geweest als dit al van te voren klaar was zodat ze gelijk door konden) ik 20150328_153846_resizedheb een recept van zandkoekjes voor 4 personen aangehouden en dit verdriedubbeld. Ieder kind had zo voldoende deeg voor ongeveer 6-8 koekjes. Je kan verder nog wat gehakte nootjes en bijvoorbeeld pure chocola op tafel zetten voor op de koekjes. Je kan natuurlijk ook van die decoratie parels etc. kopen maar die barsten van suikers en kleurstoffen. Er zit al genoeg20150328_153829_resized suiker in de koekjes en een huiskamer vol stuiterballen leek mij niet erg grappig.

Wat je nu moet doen is je verstand op nul zetten en de hele tafel vol strooien met meel. Oké het geeft rommel, maar de kinderen vinden dit geweldig.  Ook had ik bij de Xenos kinderdeegrollers gevonden en wat bakvormpjes. Het was een succes. Binnen 5 minuten zaten alle kinderen driftig te kneden en te rollen. Het resultaat was 5 volle bakplaten met koekjes. Inmiddels zaten we op de helft van het feestje en was het tijd voor een dansje in onze drive-in disco met knalhits van K3 en andere toppers. Ik toverde onze woonkamer in een handomdraai om met een led discolamp die ik toevallig bij de Action zag staan. Wat een grandioze vondst. Helaas was iedereen zo klaar met dansen en nog voor we toe waren aan de hippie shake gingen de lampen alweer aan. Maar de redding van het feest was de good old fashioned stoelendans ( I told you, de stoelendans is een tijdloos vermaak) waarmee we ze nog dik een uur zoet hebben gehouden.

Tot slot hadden we natuurlijk patat! De kinderen hebben heerlijk zitten smikkelen en waren doodmoe toen het feestje was afgelopen. Iedereen kreeg natuurlijk zijn koksmuts mee en … een gevulde koekjespot! De potten heb ik trouwens ook van de Action. Erg leuk!

Bekijk ook
het drukke leven van een mama

20150330_08465220150328_153915_resized

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (2)
  • Zo te lezen was het een geslaagd feest! Tip die ik ooit kreeg en aanhield was: maximaal zoveel kinderen als de jarige oud wordt? Werkte bij ons prima en inderdaad, de ouderwetse feestjes met veel knutselen en spelletjes waren erg in. Want dat is dan weer byzonder in deze tijd

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top