Menu & Search
Kletspraat #13 kun je mij de weg wijzen?

Kletspraat #13 kun je mij de weg wijzen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

De laatste keer dat ik in mijn lieve dagboek schreef bevond ik me nog in de sinterklaassfeer. Lief dagboek, —waarom gebruiken mensen dat eigenlijk als aanhef? Waarom niet: ”dag, boek” of: ”héééey jij”? Je leest het al, diepgaande vraagstukken. Naast kerst, de jaarwisseling en mijn dreumes die transformeerde naar een peuter en voor de eerste keer naar de crèche ging, is er nog veel meer gebeurd.

Wat speelt er zich allemaal af in mijn leven anno 2019?

Ik floreer alweer twintig dagen in 2019 en ik ben het jaar nu al beu. Doorspoelen maar, of nog makkelijker: skip het hele jaar! Op naar 2020. Dat het voor mij begon als een klote jaar kun je uit mijn intonatie vast wel opmaken. Waarom?

Allereerst maakt het ondernemen me bang. Niet bang als in bang voor muizen of ander ongedierte maar écht badend-in-het-zweet wakker worden, bang. Bang-bang, zou Jessie J zingen.

Armoe

Bang omdat mijn bankrekening leger dan leeg is en we een hypotheek moeten betalen en drie kinderen moeten onderhouden. Niet dat ik écht blut ben, maar omdat organisaties mijn rekeningen niet betalen waardoor ik nu ook niet mijn rekeningen kan betalen. Nee, het leven van een ondernemer gaat absoluut niet altijd over rozen. (voordat er iemand een fonds gaat oprichten, ik heb gelukkig nog een man in loondienst)

Daarnaast wilde ik mijn ondernemerschap deels opgeven door in loondienst te gaan maar door een ‘concurrentiebeding’ gaat dat feestje wellicht helemaal niet door. Juridische versterking is onderweg maar duurt voor mijn gevoel ook veel te lang. Komt erop neer dat ik niet mag werken voor het bedrijf dat me in loondienst wilt hebben omdat ik door een bemiddelingsbureau ben bemiddeld voor dit bedrijf en ik daar een concurrentiebeding tekende (dom schaap).

Maar ik vraag me ook serieus af, of als alles zo moeizaam loopt als nu, ik hier überhaupt wel voor moet vechten. Of is dat maar bijgelovig gekeuvel?

Plannen

Ondertussen ben ik al druk plan b, c en d aan het maken. Ik ben zoooo goed in plannen maken. In uitvoeren ietsjepietsje minder maar dat is de schuld van het internet. Een van die plannen: ik heb over twee weken een gesprek over het al dan niet worden van franchisenemer voor een uitzendbureau in de zorg, ben druk met bezig met plannen maken voor mijn tekstbureau, blog en een nieuw project dat ik samen met een vriendin doe: zakenmoeders!

Volgen jullie het nog? Ik ben er persoonlijk mee gestopt. Zakenmoeders moet je overigens wél volgen!

Ook vraag ik me af of ik niet gewoon helemaal moet kappen met die hele zorg. Anderzijds vind ik de tak van sport (psychiatrie) waar ik nu in ben beland echt heel erg leuk.  Zou het me rust geven? Absoluut. Op de korte termijn want wát als ik straks echt geen rekeningen meer kan betalen? Wat als ik mijn liefde voor koffietentjes, sushi en het rondrijden in Jan-Dirk moet opgeven? Ik ben zo’n luxepaard! 😉

Of gaat mijn blog, mijn tekstbureau en zakenmoeders binnen nu en een maand zó goed lopen dat ik omkom in het werk en voldoende geld om de hypotheek te betalen? Technisch gezien heb ik op het einde van deze maand voldoende verdiend om het tot eind februari uit te zingen. Áls mijn klanten betalen. Moet ik het een kans geven?

De weg

De juiste weg, iemand?

Badend-in-het-zweet wakker worden dus. Ik kan het niet loslaten en weet niet welke weg de juiste weg is. Gelukkig zijn er meerdere wegen naar Rome, zeggen ze en daar klamp ik me aan vast. Bovendien is het de moeilijkste weg, die naar de mooiste dingen leidt toch?

Kan iemand mij de weg wijzen (naar Hamelen)? Iemand? Ik denk dat ik maar de heksenopleiding ga doen in Arcen. Dan leer ik glazenbol kijken en voorspel ik mijn eigen toekomst: rooskleurig!

Yours sincerly,

Je eigen huis-tuin en keukenblogger die nooit strijkt.

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Er zijn geen reacties :-(

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!