Nu aan het lezen
Kletspraat #18: hoera ons huis is verkocht!

Kletspraat #18: hoera ons huis is verkocht!

Beloofd is beloofd. Ik zou pas weer een vervolg schrijven als ons huis verkocht was. Nou, de titel is natuurlijk al niets verhullend dus eigenlijk ben ik met een paar regels al klaar. Ons huis is verkocht!

Einde.

Was het maar zo simpel! Hoewel we ons huis natuurlijk in een sneltreinvaart verkocht hebben, was het evengoed spannend tot de laatste minuut en voelde het voor mij als een eeuwigheid. Natuurlijk ook doordat ik nog nooit zoveel tijd besteed heb met mijn handen in het poetswater dan de afgelopen weken. Ik kan niet anders dan diep respect hebben voor mensen die dit proces maandenlang moeten meemaken.

Onderhandelen

Er komt nogal wat bij kijken! Opruimen en poetsen is daarin nog wel het minst spannende. Zo had ik persoonlijk vooral last van het spel der onderhandelingen. Wekenlang werd ik gestalkt door potentiële kopers. In het begin allemaal heel erg vleiend, maar op den duur ook slopend. Ik vond het lastig om zakelijk te blijven en vooral lastig om mijn mond te moeten houden. Maar tegelijkertijd  moest ik natuurlijk iedereen te vriend houden want hallo, potentiële kopers.

Ik gun mijn woning aan iedereen, maar ik gun het onszelf natuurlijk het hardste dat ons huis ”goed” verkocht wordt. Dus die gedachte bleef ik ook maar in mijn achterhoofd houden. Op het laatst werd ik er zelfs goed in. Zo goed dat ik nu een carrièreswitch als makelaar overweeg. Geintje natuurlijk. Wel heb ik alvast een idee geopperd voor ons makelaarskantoor: een schoonmaakdienst voor luie huizenverkopers die dan iedere keer komt poetsen als er een bezichtiging is. Of als de fotograaf komt. En die kosten dan toevoegen aan de makelaarskosten. Ik heb het er alvast voor over. Wie nog meer? (ik wil wel meedelen in de winst als dit een gouden idee blijkt te zijn, kan ik gelijk de verbouwing bekostigen)

Dacht je dat ik klaar was met klagen? No way, dominee. Ik vrees namelijk dat het allerergste nog moet komen: de verhuizing zelf en alles wat daarbij komt kijken zoals verhuisdozen inpakken, sjouwen met meubels (de vorige keer was ik zwanger dus had ik vet mazzel), nog meer poetsen en vooral heel veel poen, money, doekoe, guap, do, floes oftewel: geld betalen.

Wanneer gaan we verhuizen?

Maar dat is het allemaal waard toch? Ik krijg er immers een riante woonboerderij voor terug.

En nu vraag je je natuurlijk af wanneer we dan wel niet van plan zijn om te verhuizen: dat wanneer gaat waarschijnlijk al heel snel zijn, de verwachting is namelijk dat we van alle 365 dagen die we kunnen kiezen uitgerekend ergens rond de KERST gaan verhuizen. Oftewel: dat kerstdiner gaat een all you can eat snackbarbuffet worden, in mijn kluskloffie. Mits er nog mensen zijn die me rond die periode willen adopteren, dan houd ik me graag aanbevolen! Mocht je onder het feest der jaarlijkse verplichte familiediner uit willen komen dan wil ik ook wel ruilen als jij bij mij komt klussen. Deal?

Bekijk ook

Mooi. Is dat alvast geregeld. Maar verder is verhuizen heel leuk hoor.  Hoe dan ook: de komende tijd ben ik nog wel even zoet met het regelen van een nieuwe school, het stelen van dozen bij lokale supermarkten want verhuisdozen zijn belachelijk duur, en mijn woonboerderij Pinterstbord volstouwen met belachelijk mooie, onbetaalbare interieurs.

Ik zal jullie in ieder geval vakkundig op de hoogte blijven houden van dit avontuur zodat jullie kunnen meegenieten van onze uitgekomen droom. Of misère. Net hoe je het wil zien. 😉

Wees gegroet maar weer.

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
1
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reactie

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top