Menu & Search
Baarmoederupdate: de koperspiraal was toch niet zo’n succes

Baarmoederupdate: de koperspiraal was toch niet zo’n succes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Ik denk dat ik mijn baarmoeder beter een vaste rubriek kan geven. Zoiets als monthly baarmoedertalk? Oprah Winfrey zou hier vast jaloers op zijn. Klinkt best wel lekker toch? Even een terugblik: zo’n vijf maanden geleden liet ik een koperspiraaltje plaatsen met de gedachte van al die hormonen verlost te zijn zonder zorgen om een zwangerschap. Het klonk zo perfect maar helaas was het een gevalletje te mooi om waar te zijn voor mij. 

Het koperspiraaltje en mijn baarmoeder bleken al vrij snel geen goede match te zijn. Eenzijdige liefde. Een sadistische relatie zelfs. Uiteraard wist ik dat de bijwerkingen van een koperspiraal toename van bloedverlies konden zijn. Maar dat het zoveel zou zijn had ik niet verwacht. Omdat het na een aantal maanden beter zou worden hield ik vol, ook al was ik in staat om dat ding bij de eerste controle er al uit te laten halen. Ik hield voet bij stuk in de hoop op betere tijden. Better days voor de maandverband en tamponfabrikanten ja, want die verdienden inmiddels een aardige duit. Laat ik voorop stellen dat ik als PCOS-er nog nooit zoveel van dat spul gebruikt heb als toen.

Eruit met die koperspiraal dus (einde relatie)

Als het alleen maar het bloedverlies was, dan was het nog tot daar aan toe. Het bloedverlies bracht echter ook andere narigheden met zich mee dus was ik er na een aantal maanden geploeter dus wel klaar mee. Tijdens de afspraak om de koperspiraal te laten verwijderen probeerden ze me nog relatie counceling aan te bieden tussen mijn baarmoeder en het koperspiraaltje. Het had nog wat meer tijd nodig. Het bloedverlies kon wel tot ZES maanden duren namelijk. Maar ik geloofde er al lang niet meer in—ik ben ook niet echt een geduldig type. Gelukkig waren ze erg begripvol en maakten binnen no time een einde aan mijn kopermisère. Dat eruit halen ging een stuk makkelijker dan het plaatsen (en gelukkig viel dat ook wel mee).

Rubber in plaats van koper

Ik moest dus opzoek naar een andere vorm van anti-conceptie en besloot al vrij snel om koper in te ruilen voor rubber. Niet echt een duurzame oplossing (al suggereert de verpakking iets anders ;-)) Een gedoe? Valt best wel mee. Tja, je moet er wat voor over hebben maar dat ik liever nooit meer hormonen gebruik, staat vast. Ik ben zo’n ander persoon, zónder dat spul.

Iets wat ik  op NU.nl las overeen app als alternatief voor de pil lijkt me ook nog wel wat om te proberen: natural cycles. Deze app garandeert namelijk 99% betrouwbaarheid bij perfect gebruik. Dat is net zo veel als de pil. Klinkt geweldig, maar je moet jezelf wel iedere dag temperaturen.

Hoe gaat het nu?

Na het verwijderen van het spiraaltje stopte het bloedverlies inderdaad al vrij snel. Helaas blijk ik nu weer andere baarmoederproblemen te hebben waarvoor ik morgen naar de huisarts ga. Het bloedverlies is namelijk weer net zo hard terug en lijkt ook niet meer te stoppen. Hopelijk een makkelijk op te lossen probleem want ik ben er onderhand wel klaar mee en ben zelfs al zo ver dat het me niet eens zoveel zou uitmaken als ik de rest van mijn verdere leven zonder mijn baarmoeder zou moeten doen. Klinkt wellicht erg radicaal en ik wacht het doktersbezoekje morgen maar weer af. Dames, ben maar blij dat het iedere maand feest is in je baarmoeder. Ik zou er in ieder geval dolgelukkig mee zijn wanneer het allemaal eens eindelijk naar behoren zou werken.

De groeten van mijn baarmoeder en ik.

Hebben jij en je baarmoeder ook wel eens problemen? 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!