Menu & Search
Industrieel lunchen bij de Meesterproef

Industrieel lunchen bij de Meesterproef

Je kunt het een eerste levensbehoefte noemen, eten. Maar buiten dat is het voor mij ook een hobby en dan in de breedste zin van het woord. Koken, opeten, uiteten. Eigenlijk alles behalve gegeten worden. – Ha. Denk daar maar eens over na ;-). Het uiteten gedeelte doen we niet meer zo vaak sinds er kinderen zijn. Maar als we gaan dan is het extra bijzonder en al helemaal als de locatie en gerechten dat ook nog eens zijn.

Ik was super verbaasd toen ik een mailtje kreeg van de Meesterproef. Een nieuw restaurant in Nijmegen. Gelegen in het oude Honigcomplex. Ik lunchen voor mijn blog? Ze hadden vast de verkeerde blogger gemaild. Ik was helemaal in mijn nopjes en voelde me net Janny van der Heijden.

De Meesterproef

De Meesterproef  staat voor ambacht, passie en pure producten van lokale leveranciers. Met hun gerechten willen ze laten zien dat juist de oude bijna verdwenen technieken als pekelen,  roken, en wecken juist voor veel smaak zorgen en dat daar geen toevoegingen voor nodig zijn. Verder gebruiken ze in hun gerechten minder zout, suiker en vet.

Toen we er bijna waren kwamen we terecht op een soort industrieterrein aan de Waal, midden tussen nieuwbouwprojecten. Ik heb wel drie keer onze navigatie gecheckt of we niet verkeerd zaten maar we zaten goed. Met industrieel lunchen gaan ze hier voor de complete ervaring, in de goede zin van het woord want – je moet er wel van houden. De locatie is prachtig en ook binnen is gedacht aan elk detail met op tafel lampjes gemaakt van Kesbeke potten en allerlei andere gave details.

lunchen meesterproeflunchen meesterproef

Pure passie

Het is een ironisch idee om pure gerechten van lokale leveranciers te serveren in een fabriek waar vroeger kant en klare E-nummer bommen werden geproduceerd. Maar die ironie vind ik geweldig. Naast de passie voor pure gerechten hangt er hier ook een relaxte sfeer onder een gemengd publiek van studenten tot mensen die hier komen voor een zakelijke lunch. De gastheer  heette ons een warm welkom en kwam gelijk even een praatje met ons maken.

Om te beginnen koos ik voor een Jasmijn thee. Een vreemde gewoonte waar iedereen me altijd om uitlacht maar ik bestel echt overal thee bij.

lunchen meesterproeftafel meesterproef

Vervolgens wilde ik voor gebakken kastanjechampignons op huisgemaakt naanbrood gaan met roomkaas en gekarameliseerde uien gaan maar ik kreeg te horen dat we een soep, hoofdgerecht en toetje zouden krijgen. YAY!

Uiteindelijk werd het dus pompoensoep, die lekker pittig van smaak was en een hele fijne textuur had. Iets waar ik jaloers op ben want ik heb altijd ruzie met pompoenen waarbij het al begint bij het schillen.

20150922_141842_resized
Spicy 🙂

Daarna volgde voor mij een sliptong met onder andere venkel, courgette en bosui en voor manlief Meatza – Mee-at-za – correctie: Mie-tsa. Om een lang verhaal kort te maken, een soort meatloaf maar dan van kip met kikkererwten, geroosterde paprika, aubergine, courgette én advocado. Zijn wij echt de enigste die hier nog nooit van gehoord hebben?

lunchen meesterpreof

lunchen meesterproef
Meatza

 

 

 

 

 

 

en als toetje een overheerlijk hangop taartje.

IMG-20150922-WA0003_resized (1)IMG-20150922-WA0004_resized

Al met al een hele bijzondere lunch. Vooral leuk omdat het betaalbare en bijzondere gerechtjes waren die ik thuis niet zo tevoorschijn tover. De meesterproef is dus geslaagd. Deze ambachtsmannen hebben hun ambacht onder controle 😉

Volg jij me al op: |Instagram|Pinterest|Facebook|LinkedIn|Twitter|? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow


EN VERGEET JE NIET IN TE SCHRIJVEN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!


Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!