Menu & Search
Met deze 8 tips heb je als moeder gegarandeerd een spannende dag

Met deze 8 tips heb je als moeder gegarandeerd een spannende dag

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Sinds ik moeder ben, ben ik een stuk voorzichtiger en rustiger geworden. Ik hoef niet zo nodig meer de waaghals uit te hangen. Dat was een aantal jaar geleden wel anders. Hoe spannender hoe beter was mijn motto. Op nummer een van de meest spannende dingen die ik deed staat toch wel een parachutesprong op Texel. Echt super gaaf om dit te hebben mogen ervaren. Extreme spanning die overgaat in een ontlading van adrenaline, vrijheid en euforie. Maar hoewel het geweldig was, zou ik het nu niet snel meer overdoen.

Toch zit er ergens diep van binnen nog die wildebras die hunkert naar een stoot adrenaline. Maar om je dagelijkse dosis binnen te krijgen als moeder, hoef je helemaal niet moeilijk te doen. Laat staan uit een vliegtuig springen. Heb jij als moeder ook zin om de bloemetjes eens goed buiten te zetten? Doe dan eens een van de dingen die op het onderstaande lijstje staan. Spanning gegarandeerd.

Met deze tips verveel je je nooit als ouder:

  • Bemoei je eens met een ruzie van je kinderen

Een relatie tussen broers en zussen kan behoorlijk intens zijn. Een klein akkefietje kan zich zomaar manifesteren in een ware vechtpartij.  Zo spelen ze nog samen en zo rammen ze er op los met stokken. Meng je eens in hun vurige discussie om erachter te komen waar het mis ging.  De ”ja maars” vliegen je om de oren. Spanning gegarandeerd.

  • Stel je toiletbezoek nog even uit

Dat je eigenlijk naar het toilet moet maar denkt het nog wel uit te kunnen zingen tot je thuis bent. Natuurlijk komt daar de wet van Murphy om het hoekje kijken en duurt de weg naar huis drie keer zo lang door loslopende koeien op de weg of je auto die het plotseling begeeft. Probeer als moeder met zwakke bekkenbodemspieren nog maar eens om je hoofd koel te houden. (en je broek droog)

  • Rijd zo lang mogelijk door met een bijna lege tank

Deze is voor de echte koele kikkers: is je benzinetank bijna leeg? Probeer er dan nog even een last minute zeer kort ritje naar de supermarkt mee te maken. Voor wat extra spanning kun je je kinderen ook nog meenemen. Om vervolgens in de file terecht te komen. Draaiende motor en baby die huilt op de achterbank is echt vet spannend.

  • Ga eens in discussie met een schoolpleinmoeder

Ga eens in discussie met een schoolplein moeder over waarom je de macrobiotische voeding van haar Pietertje maar onzin vindt bijvoorbeeld. Wie weet eindigt het wel een catfight a la de luizenmoeder. (ik heb wilde fantasieën) maar spannend is het wel!

  • Snoozen op een schooldag

Je weet dat je kinderen naar school moeten maar je bed ligt zo verrekte heerlijk dat je besluit om er nog even 5 minuten te blijven vertoeven. Die 5 minuten worden er natuurlijk nog eens 5 en voor je het weet ren je je suf naar het schoolplein om ze nog net tien seconden voor de bel af te leveren. Tip: voor wat extra spanning kun je ook de schooltasjes nog vergeten.

  • Onopgemaakt en in vieze kleding over straat

Deze tip vloeit voort uit het vorige punt van dit handige lijstje. Laat opstaan is keuzes maken. Wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest om de schooltassen wel mee te nemen moet je dat ergens compenseren. Je uiterlijk bijvoorbeeld. Met tandpasta in je mondhoek, haren in de klit en kleding van de vorige dag naar school hollen is best spannend wanneer de rest van de schoolplein moeders er om door een ringetje te halen uitzien. Haastige spoed is zelden goed. Behalve voor je dagelijkse dosis spanning.

  • Zonder luiertas op pad

En dan kun je ook nog de luiertas vergeten. Vooral als je ver weg gaat en alle supermarkten gesloten zijn. De spanning begint al bij het feit dat je je afvraagt of het mis zal gaan of niet. Eigenlijk een retorische vraag. Natuurlijk poept je kleintje uitgerekend dan zijn hele luier vol. Wat had je dan verwacht? Vervolgens moet je ook nog gaan bedelen bij een mede ouder om een luiertje. Triomfantelijke blik van ouder die het niet is vergeten is included. Vind ik altijd best heftig.

  • Kinderen die niet luisteren

Het liefst in combinatie met een groepje betweterige ouders erbij. Die je allemaal tips gaan staan geven over hoe je je oververhitte kleuter wel kunt laten luisteren. Op het einde van de rit ben je zo wanhopig dat je in staat bent om zonder kind heel hard weg te rennen.

  • Combineer al het bovenstaande

Wil je een echte adrenalinekick a la bungeejumpen of parachutespringen? Combineer dan al het bovenstaande.

kleine disclaimer: de meeste geschetste situaties zijn ervaringsverhalen. Ik kreeg er in ieder geval wel mijn dagelijkse shot adrenaline van. (dikke stress) het mengen in een discussie op het schoolplein heb ik nog niet geprobeerd maar die staat wel nog op mijn bucketlist. 😉 

Het moederschap is hartstikke spannend. Vind je het gek dat ik geen behoefte meer heb aan uit vliegtuigen springen of wildwater raften. Mijn bijnieren maken overuren.

Waar gaan jouw bijnieren harder van werken en je hart sneller van kloppen? Oftewel waar schiet jij als ouder van in de stress? 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!