Menu & Search
Make-up? Ik doe eigenlijk maar wat

Make-up? Ik doe eigenlijk maar wat

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Al sinds mijn twaalfde gebruik ik regelmatig make-up, en eigenlijk ook al wel daarvoor als je de roze hartvormige kinder make-up setjes meetelt, je weet wel, die met blauwe en gele oogschaduw en rode lipstick waarna je er als Bep Brul van Loonatik uit ziet. 

Zo begon het onschuldig met wat mascara, en vervolgens foundation, oogschaduw en een oogpotlood. Ik heb vroeger heel wat geëxperimenteerd met make up. Van blauwe mascara tot en met krullende lijntjes in mijn ooghoeken. Gelukkig zijn hier geen foto’s van.

Ik kan mezelf niet opmaken

Maar met al die make-up ervaring zou je zeggen dat ik inmiddels wel een pro zou zijn die precies weet wat ze doet. Denk opnieuw. Niet dus. Ik moet wat bekennen. Ik doe maar wat! Geen kwast nummer 1 tot en met 19 of MAC palette. (dat laatste zou ik wel willen hebben) Bovendien smeer ik letterlijk alles met mijn vingers op mijn gezicht. Ik schaam me nu best wel een beetje maar het is zoals het is.

Misschien heb ik er ook niet zo mijn best voor gedaan, hoewel ik sommige beautyblogs erg leuk vind om te lezen, heb ik nog niet één make-up tutorial bekeken sinds de opmars van You-Tube.

Mijn make-up ritueel

Iedere morgen weer smeer ik maar wat op mijn gezicht. Mijn ritueel begint met wat gezichtscrème, waarna ik een laag foundation met mijn vingers in mijn gezicht smeer. Wanneer ik geen duidelijke vegen kan ontdekken, is mijn missie geslaagd. Vervolgens wat oogschaduw. Op mijn onderste ooglid en het bovenste, hoe noem je dat eigenlijk? Onlangs (gisteren) leerde ik dat dit arcadeboog heet. Meestal vind ik de kleuren wel matchen. Dan komt het allermoeilijkste, en dat is proberen mezelf niet in mijn oog te steken met mascara en oogpotlood. Dit gaat meestal fout, waarna ik het zwart overal heb zitten, maar een doorzetter als ik ben, veeg ik dit met een beetje spuug weer weg om het vervolgens met een beetje foundation bij te werken. Een beetje lipgloss of lipstick, al dan niet op mijn tanden en ik ben ready to go. En soms als ik het echt bond wil maken, smeer ik ook wat bruine poeder op mijn wenkbrauwen en epileer ik de boel eens goed. Of doe ik wat rouge op mijn wangen waarna ik er met een beetje mazzel best oké uit zie en niet als een mislukte clown. Of in dit geval: Bep Brul. Gelukkig maar.

Tot dusver mijn make-up ritueel.  Zijn jullie wel echte make-up pro’s?

 

 

 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!