Menu & Search
Kletspraat #11 Structuur, internetloos en heimwee naar vakantie

Kletspraat #11 Structuur, internetloos en heimwee naar vakantie

Het is verdorie alweer meer dan een maand geleden dat we naar Italië vertrokken. Ja, sorry maar ik moet hier echt even over klagen (en bij schelden). Ik kan niet stoppen met typen en vertellen over hoe geweldig de vakantie was. Oh wacht, wie kreeg er ook alweer heimwee en wilde 2 dagen eerder naar huis? Ik zwijg al. Nee echt,  ik vind dat de vakantie voor mijn gevoel sneller voorbij was dan seks voor de 1e keer. Nu heb ik dus heimwee naar de vakantie.

Heimwee naar dit soort momentjes

Structuur

De afgelopen maanden is er gelukkig weinig spannends gebeurd. Daar heb ik nu ook echt  even geen trek in. Niet nu alles eigenlijk op rolletjes loopt: Ik werk. Ik ga aan een georganiseerde groepsactiviteit doen. Ik maakte een maandschema voor mijn blog en voor het avondeten, en ben van plan ook een poetsschema te maken. Of ik wel helemaal lekker ben? Mrs. chaos die aan structuur gaat doen en aan sport? What’s next? Strijken?

Ik zal jullie geruststellen. Nee, ik ga niet strijken.

Dus. Ik beter mijn leven gewoon een beetje. Ik merk namelijk dat ik echt goed ga op structuur als ras chaoot. Hoewel ik het eigenlijk veracht, merk ik ook dat dat komt omdat het gewoon een jaloezie van me is jegens mensen die wel gestructureerd zijn omdat ik het niet voor elkaar krijg. Dus heb ik wat hulpmiddelen ingezet: lijstjes! En niet zomaar lijstjes, maar het walhalla der lijstjes. Maandplanningen, weekplanningen en dagplanningen. Nooit gedacht dat ik ooit nog eens goed zou worden in het maken van tabellen, maar ik heb mezelf deze keer echt verrast.

Vrijwillige geoeganiseerde groepsactiviteiten

En ik zit dus nu ook nog geheel vrijwillig op een sport. In groepsverband. Damesvoetbal. En dat sporten werd tijd want de eerste training werd ik na een paar keer sprinten zo enorm duizelig door gebrek aan zuurstof en dus conditie dat daar wel eens wat aan gedaan mag worden. Het gaat dus eigenlijk allemaal wel op rolletjes. Op een paar lompe uitspattingen na zoals een val in de badkamer, een poging tot brandmerking in de keuken en een poging tot het uitproberen van de zelfscanner wat resulteerde in een bijna winkelverbod. Gaat lekker, toch?

Een tatoeage

Oh, en dan nog dit: ik liet spontaan een tatoeage zetten toen ik terugkwam van vakantie en ik ben er zo ontzettend blij mee! Natuurlijk ga ik jullie daar nog uitgebreid over vertellen maar voor nu laat ik jullie nog even in spanning want die desbetreffende tattoo moet hier en daar nog wat bijgewerkt worden. Oke, een kleine sneakpeak dan:

Hier werden de lijnen getatoeëerd. Ik heb deze tattoo over een litteken laten zetten.

Hoe gaat het met mijn vader?

Met mijn vader gaat ook alles goed.De bypass operatie is goed gegaan en hij mocht al snel naar huis. Daar knapte hij zienderogen op. Wat een eigen omgeving wel niet kan doen. Nu is hij  bezig met revalideren en is daarbij lekker eigenwijs zoals we van hem gewend zijn!

Intetnetloos

Geen drama dan in huize Kranendonk? Eigenlijk niet. Op een internetprobleem na dan. Ik heb de afgelopen week niet kunnen bloggen of andere internet gerelateerde zaken kunnen doen en dat frustreerde me een partijtje! Ik denk dat ik bij de helpdesk inmiddels gemarkeerd sta als vervelende klant want ik heb denk ik wel 100 x geklaagd. Nee even zonder grappen. Voor mij is internet momenteel cruciaal. Niet alleen heb ik het nodig voor mijn boekhouding, maar ook om jullie van artikels te voorzien, de boodschappen te bestellen voor mijn geplande weekmenu en om een te gekke sportoutfit te bestellen voor mijn nieuwe sportcarrière. Internet gooide dus lekker roet in mijn toekomstige ietwat meer gestructureerde leven. Inmiddels lijkt alles het, al hapert het nog steeds, weer wat beter te doen maar ik ben nog steeds achterdochtig. Morgen komt er gelukkig een monteur.

Nou, dat was het wel. Ik ben uitgekletst want het is 1 uur ’s nachts. Niet dat ik moe ben, want ik drink tegenwoordig ook Matcha thee en dat dronk ik dus ook voor het slapen gaan waardoor mijn ogen nu zo groot zijn als schoteltjes. Bespeuren jullie de hyperactiviteit ook in deze post? Mijn man in ieder geval wel. Die gebaart me dat ik mijn laptop weg moet leggen want hij wordt helemaal gestoord van mijn hyperactieve geratel op het toetsenbord. Dus doe ik dat maar want ik wil morgen een gezellige dag.

Nog een ding dan, of eigenlijk is het meer een huishoudelijke mededeling:

Voortaan zit er ook structuur in de plaatsing van mijn blogs. Voor jullie duidelijker en voor mijzelf. Heb ik natuurlijk ook een mooi schema van gemaakt:

 • Maandag: mama
 • Dinsdag: relatie
 • Woensdag: werk
 • Donderdag: reizen/ uitjes
 • Vrijdag: eten en drinken
 • Zaterdag: shoppen
 • Zondag: Lifestyle/ kletspraat

Nu aan jullie de vraag: zou het voor jullie lezers uitmaken als ik deze planning zichtbaar in mijn ”zijbalk” zet zodat jullie weten op welke dag er welk onderwerp online komt?

Dat was het wel zo’n beetje. Ik ga eens een lekker kopje warme melk met honing maken. Terwijl mijn leve wat ordelijker is geworden valt er in deze update gelukkig weinig structuur te bespeuren.

4 Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 2 maanden ago

  Haha, als ik dit artikel lees, weet ik niet of ik blij moet zijn met je structuur, want dit heeft toch ook wel wat 😉
  Fijn dat het weer wat beter gaat met je vader en dat alles zo goed gaat. Ik ben benieuwd naar je nieuwe artikelen. Ik ga ook weer wat professioneler bezig 😉

 2. 2 maanden ago

  Gelukkig dat je vader zo snel opknapt. Fijn is dat, als je dat ziet. En gelukkig wordt zijn gezondheid ook in de gaten gehouden. Dat vond ik zelf een prettige gedachte na mijn vaders bypass. En nogmaals: mijn vader is na al die jaren ‘hartpatient af’.
  Ik knikte helemaal mee met ‘van chaoot naar structuur’. Dat is ook de reden dat ik van alles ben gaan structureren: het geeft rust. Maar! De planning van alles betekent niet dat ik nooit meer iets spontaan wijzig of aanpas. Dat is juist de kracht van ‘chaoten’: we zijn flexibel. Dat doet me er aan denken dat ik boven nog 15 overhemden heb liggen die vandaag gestreken moeten worden (het plan was gisteren, maar een tripje naar de ijssalon was belangrijker).
  Je blogschema is voor jou! Ik heb het niet nodig om te weten wanneer je wat voor content plaatst. Want dan kom ik misschien niet meer op maandag langs je blog omdat ik niks heb met mama-blogs. Terwijl je juist wel vaak leuke dingen schrijft over je gezin 😀 Nee hoor: ik vergeet dat schema zodat ik regelmatiger langs kom.

 3. 2 maanden ago

  Ben benieuwd naar die tattoo zeg! Ik heb ooit ook een blogschema gehad, en het werkte redelijk. Totdat de druk te groot werd en de inspiratie afnam. Nu doe ik maar wat en dat bevalt me dan toch weer beter. Het maakt mij dus niet uit wanneer je wat plaatst 🙂

 4. 2 maanden ago

  Fijn dat het goed gaat met je vader. En ik ben heel benieuwd naar je tattoo natuurlijk. Ik wil eigenlijk ook een tattoo laten zetten in Nieuw Zeeland. Het zijn dan zulke geweldige herinneringen aan een mooie reis of vakantie.

Archief

Tekstschrijver nodig?