Nu aan het lezen
Maartje stuurt geen geboortekaartjes

Maartje stuurt geen geboortekaartjes

geen geboortekaartjes

Vandaag de aftrap van mijn nieuwe rubriek : JuliaFlynn interviewt hierin interview ik mijn lezers omdat iedereen een verhaal heeft! Ik ben ook nieuwsgierig naar jouw verhaal dus heb je wat leuks of juist heel heftigs meegemaakt/wil je graag wat kwijt/doe je iets bijzonders of lijkt het je gewoon leuk om ook geinterviewt te worden voor JuliaFlynn.nl? Lets get personal! Uiteraard mag dit ook anoniem. 

Maartje stuurt geen geboortekaartjes

Maartje is zwanger van haar eerste kindje en heeft besloten om geen geboortekaartjes te versturen. Dat vond ik super bijzonder omdat ik er eigenlijk nooit zo bij stil heb gestaan: zelf heb ik veel tijd en moeite gestoken in het vinden van een geboortekaartje omdat het hier vanzelfsprekend is. Dit was nogal een discussiepuntje in onze relatie want een naam vinden was al een opgave, laat staan het perfecte geboortekaartje. In Nederland lijkt het sturen van een geboortekaartje haast wel een verplichting en dat is grotendeels natuurlijk marketing, maar dat was lang niet altijd vanzelfsprekend want ook hier stuurden we pas kaartjes sinds de jaren veertig en lang niet zo gedetailleerd als tegenwoordig. Bovendien zijn er genoeg landen waar ze dus geen geboortekaartje sturen. Eigenlijk zijn die geboortekaartjes dus maar gek.

Hoe kwam Maartje op dit idee?

Voordat Maartje zwanger werd heeft ze zich wel eens afgevraagd waar je eventueel op zou kunnen besparen bij de babyuitzet en alles wat daarbij komt kijken. Geboortekaartjes kun je natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, maar kosten meestal best wel wat geld. Toen Maartje zwanger bleek en op het punt geboortekaartjes was aangekomen ging ze samen met haar man opzoek naar manieren waarop geboortekaartjes zo goedkoop mogelijk konden maken omdat ze beide niet veel waarde hechten aan geboortekaartjes. Tijdens dit proces gingen ze zich steeds meer afvragen voor wie ze dit eigenlijk deden. Voor hunzelf of voor anderen? De conclusie was simpel: voor Maartje hoefde het niet en bovendien belanden geboortekaartjes na een tijdje toch in de papierbak. Bovendien zouden de mensen waarvan ze zouden willen dat ze het weten het toch wel te horen krijgen op een andere manier.

Geboorte aankondiging via Whatsapp

Waarschijnlijk wordt de geboorte aankondiging via Whatsapp gedaan en voor diegene die geen Whatsapp hebben via de mail. De mensen die op bezoek willen komen weten bovendien wel hoe ze haar kunnen bereiken. Daar hebben ze geen geboortekaartje voor nodig.

Het voelt bevrijdend dat we de keuze gemakt hebben om zelf hierover te beslissen en dat we daarin niet meegaan met het merendeel

Hoe reageerde anderen en zou je een alternatief willen?

Maartje en haar man hebben dit samen besloten dus de keuze om geen kaartjes te versturen was heel makkelijk. Ze heeft het ook al aan veel anderen verteld en tot nu toe reageerde iedereen positief!

De geboorte van ons kindje heeft niets tastbaars nodig

Ik was nieuwsgierig of ze iets als alternatief zouden doen, maar daar was Maartje heel duidelijk in. Ook hier hecht ze geen waarde aan. De geboorte van haar kindje is heel speciaal en daarvoor heeft ze niets tastbaars nodig om haar hieraan te helpen herinneren.

Bedankt Maartje voor het delen en jouw kijk op geboortekaartjes. Ik vond dit erg inspirerend.

Hoe kijk jij tegen het sturen van geboortekaartjes? Juist wel? of zou/heb jij dit ook niet doen/gedaan?

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
1
Eye-opener!
1
Herkenbaar!
1
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (9)
 • Als je echt geen geld hebt prima, maar anders is het vooral een manier om er niet voor durven uit te komen dat je cheap bent. Sorry, maar dit is een traditie en daar hebben we er al niemeer veel van! Sinterklaas kost ook geld en doen ze ook niet in ieder land, afschaffen dan maar? En luxe eten met kerst? En ik bewaar ook altijd geboortekaartjes, vind t jammer dat mensen t blijkbaar weggooien. Dus moeten we ook geen kaartje meer sturen als felicitatie? Kan ik ook op de app zetten toch??

 • Eigenlijk heeft ze gewoon gelijk. De mensen van wie je wilt dat ze weten dat je een kindje hebt gekregen weten echt wel wanneer je bent bevallen en wanneer ze je dan zien zullen ze ook wel de details zoals de naam te horen krijgen. Dus eigenlijk ben ik wel een voorstander van geen kaartje sturen. Lekker belangrijk….. 😉

 • Het mooie van dit soort gebeurtenissen dat jezelf de invulling/uitvoering kan geven die bij je past.
  Al heeft de buitenwereld daar soms andere gedachten over.

  Zelf hebben we wel geboortekaartjes gemaakt (zelf ontworpen met een vriendin die bij een drukkerij werkt). We vonden het leuk om te doen en heel eerlijk: ik vind het jammer dat mijn ouders geen geboortekaartje bij mij hebben laten maken. Dus ook voor mijn zoon voor later vind ik het een fijn idee.
  Ik gooi gauw dingen weg maar geboortekaartjes bewaar ik altijd.

  Maartje doe gewoon wat jullie goed vinden !!!

 • Wat leuk dat je weer eens een blog hebt geplaatst!! En over de topic, ik begrijp het heel goed. Ik zelf ben gek op kaartjes en tastbare dingen. Dus ik wilde absoluut een kaartje versturen bij de geboorte van de kinderen. Met name omdat er tegenwoordig al zo weinig kaarten verzonden worden. Maar ik begrijp het heel goed. Ik heb dat met trouwringen. Ik vind het zo raar dat je de naam van je partner er in zet. Ik heb zoiets: ik weet hoe hij heet, dat vergeet ik heus niet. Wij hebben daarom een spreuk in onze ringen.

  • Wat mooi, wat voor spreuk staat er in jullie ringen? Ik hou zelf ook veel van tastbare dingen maar vind het van Maartje ook erg mooi en het klinkt ergens ook wel heel logisch.

 • Ik vind het mooi dat Maartje en haar man een eigen en andere manier hebben gevonden waar ze zich prettig bij voelen. Ik heb zelf geen geboortekaart gehad maar mijn man en twee kinderen wel.

  Misschien is het trouwens wel leuk om een prinsscreen van het appje en de reacties te maken en deze af te drukken 😉 Leuk voor later!

  • Wat een goed plan! Klinkt inderdaad leuk en helemaal van deze tijd. Doen ze in jullie cultuur eigenlijk aan geboortekaartjes, of is dat ook niet vanzelfsprekend?

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top