Nu aan het lezen
Kletspraat #4 bijna failliet op de kermis, vakantie geboekt en poging tot sporten

Kletspraat #4 bijna failliet op de kermis, vakantie geboekt en poging tot sporten

suikerspin

Het is volgens mij alweer bijna een maand geleden dat ik mijn spannende huishoudelijke avonturen met jullie deelde dus een update is wel weer op zijn plaats. Wees gewaarschuwd want ik kletspraat er weer op los.

Ik pak mijn agenda er ook maar bij, want de weken vliegen zo snel dat ik niet meer eens weet wat ik eergisteren eigenlijk gegeten heb.

Pinksteren, bijna failliet op de kermis voor een stomme spinner

kermis helikopters

Ohja, het was Pinksteren. Gelukkig moest ik veel werken, dat kwam goed uit, wat ik had veel geld uitgegeven op de kermis. Ik wilde namelijk zo’n spinnerding voor de kinderen winnen en ging helemaal op in het spel. Vijftien euro verder had ik niet meer dan een lolly. Als troost hebben we maar een hele grote suikerspin gekocht en deden we een rondje markt. Lagen daar dus ook spinners. Kinderen door het dolle heen, dus mama trok haar portemonnee maar weer. Die spinners waren overigens meer dan hun geld waard, het is namelijk prima chantagemateriaal heb ik ontdekt. Niet luisteren? Prima, één week je spinner kwijt.

Vakantie geboekt

We wilde eigenlijk super hip doen en op een last minute vakantie gaan met de kids deze zomer. Maar het werd papa te heet onder de voeten. Die is niet zo van het ”living on the edge” gebeuren. Uiteindelijk ook maar goed, want omdat we dit jaar niet gaan kamperen met de baby in onze vouwwagen bleven er niet veel opties over en was al heel veel bezet.

Hadden we bijna onze droomvakantie in Malaga gevonden, bleken de vliegticket vet duur te zijn. En aangezien wij maar een stelletje paupers zijn hebben we dit maar snel uit ons hoofd gezet want ja, de rest van het jaar op een houtje bijten is ook niet zo mijn ding. Uiteindelijk vonden we dichter bij huis een fijne camping in de Auvergne in Frankrijk. Lekker klein, maar toch genoeg te doen. Zo’n camping waarbij je altijd weet wat je kinderen uitvreten, en papa en mama dus lekker onderuitgezakt wijn en schimmelkaas kunnen drinken en eten. Ik wilde eigenlijk schaften schrijven, maar dat vond ik niet zo netjes, maar nu heb ik alsnog mijn zin en lijk ik minder ordinair.

Ohja, vakantie. Een top camping dus. En het mooie? We slapen een week lekker in een safaritent en in week twee gaan we helemaal decadent doen want dan zitten we in een chalet met badkamer! In mijn hoofd zei ik chalet op zijn Gooisch en dat vond ik heel grappig.  Nieuwsgierig? de camping heet Domaine sainte Marie en heeft minder dan 50 plaatsen. Op Zoover scoren ze overigens een dikke vette 9. Dat belooft wat!

Maar dat is nog niet alles, want we rijden niet in een keer, nee we hebben ook nog een bed en breakfast geboekt op de route. Echt een super idyllisch huis met turquoise boerderij luiken. De bed en breakfast op de route heet Maison le roux. En ik zou geen blogger zijn als ik er na de vakantie niet over zal gaan schrijven. (moet ik eerst nog even de vakantie van vorig jaar vastleggen, komt goed)

maison le roux

Hoe gaat het met je koperspiraal?

Met mijn koperspiraal gaat trouwens ook alles goed. Nog geen last van koperdieven gehad en alles zit nog op zijn plek. Binnenkort heb ik de controle afspraak en gaan ze nog een echo maken. Wel heb ik veel last van tussentijds bloedverlies maar dat hoort er blijkbaar bij en zou vanzelf over moeten gaan. Liever vandaag dan morgen!

En met de kinderen?

De jongens zijn toe aan vakantie, meer wil ik er niet over kwijt. Nolah gaat hard en zit sinds een week al op haar dikke luierkont. Het lukt haar niet om zelfstandig te gaan zitten, maar wanneer ik haar ergens neer zet blijft ze wel al zitten. Bovendien heeft ze nu ook nog een tweede tandje gekregen.

Ook nog wat gesport

Van sporten komt het maar niet sinds de bevalling. Even voor de duidelijkheid: ik ben nooit zo’n sporter geweest dus eigenlijk niks nieuws onder de zon. Ik mocht een tijdje improve health uitproberen, een betaalde app waarbij je doelgerichte training op maat krijgt maar daarnaast ook je gezondheid kunt tracken en handige recepten krijgt. Een hele mooie app met veel mogelijkheden die een beetje als stok achter de deur zou moeten fungeren. Helaas is er bij mij een hele boom nodig om dat te realiseren en heb ik niet veel met de app gedaan.

 

Die boom was in mijn geval mijn man. Ik heb hem een week lang voor gek verklaard, maar het is hem potverdorie nog gelukt ook. Mijn man is sportfysiotherapeut en had wel wat oefeningen voor me. Nou, zweten heb ik gedaan kan ik je vertellen. Ik voelde me de dagen erna echt super fit en wilde ook echt wekelijks aan de slag gaan. Ik moet vast een klap op mijn hoofd gehad hebben want ik ben wat sporten betreft echt liever lui dan moe.  Nou die aangeboren hekel aan sporten kwam al snel weer te voorschijn want inmiddels zit ik alweer twee weken op mijn reet. Nou vooruit dan, binnenkort zal ik wel weer gaan hardlopen.  Wanneer het niet meer zo heet is tenminste. Gelukkig hebbben we een zwembad gekocht. Niet dat ik daar de schoolslag in kan doen overigens, maar koel is het wel.

in het zwembad

Voor het geval je nog niet afgehaakt was, ik ben klaar nu.

Toch niet

Oh, nee wacht: ik heb ook nog een weekendje weg naar Dublin geboekt als Vaderdag cadeautje voor mijn man. Eigenlijk zocht ik gewoon een gelegenheid om eindelijk een weekendje weg te boeken, dus Vaderdag kwam goed uit. In de acht jaar dat we samen zijn, zijn we namelijk nog nooit samen naar het buitenland geweest zonder kinderen.  Dit keer ga ik dus echt niet ziek worden en ga ik alsnog schapen zoeken in Wicklow!

Waar gaat jullie zomervakantie naartoe dit jaar?

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (7)
  • Wij blijven lekker thuis. Leuk dat je het hardlopen weer wilt oppakken. Het was afgelopen week inderdaad veel te warm. Ik moest van narigheid supervroeg gaan lopen, en dan zweette ik me nog helemaal gek.

  • Wat gezellig dat jullie samen naar Dublin gaan! Lijkt me ook erg leuk om nog eens heen te gaan.

    Overigens vervangen wij ‘pauper’ vaak met ‘minimalistisch’, dat klinkt net wat hipper 😉

  • Op een houtje bijten naar een te dure vakantie lijkt mij ook niet gezellig. Wat jullie voor plan hebben voor de vakantie lijkt mij veel belovend. Ik heb zelf al zin in voor jullie al ga ik niet eens mee. 😉 Een safaritent, dan een chalet met badkamer, huis met turquoise boerderij luiken…heerlijk

  • Hahahaha je man is sport fysio en krijgt jou niet aan het sporten, ik geef altijd als advies, ga banen trekken in een zwembad minstens 2x per week, rustig aan en lekker veel banen, werkt altijd! 😉 Maar ja…

    Leuk dat jullie samen weg gaan een weekendje herkansing voor jou naar Dublin. Fijn om weer up to date te zijn,en die spinners ja.. heb ze gezien, maar nog niet hoe ze werken die dingen.

    x

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top