Menu & Search
Kletspraat #8 onze sinterklaas, gemopper over administratie en al het andere dat ik nog kwijt wou

Kletspraat #8 onze sinterklaas, gemopper over administratie en al het andere dat ik nog kwijt wou

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Kletspraat nummer acht alweer! Ik heb echt zoveel plezier in het schrijven van deze updates dat als helemaal niemand ze leest me dat lekker ook niet boeit want heb ik in ieder geval mijn hoofd leeg. Op het moment van schrijven zou ik eigenlijk moeten goochelen met kilometercijfers, werken aan mijn website voor mijn eigen bedrijf en nog duizend andere administratieve rompslomp dingen, maar ik heb het daar even helemaal mee gehad en dus verschuil ik me achter het schrijven van een blog. 

Hoewel ik in eerste instantie had gekozen om voor mezelf te beginnen zodat ik me meer kon gaan focussen op het schrijven van blogs en hopelijk in de toekomst ook boeken, is het er niet makkelijker op geworden. Iedere dag komen er wel weer nieuwe dingen bij op de nog te doen stapel terwijl ik maar een beetje achter de feiten aan hobbel, of eigenlijk galoppeer als een losgeslagen merrie. Zo voel ik me momenteel.

Nog meer chaos

Ik had het kinderfeestjes incident amper verwerkt en ik werd nog maar eens met mijn neus op de feiten gedrukt dat ik echt beter moet leren plannen toen ik nietsvermoedend werd gebeld door een collega van mijn huidige baan, waar ik bleef. Oops I did it again.

Dat resulteerde in een paniekerige moeder die haar zoontje bij zijn speelafspraak weg kwam plukken, wat weer resulteerde in jankende kinderen en een nog paniekerige moeder die van schrik drie rondjes door het dorp heen reed tot ze weer een beetje tot bedaren kwam, om zich vervolgens te realiseren dat ze die nacht ook nog een nachtdienst moest werken voor haar ”nieuwe” werk.

Gelukkig heb ik lieve mensen om me heen die me uit deze chaos gered hebben. Mijn zusje was mijn redder in nood op oppas gebied en een lieve collega begon eerder met werken zodat ik op tijd kon zijn bij mijn andere werk waar ik dus nog even een nachtdienst na mijn avonddienst moest draaien.  Eigen schuld, dikke bult. Dit gebeurd me nooit meer. (hoop ik tenminste) Het was in ieder geval een openbaring dat ik de dingen drastisch anders moet gaan aanpakken in de toekomst. Ik overleefde 16 uur werken en bracht daarna de kinderen weg. Alweer. Dat moest want ik was gebroken. Wederom.

Don’t try this at home

Dat is dus zo’n beetje wat ik momenteel op werkgebied meemaak. Of eigenlijk doormaak. Hoewel ik nu natuurlijk enorm zit te zeiken over hoe veel werk het is zit er wel voortgang in, al zijn het niet ”de kilometers” die ik wilde maken (behalve op de kilometerteller van Jan-Dirk want ik rij me wat af door dat Noord-Limburgse landschap om overal wat uren bijeen te scharrelen) Mocht je ooit van plan zijn om twee banen te nemen, drie kinderen te hebben, huisdieren en het bijhouden van een blog. DOE-HET-NIET! Gelukkig stopt mijn vaste baan per 1 januari en krijg ik dan hopelijk wat meer ruimte. ZZP olé olé, het is druk maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Al weet ik niet of dit net zo’n understatement is als wanneer grote mensen dit tegen je zeggen wanneer je aan kinderen gaat beginnen.

Sinterklaas: opschep piet op bezoek

Dan was er nog die andere drukke week waarin ik al mijn laatste centen spendeerde aan cadeaus voor de kinderen omdat het nou eenmaal black friday, black friday weekend en ook nog cyber monday was. Oh en aan opschep piet die bij ons thuis kwam. Wilde ik ook nog een blog over schrijven maar dat is zo pré kerst misschien een beetje mosterd na de maaltijd. Mocht er toch nog iemand behoefte aan hebben: spreek nu of zwijg voor altijd. In ieder geval tot volgend jaar november. Opschep piet deed het overigens super leuk en voor de mensen die ook in Noord Limburg wonen: volgend jaar kun je hem weer boeken. Ik had wel medelijden met opschep piet trouwens want ik had last minute nog een kat geregeld en dat was ik opschep piet vergeten te vertellen via de App. Ik hoop dus maar niet dat hij een kattenallergie of fobie had toen hij de deur opentrok en die kat op hem af zag rennen. Verder kregen de jongens een heleboel lego, een hatchimal (black friday aanbieding)  die nu ergens in een hoekje ligt te creperen, functionele cadeaus en Nolah werd gebombardeerd met nieuwe schattige jurkjes waar mijn moederhart sneller van ging kloppen.

Wat ik verder nog kwijt wil

Kaat van kaatkrabbelt.nl komt af en toe voor me gastbloggen en dat vind ik superfijn! Ze stelt zichzelf hier voor. Welkom Kaat, ik kan niet wachten om je schrijfsels hier te mogen publiceren. 🙂

Oh ja en dan wil ik nog kwijt dat Nolah over iets meer dan twintig dagen, één jaar wordt en daar ben ik niet blij mee. Ik hoop voor die tijd nog een serie blogs te kunnen delen die ik had willen schrijven over onder andere haar kamertje en haar naam. Mocht me dat niet lukken, dan lukt het vast wel ergens voordat ze in de pubertijd zit. Verder maakte we nadat we de halve middag vast zaten op de snelweg de afgelopen week nog pret in de sneeuw en haalde Julian zijn hockeydiploma. 

Ik ben uitgekletstpraat want ik realiseer me nu dat het midden in de nacht is en de chaos morgen weer opnieuw begint. Hoe verloopt jullie december tot nu toe? Hopelijk een beetje vrediger dan in mijn casa.

 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!