Nu aan het lezen
Mijn concentratie schiet alle kanten op

Mijn concentratie schiet alle kanten op

Mijn concentratie schiet altijd alle kanten op. Ik zie op mijn werk ook veel kinderen die niet stil kunnen zitten, of zomaar met een andere opdracht of een andere taak gaan beginnen. Ik ben ook zo´n kind, maar dan in een volwassen vorm. Vaak is mijn concentratie namelijk ver te zoeken en zijn mijn gedachten overal.

Pauze

Meestal is het tijdens de pauzes erg druk op de school waar ik werk. Tijdens de pauzes gaan de gesprekken overal over: leuke anekdotes over leerlingen, het weekend, thuis, eigen kinderen, eten, de sportschool… Je kan het zo gek niet bedenken en er zijn gesprekken over. Maar ik ben meestal degene die zich naast alle gesprekken die er zijn, het meeste stil houdt. Waarom? Ik kan me niet focussen. Vaak heb ik het gevoel dat ik naar een potje pingpong zit te kijken. Alle gesprekken lopen door elkaar en ik kan me niet concentreren op een gesprek. Het gebeurt me ook af en toe dat ik antwoord geef in het gesprek ,waarop ik op dat moment niet aan deelneem. Wat dan gelukkig wel weer hilarische situaties oplevert.

Event

Afgelopen donderdag moest ik voor mijn werk naar een event voor Haagse leerkrachten. Er waren veel mensen, harde muziek, en ook veel mensen die even willen netwerken. Ook hier kon ik me simpelweg niet concentreren. Een paar keer betrapte ik mezelf erop dat ik maar gewoon ‘deed alsof’ ik had verstaan wat er tegen me werd gezegd. Ook instemmend ‘Ja’ knikken is een van mijn overlevingsmechanismen, als ik eigenlijk in gedachten alweer ergens anders ben.

De sportschool

In mijn sportschool heb je in de groepsles zalen hele grote ramen. Fantastisch voor je concentratie. Tijdens mijn Zumba lessen kijk ik vaak naar buiten. En geloof me je ziet vanalles. Maar ook zie je Marjolein een solodansje doen, omdat ze weer eens niet aan het opletten was.

Kantoor

Als ik op mijn kantoor aan het werk ben, ben ik altijd degene die om de haverklap opstaat voor een loopje of bij de administratie even een snoepje uit de pot vist, zodat ik weer even iets anders aan het doen ben. Ook gebeurt het me regelmatig dat wanneer ik drie verslagen moet maken, ik met alledrie tegelijk bezig ben. Halverwege verslag een gaat mijn concentratie alweer naar verslag twee. Maar ook dan ben ik vaak alweer opgestaan om even wat anders te gaan doen.

Abracadabra

Laatst moest ik met een collega naar een voorlichtingsbijeenkomst over een pilot project wat wij op school gaan draaien. Ik snapte alles van wat er verteld werd, maar ondertussen observeer ik de mensen die aanwezig zijn. Ik heb geobsedeerd gekeken naar een rok van een van de aanwezigen met allemaal franjes en frummels eraan. Ondertussen zag ik ook mijn collega steeds verder weg dwarrelen in haar gedachten. Na afloop van de bijeenkomst zei ze tegen mij: ´Ik weet niet hoor, maar voor mij was het een groot abracadabra wat er verteld werd. Ik hoop dat jij het wel snapt, anders hebben we een probleem.’ Ze lacht: ‘En als er ergens een kameel uit een deur was gekomen, had ik het minder verrassend gevonden.’

Kameel

Inmiddels is de kameel een soort metafoor geworden voor mijn concentratie. Het overkomt me dagelijks, dat ik kamelen uit deuren zie komen. Kamelen die ik dan vervolgens weer ergens moet opschrijven of moet tekenen, om ze kwijt te zijn.

See Also

Wil jij al mijn creatieve kamelen en hersenspinsels bekijken? Neem dan even een kijkje op mijn Intagram pagina of mijn website.

http://www.dreamcreatebymarjolein.com

http://www.instagram.com/dreamcreatebymarjolein

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (0)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top