Menu & Search

Mijn nieuwe niet zo functionele groene imitatiebontjas: kou vs. looks

Mijn nieuwe niet zo functionele groene imitatiebontjas: kou vs. looks

Hoewel de winter al een tijdje in volle gang was liep ik nog steeds met mijn indianenjas rond. Weliswaar met een sjaal om mijn nek en handschoenen aan, toch was het nogal afzien en stond ik iedere dag als een ijspegel aan de grond genageld op het schoolplein omhult door moeders die wel winterproof gekleed waren. Er moest dus een nieuwe winterjas komen. 

Eigenlijk wilde ik graag zo’n lang wollig exemplaar. Je weet wel, zo’n winterse trenchcoat maar ik vond ze allemaal te saai, excentriek, te duur of te potloodventerig.

Kieskeuriger dan een kind in de snoepwinkel

Ik moest dus maar afzien van de jas die alleen in mijn gedachten bestond. Iets waar ik wel vaker last van heb. Een webshop sessie duurt dan ook gemiddeld een aantal uren tot zelfs dagen tot ik uiteindelijk vind (of niet vind)wat ik hebben moet. Over kieskeurig gesproken: een kind in een snoepwinkel is er niets bij

Plan B: groene imitatie bontjas

Plan B werd ingezet. De imitatie bontjas, ook wel fake fur jas genoemd. Zou dit niet te hip zijn? Maar ik moest nou eenmaal ook winterproof zijn. Die jas kon echt niet meer. Hoewel ik nog twijfelde drukte ik toch maar op de bestelknop. Het kiezen van een fake fur jas ging me een stuk gemakkelijker af. Zwart, roze of groen? Ik besloot voor een minder alledaagse kleur te gaan, groen dus en besloot er niet langer over na te denken.

Too cool

Zoals beloofd had ik de jas de volgende dag in huis maar al snel merkte ik dat deze jas me ook niet bepaald warm ging houden. Had ik dan toch maar voor een lang wollige exemplaar gekozen. Naast dat er geen sjaal is die hierbij matcht, staat de jas naar mijn mening iets te ver open en was ook veel te kort voor jurkjes en panty’s dragende vrouwen als ik.

Gehecht aan mijn mooie niet functionele winterjas

Toch dacht ik geen moment aan terugsturen. Deze jas had mijn hart gestolen. Hij stond goed, was ongelooflijk zacht. (ik kan niet stoppen met mezelf aaien) en was ontzettend hip. Hiermee moest ik wel de blits maken op het schoolplein. Het werd dus kou kleumen. Eerst nog in mijn indianenjas. (ook zo hip) en nu in mijn groene imitatie bontjas. En het mooie van alles, geen dier die hier voor heeft hoeven sterven. Dat het maar een milde winter mag worden en niet zo op bovenstaande foto want hoewel ik hier vrolijk lach, waren mijn tenen hier op sterven na dood.

Mocht je er ook zo hip en ”cool” bij willen lopen; ik kocht mijn maar oh zo hippe groene imitatiebontjas bij my jewellery voor 79,95

Verkies jij ook uiterlijk boven functionaliteit als het om kleding gaat?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!