Menu & Search
8 typische dingen in een mannenhuishouden

8 typische dingen in een mannenhuishouden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Als vrouw uit een gezin met voornamelijk mannen, verwonder ik me altijd weer over al die typische mannendingen. Zo vind ik sokken all over the place en word ik regelmatig ‘gesloopt’ tijdens een uit de hand gelopen potje stoeien. Boys will be boys! Dit lijstje bevat acht herkenbare dingen in een typisch mannenhuishouden. 

Ga zitten in je luie stoel voor dit feestje van herkenning want wij vrouwen hebben soms gewoon behoefte aan wat steun, toch?

1. Stoeien en slopen 

Het kan niet hard genoeg gaan. Bodyslams en karatetrappen. De woonkamer veranderd regelmatig in een worstelkooi of slagveld. Stoppen is geen optie. Totdat het janken geblazen is dan …

2. Wapens 

Stoeien en slopen kun je natuurlijk niet zonder een goede voorraad wapens. Zwaarden, pistolen en zelfs een morgenster. Overal zijn wapens! Per dag leg je het loodje zo’n tien keer. Geen speelgoedwapens in huis? Jongens zijn heel creatief, een stokpaard omtoveren tot bazooka? No problemo.

3.  Piemelliefde 

Hun grote trots, jongens raken er niet op uitgekeken, en dat delen ze graag met: Iedereen! Te pas en te onpas verschijnt hij ten tonele. In het winkelcentrum, of op de koffie bij tante Truus. Gewoon om even te krabben, of om te luchten. Naar het schijnt lijden piemels zelfs hun eigen leven. Pas op dat je hun gevoelens niet krenkt!

4.  Natuurliefhebbers

Jongens zijn gek op natuur. Ze zijn er zo dol op dat ze er het liefst de hele dag door omringd zijn. Eikels tussen de Lego, Stenen onder kussens, stokken in de hal. Nature is all around! Heerlijk toch?

5. Help, mijn zoon is klusser!

En klussen doen ze. Heb je een lekkage of een probleem van technische aard? De klushelm en mini boormachine en — hamer komen altijd van pas. Kunnen ze het maken? Nou en of.  Dat een klusje gemiddeld een uur langer duurt maakt niet uit.

6. Wassen wassen en nog eens …

Wasgoed. De wasmanden puilen met grote regelmaat uit tot het formaat van de Himalaya of Mount Everest. Om tot zulke bergen te komen moet je wel goed zoeken, want om  redenen die eigenlijk niemand in huis kan verklaren vind je wasgoed op de vreemdste plekken. Zeker de kaboutertjes. Yeah right.

7. Apenkooi

Je huis is zo ontzettend veelzijdig. Behalve dat het dient als worstelkooi is het bankstel ook nog een trampoline, zijn de kussens om op te turnen en de salontafel is onderdeel van een klimparcours.

8. Moederliefde

Al het bovenstaande valt in het niet wanneer je zoontje ’s ochtends of ’s avonds lekker tegen je aan kruipt. ‘ Lekker gekookt mamma.’ Of ‘Wat zie je er mooi uit mamma.’ doen je smelten. Zoons laten je ook met grote regelmaat weten dat ze van je houden. Natuurlijk weten ze dit geheime wapen op de meest strategische momenten in te zetten. Slimmeriken!

Leef jij ook in een mannenhuishouden of juist niet? Want zijn typische dingen die jouw kinderen doen? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!