Menu & Search

Bad romance: mannen en hun Veronica Inside

Bad romance: mannen en hun Veronica Inside

Zet een random groepje mannen aan een ronde tafel met wat goedkope borrelhapjes, liefst eentje met een snor en uitgesproken mening, een knakker met een vrouwelijk lachje en een quasi serieus typetje alias Wilfred om Reneetje en Johan te temperen. Laat ze wat babbelen over voetbal, seks en andere irrelevante onderwerpen en bam, je hebt een magische formule voor een programma waarbij het overgrote deel van de mannelijke Nederlandstalige bevolking kwijlend voor de buis zit. Tot ergernis van hun vrouwen. Wat is dat toch met mannen en hun Veronica inside?

”Ik mag NIET lachen om hun flauwe grapjes. Ik moet me inhouden. Ik kijk nog liever naar Utopia en Barbie tegelijk dan dat ik hier naar moet kijken. Walgelijk programma. Verdorie, dat was vet grappig. NEE, IK KIJK HET NIET!”

Wat er aan vooraf ging:

De kaarsen branden, ik heb mijn beste lingerie setje uit de kast gepakt. Zo’n zwarte met kant. Ik heb voor deze keer zelfs mijn teennagels gelakt en ben op elke denkbare plek onthaard. Nadat ik wat lekkere hapjes op tafel heb gezet, kruip ik gezellig tegen manlief aan. De tv wordt aangezet. Pampampam. Voetbal Inside. Terwijl ik intern vloek, stop ik hapje voor hapje in mijn mond, hopend, nee smekend dat het snel voorbij zal zijn. ‘Gezellig hè, schat?’ Néé, dit was niet de bedoeling. 

Na het programma buk ik uitdagend voorover, ik heb zijn aandacht. Want wat is er nou beter dan een avondje Voetbal Inside met een biertje op de bank? Juist, Voetbal inside met een biertje op de bank plus happy ending. Ik ga naar de slaapkamer en zet Netflix aan. Miss congeniality kijken. Ha, dat zal hem leren.

Hoe het echt ging:

Oke, zo ging het niet helemaal. Wat ik eigenlijk helemaal niet toe wil geven is dat het ergst denkbare gebeurd is. Toen ik daar zat en noodgedwongen mee moest kijken, kreeg de magische snor van Johan ook mij in zijn macht. Ik heb me nog geprobeerd te verzetten, maar ik heb ontzettend hard gelachen om een paar onnozele grappen die overigens geen enkele relatie tot voetbal hadden. Ik heb gefaald. Ik mag voetbal inside niet leuk vinden, for the sake of woman! Al is het dan maar, omdat ik gewoon een romantisch avondje wilde hebben. En snorren en voetbal zijn dat gewoon niet.

Het heeft mij nu ook in zijn greep. There’s not something about Mary? Nee there’s something about mannen en hun Veronica Inside… Maar wat?

 

 

 

 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!