Nu aan het lezen
Leven met een stressstoornis: het is slechts een onderdeel van mij

Leven met een stressstoornis: het is slechts een onderdeel van mij

Als eigenaar van dit blog wil ik even zeggen hoe dankbaar ik ben voor alle aanmeldingen van nieuwe gastbloggers. Stuk voor stuk met hun eigen verhalen. En het belangrijkste: allemaal een grafhekel aan strijken. 

Vandaag verschijnt de eerste blog van Cathleen, het zal de eerste blog zijn van een serie blogs in de vorm van een soort dagboek over haar leven met PTSS. Naast dat ze blogt op haar domein: merryyemeet.nl is ze; minstens net zo onhandig als ik, (wat denk ik onmogelijk is), dol op taart, heel erg grappig en een ware strijder. Alleen al omdat ze hier haar verhaal durft te doen.

Ik wil niet dat PTSS mij definieert maar het is wel een onderdeel van mij

Ondanks mijn PTSS probeer ik wel nog elke dag antwoorden te krijgen. Waarom dingen zijn gebeurd in mijn leven, waarom heb ik bepaalde keuzes heb gemaakt en vooral: wie ben ik? Ik heb altijd gezegd dat mijn stress stoornis mij niet zou definiëren. Toch is het wel een onderdeel van mij. Omdat ik geen prater ben zocht ik andere dingen als uitlaatklep.

Naar lucht happen in de sloot

Ik ben nooit een heftige drinker geweest of iemand die elke nacht uitging en wel zag met wie ze mee naar huis ging, maar toen ik los mocht lopen in Spanje, nam ik het er wel van. Eenmaal terug in Nederland wilde ik het anders aanpakken. Rustiger. Zonder kater en zonder awkward ontbijtjes. Ik ging yoga proberen. Maar toen ik eenmaal op de mat lag, on-charmant en compleet in de kreukels, besefte ik me dat dit waarschijnlijk ook niet de oplossing was. Fietsen dan maar. Je ziet mensen altijd door de bossen crossen, ik fiets zelf altijd naar de winkel, appeltje eitje toch? Maar omdat ik zo klunzig ben als ik weet niet wat en totaal geen conditie heb, lag ik al gauw 2 bochten verder in een sloot naar lucht te happen. Ook geen optie dus.

 

I bruise like a peach

Zumba. Nope. Ik heb niks om te schudden. Het gaf me een gevoel alsof ik een wandeltak was die de samba probeerde te leren.
Tot een goede vriendin me aangaf dat paaldansen misschien een oplossing was. Ondanks dat ik bont en blauw eruit kom, (I bruise like a peach) kan ik er inderdaad mijn ei in kwijt. De uitlaatklep was een onderdeel van me geworden, maar ik wist nog steeds niet wie ik zelf was.

Bekijk ook
Wat ik van freebleeding vind

Wereldreis en taart!

 

Photo door Photos by Lanty op Unsplash

Sommige mensen gaan een wereldreis maken, even terug naar hun eigen kern. Ik ben in Spanje geweest, Thailand, China. Geweldige plaatsen en een waanzinnige ervaring. Maar om nu te zeggen dat ik mezelf had teruggevonden? Nee. Ik was veel te druk bezig met de ervaring op me in te laten werken dat ik niet eens tijd had om mezelf ook nog een terug te vinden in een of andere tempel op een hoge berg. Het bracht me zeker rust, geluk en de nodige blaren op mijn voeten. Maar geen antwoorden. Mijn trouwdag gaf me geluk, een nieuw hoofdstuk en een nieuw onderdeel van mijzelf EN OH MIJN GOD, TAART! Maar nog steeds geen antwoorden.

Ik ben olympisch kampioen hamsteren

Tot ik op een dag met mama de kast aan het uitruimen was. Het verbaast me nog steeds wat mensen in de hoeken en gaten kunnen wegstoppen omdat niemand iets wil weggooien. En dat terwijl ik olympisch kampioen hamsteren ben ;-). En daar kwam een foto tevoorschijn. Ik moet 6 zijn geweest, de jaarlijkse schoolfoto. Kort haar, blauw oog. Nogmaals, ik ben onhandig, krijg snel blauwe plekken en dat er een kast stond had ik gewoon echt niet gezien.
Maar al kijkend naar die foto, besefte ik het me wel. Ik ben een slachtoffer van omstandigheden maar ik ben ook een strijder. Ik ben een vrouw van iemand en daardoor een deel van een team.

Ik ben klunzig, onhandig, sarcastisch maar ook liefdevol, grappig en begripvol.
Ik ben mij. Met al mijn onderdelen. En met blauwe plekken ;-).

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (0)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top