Nu aan het lezen
Leven met PTSS: ode aan smurf en lange

Leven met PTSS: ode aan smurf en lange

Zoals ik al eerder heb verteld is het hebben van PTSS niet makkelijk. Dit geld zowel voor mijzelf & mijn partner. Maar ook voor mijn vrienden. Of toch niet …?

Niet dus. In mijn geval is er een positieve ervaring als het op vrienden aankomt. Smurf & lange, zoals ik ze noem, zijn er altijd voor me geweest. Zij (smurf) al vanaf de basisschool, hij (lange) al sinds ze begonnen te daten. Nu, ruim 12 jaar later zijn ze nog steeds een belangrijk onderdeel van mijn leven. En dat zijn ze altijd al geweest. Mede door mijn PTSS en door een bepaalde karaktereigenschap ben ik een ster geworden in dingen overdenken en over analyseren.

De dupe

Wie zijn daar de dupe van tijdens telefoontjes? Smurf en Lange. Ook ben ik een kei geworden in “aan mijzelf twijfelen”. De dupe? Smurf en Lange. Nu voor de wasmachine: wie staan er altijd klaar tijdens huilbuien? *ding* *ding* *ding* *ding*: Smurf en Lange. En godzijdank staan ze ook voor me klaar in de mooie momenten. En geloof me, die hebben we al heel veel gehad :)!

Bij mijn vrienden hoef ik mezelf niet te verklaren

Zij ging mee naar mijn eerste therapie les, hij gaf de Snickers mee. Hij haalde me om 12 uur ’s nachts ergens op omdat ik weer eens verdwaald was op de fiets, zij lachte zich rot. Ze waren bij mijn eerste liefdes verdriet en mijn eerste dronken bui. Zij waren bij mijn trouwdag. Ze waren er toen mijn trauma begon en ze oordeelde nooit.  In negen van de tien gevallen moet ik me voor veel dingen verklaren. Waarom ik extra zekerheid nodig heb, waarom mensen me niet zomaar mogen aanraken en waarom ik voor sommige dingen wat gevoeliger ben. Bij hun hoef ik dat niet.

Scheiden voor dummies, als huwelijkscadeau

Het grappige is, dat mensen om zich heen zich willen aanpassen aan mijn grenzen. Wat super attent en lief is. Zij doen dat niet. Want voor hun ben ik nog steeds mijzelf. Zij geven gewoon die knuffel. En ze geven: scheiden voor dummies, als huwelijkscadeau! Niet omdat ze er niet in geloven, maar omdat ze dezelfde sarcastische en gemene humor hebben. Heerlijk.

Met als uitkomst dat ik niet aan hun twijfel. Voor hun ben ik niet dat meisje met een trauma, met PTSS en een handleiding. Voor hun ben ik mij, ten aller tijden. Natuurlijk ben ik dat voor de rest in mijn sociale kring ook. Maar daar moet ik soms nog wat dingen uitleggen. Bij hun niet.

Dus is het zwaar voor hun? Vast wel, maar op een andere manier. Wat er ook gebeurde in mijn leven, ze waren de eersten om me te troosten, steunen of aan te moedigen. En nu nog steeds.
Is dat omdat ze nog geld van me krijgen? Tuurlijk! Just kidding. Nee, dat komt omdat ze van me houden. Om mij. En dat maakt bijna alles goed.
Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (0)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top