Menu & Search
Lekker kort maar niet te pittig, de ideale lengte voor luie vrouwen en drukke moeders

Lekker kort maar niet te pittig, de ideale lengte voor luie vrouwen en drukke moeders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

”Doe er maar een groot stuk vanaf.” nooit gedacht dat ik dit ooit nog eens zou zeggen. Na een traumatische ervaring op de middelbare school waarbij ik door het leven ging als eenhoorn (another day, another story) had ik mezelf gezworen mijn haren nooit meer zo kort te knippen. Oké, op die ene keer dat de bob-lijn heel hip was na dan. En ook toen had ik veel spijt. 

Ik schreef al eens eerder over mijn kapsels  en dat ik liever niet voor al te kort ga. Ik was juist super trots op mijn lange haar. Toch was het dit keer anders. Niet zomaar een puberale bevlieging. Wat er precies anders was geen idee maar de tijd was zo rijp als een pruim halverwege juli. Inzichten kunnen blijkbaar veranderen en toen ik—net zoals ik ieder jaar doe—op google kapsels zomer 2017 intypte en op allemaal lange bobs met en zonder krullen stuitte was ik verkocht.

Een lange bob (oftewel lob)

Een lange bob dus. Nee niet een lange slungelige jongen die Bob heet. Nee dat kapsel met voor lang en achter korter. En een Lob dus omdat het langer is. Niet te kort en niet te lang. Want alles waar ”te” voor staat is slecht, zei mijn oma tenminste altijd. Hoe dan ook, toen ik die Lobs dus op Google bekeek wist ik het: wat een lieve vrouwelijke kapsels! Totaal niet pittig en oh wat leek me dit handig (ik heb nou eenmaal niet zo’n spicy karakter dus zouden mensen acuut in een delier raken wanneer ze me zouden ontmoeten met een pittig kort kapsel).

Babykots en haren trekken

Inmiddels zat ik namelijk wel een beetje met mijn handen in het haar. Had alles te maken met een klein baby meisje waardoor ik iedere ochtend  minuten, nee bijna een uur  mijn klitten uit mijn haar moest kammen. Het gevolg van onder andere baby kots en haar-trek partijen. Wie zijn baby doet dat trouwens nog meer: haren trekken? Is dat een algemeen bekende fascinatie van baby’s? Kots en trekpartijen dus.

Haar kort geknipt: een bevrijding

Eraf dus met dat haar, balayage erin en klaar. En hoewel ik had gedacht dat het een grote jankpartij zou worden doordat ik spijt zou krijgen, bleek het een bevrijding te zijn. Ik voelde me helemaal niet als een kort pittig kroketje en ik kon nog steeds een staart maken, of mijn haar een beetje opsteken. kortom of langom, net hoe je het wilt bekijken: ik was dolgelukkig.

ideale lengte, half lang haar met ombre

De ideale lengte voor luie vrouwen (of moeders zonder tijd)

Ik ben van mening dat wanneer je kinderen hebt dit absoluut geen excuus is voor het verwaarlozen van jezelf. Oké, ook ik maak me er regelmatig schuldig aan om nog slaapdronken naar school te lopen regelrecht uit de douche zonder een snufje make up.  Maar tóch. Er dag in, dag uit bij lopen als een slons is ook weer een beetje te veel van het goede. Niks mis met een beetje je best doen. En is het niet voor je geliefde, dan wel uit respect voor jezelf.

Hoeft met dit kapsel dus helemaal niet veel tijd te kosten voor vrouwen zoals ik, die niet overweg kunnen met föhns en andere fancy haar attributen. Nope. Het enige wat ik nog maar hoef te doen is een borstel erdoor en schijnen maar. Ideale lengte voor luie vrouwen en moeders die ook geen tijd hebben voor ingewikkeld vlechtwerk en andere kapsels die meer op hogere wiskunde lijken dan op uiterlijke verzorging.

Lets talk about hair: houd jij van korte kapsels, of zou jij ook nooit zomaar een schaar in je lange haar laten zetten? 

 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!