Menu & Search
Recept: Lente risotto

Recept: Lente risotto

Hier thuis zijn we echt dol op Italiaans eten. En met onze voorliefde voor Italiaans eten, bezitten we ook nog eens net zoveel temperament als de gemiddelde Italiaan. We eten hier eigenlijk zelden aardappels, al vind ik die wel heel erg lekker hoor! 

Ik varieer vaak met verschillende soortnaam pasta’s, couscous, rijst en noodles of miehoen, en zo nu en dan staat er ook een keer risotto op het menu. Omdat we dit niet zo heel vaak eten en omdat ik het echt een gerecht vind dat je met veel liefde en aandacht hoort te maken, probeer ik er altijd iets bijzonders van te maken. Meestal  is dat risotto met paddenstoelen en Parmezaanse kaas ( veilige keuze) maar omdat ik dit echt iets voor de herfst vind bedacht ik deze ‘lente risotto’.
De bloemetjes op de foto zijn viooltjes en overigens nog niet de bloemen van mijn eetbare bloemenproject, deze viooltjes vond ik toevallig in een plantenbak tussen het onkruid en dienen eigenlijk puur ter decoratie.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 300 gram risottorijst
  • 1 bosje lente ui
  • 3 takjes munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 350-500 gram (diepvries)doperwten
  • 100 gram zachte geitenkaas ( zelf had ik de Président petits chèvre
  • Snufje peper en zout
  • ongeveer 1 liter groente of kippenbouillon

Optioneel maar niet noodzakelijk: 75 ML witte wijn ( Een frisse wijn met fruitige ondertonen past hier denk ik het beste bij)

Bereiding:

Breng de bouillon aan de kook. Wanneer het eenmaal gekookt heeft kun je het vuur helemaal laag draaien zodat het zachtjes pruttelt. Snipper of pers de tenen knoflook en fruit deze met een scheut olie of boter op laag vuur in een braadpan of wok. Doe vervolgens de risottorijst in de pan en bak dit ongeveer 1 minuutje mee totdat de korrels een beetje doorzichtig worden en gaan glanzen. Kook je met wijn, dan kun je dit nu erbij gieten. Doe er net zoveel bouillon bij tot de risottorijst net onder staat en laat het zachtjes koken. Roer zo nu en dan door de risotto en snijd ondertussen de lente ui en munt. Afhankelijk van de kooktijd van je doperwtjes kun je deze met de bouillon en risottorijst mee laaten koken. Je merkt nu dat de rijstkorrels de bouillon absorberen, iedere keer wanneer dit het geval is voeg je nieuwe bouillon toe. Dit ritueel herhaal je totdat de risotto zacht is wanneer je erop bijt. Proeven, proeven, proeven dus! Voeg vervolgens de geitenkaas toe en roer deze door de risotto tot het helemaal gesmolten is. De risotto moet nu zacht en smeuïg zijn. Het allerlaatste voeg je de lente ui en munt toe, pas op dat je niet teveel munt erbij doet, deze smaak overheerst nogal. Dien de risotto gelijk op.

IMG_8710

Eet smakelijk!

 

Volg jij me al op: |Instagram|Pinterest|Facebook|LinkedIn|Twitter|? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow


EN VERGEET JE NIET IN TE SCHRIJVEN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!


Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!