Menu & Search
Kletspraat #12: Strijkenissuf, Sinterklaasstress en gedichten

Kletspraat #12: Strijkenissuf, Sinterklaasstress en gedichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Hele avonden zit ik te dichten, om over de bijkomende Sinterklaasstress maar te zwichten. Hoe dat komt ga ik je vertellen, bij mij en Bregje van bregblogt.nl kun je namelijk een Sinterklaasgedicht bestellen.

En weet je hoe moeilijk het is om te stoppen met rijmen als je eenmaal lekker bezig bent? Vet moeilijk dus, zit je even met je dikke krent? (Sorry, inkoppertje!)
Het werd weer eens tijd om jullie bij te kletsen, ik voelde de behoefte om even ouderwets op mijn blog met jullie te zwetsen.

Dat maakt mij niet alleen maar blij maar ook mijn man, die er af en toe niet meer tegen kan.

Hij heeft veel liever dat ik zijn blousen strijk, een kreukvrije blouse vind hij in tegenstelling tot mij namelijk ontzettend belangrijk! Maar ik zeg dan, John, hou op met dat gezeik.

Oké, oké ik stop! Niet wegklikken, please …

Dit speelt er in mijn leven dus: rijmen! Ik wilde als tekstschrijver graag inhaken op de decembermaanden en bedacht daarom een manier om een extra zakcentje te kunnen verdienen, want wat gaat het hard deze maand, ik zie mijn saldo op mijn bankrekening met het uur inkrimpen!

Een gedicht op bestelling

Daarom bedacht ik een gedichtenservice, en toevallig liep Bregje met dat zelfde idee rond. We appten wat en videobelden er op los en toen ontstond: ”Zuiderpieten” tadaaaa, want we maken sinterklaasrijmpjes en komen allebei uit het zuiden.

En het leuke van alles: we hebben inmiddels al heel wat gedichtjes mogen schrijven en hopen natuurlijk dat we er nog veel meer mogen schrijven! Mocht je dus een enorme dichtkluns zijn maar niet met lege handen op de surprise-avond van je familie willen verschijnen? Even ongegeneerd reclame maken, wacht ff: via dit linkje kom je álles over onze dichtservice te weten!

Zo zit je een paar daagjes in Zeeland en zo heb je standaard wallen onder je ogen.  maar het belangrijkste: het gaat eigenlijk heel erg goed met me! Dat wil ik graag vasthouden maar ik blijf wel worstelen met die eeuwige en verrekte balans. Want als we het over balans hebben dan ben ik momenteel nog meer uit balans dan de scheve toren van Pisa. Ik werk momenteel veel thuis, en als ik niet thuis werk, dan werk ik in de zorg. Ik durf ook niet te vertellen hoeveel uren mijn werkweek deze week telde (en hoe weinig duiten ik daarmee verdiende).

Minder werken in 2019?

Maar ik vond tóch nog de tijd om dit even te typen, want van typen wordt ik blij en die kerel van me is ook al de hele week tot in de late uurtjes op pad. Niet als in de kroeg maar dus ook aan het werk. Notitie aan onszelf in 2019: minder werken!

En ondertussen moeten er dus ook cadeaus gekocht worden, moet ik de schijn hooghouden in het huishouden en een beetje een gezellige mama zijn. Als het aan mij ligt mag de kerst nu wel komen, dan krijgen we het namelijk nog vééél drukker! 😉

Oké, ik denk dat ik mijn punt wel heb gemaakt. Ik boek voor januari alvast een onthaastkliniek voor mezelf.

Hoe verliep de  blogverhuizing?

Oh, en nu ik het bijna vergeet, mijn nieuwe URL, strijkenissuf.nl bestaat ook alweer bijna 2 maanden en ik denk dat hoewel het wisselen van domeinnaam eigenlijk nergens goed voor is qua bezoekerscijfers en dergelijke, is het gevoelsmatig toch echt een hele goede zet geweest!

In de vorige kletspraat schreef ik trouwens dat ik wat meer structuur wilde brengen in mijn blogs, maar zoals je kunt zien is dat plannetje mooi mislukt! Hoewel ik dolgraag gepland en gestructureerd wil zijn, en ook talloze lijstjes en schema’s bezit, lukt het me eigenlijk nooit om me daar aan te houden. Weg ermee dus!

Maar wil je dan tóch weten wat er welke dag online staat? Volg me dan op social media en om het helemaal makkelijk te maken: schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. Zo weet je altijd wat ik aan het doen ben en waarover ik schreef.

Mijn innige deelnemen

Hoe dan ook, ik wens alle ouders mijn innige deelnemen en hoop dat alles volgende week op rolletjes loopt. Heel veel sterkte met het overleven van door het systeem volledig gek gemaakte kinderen die nog harder stuiteren dan een pogostick. (geen cadeautip)

Ik ga mijn bed opzoeken want morgen moet ik naar Utrecht, je raad het al: voor werk (schrijven, yass!) en daarna wachten er hopelijk weer een paar gedichtjes op me om geschreven te worden!

Was getekend,

Een uitgebluste moederpiet

Hoe verloopt jullie Sinterklaas tot nu toe?

 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!