Nu aan het lezen
Mijn dreumes drinkt nog steeds uit de fles

Mijn dreumes drinkt nog steeds uit de fles

Nolah, is inmiddels al ruim 15 maanden en als je de adviezen van het consultatiebureau moet geloven had ze nu wel van het flesje af moeten zijn. Niet voor niets natuurlijk. Langdurig een fles gebruiken kan de spraakontwikkeling vertragen en voor gebitsproblemen zorgen. Goede redenen om die fles af te bouwen dus! 

Mijn meisje en haar (A)vent

Maar helaas heeft mijn dochter een diepgewortelde liefde voor haar Avent flesje (dit is geen reclame ;-)) en daar is nogal lastig tussen te komen als ouder zijnde. Het is het enigste dat haar na een drukke dag hobbelen tot rust kan brengen en het is echt niet zo dat ik haar die fles de hele dag geef. Op de overige drinkmomenten geef ik haar gewoon een tuitbeker en soms doe ik een poging om haar uit een gewone beker te laten drinken. Met soms bedoel ik zelden tot nooit want verdorie wat is dat een geknoei zeg!

Ze krijgt ook nog steeds flesvoeding

Naast dat ze af en toe nog lekker uit haar flesje lurkt, zit er ook nog flesvoeding in. Big shock! Ja haal de hashtag loedermoeder er maar weer bij. Nolah lust namelijk geen gewone melk. Althans dat denkt ze want ik leng de flesjes stiekem aan. Maar het feit is dat zodra ze ook maar het idee heeft dat er enkel gewone koemelk in haar flesje zit, drinkt ze helemaal geen melk meer. Tja, goed spul die Hipp. Wat ik nu doe is haar dus voor de helft opvolgmelk van de Hipp geven en voor de helft leng ik de fles aan met koemelk. Helemaal prima en ik maak me er absoluut geen zorgen over. Al is het niet heel erg goedkoop.

Liever een blije dan gestreste baby (en ouders)

Wanneer ik die fles echt helemaal ga afbouwen? Geen idee. Dat moment komt denk ik vanzelf wel. Ik heb liever een blije baby en goede nachtrust (heel belangrijk) dan een gestreste consultatiebureau verantwoorde baby. Dat is ook wat waard toch? Ondertussen begin ik alvast met sparen voor een beugel. 😉 Just kidding! Vooralsnog hoop ik dat de schade meevalt. Mijn advies aan jou als ouder? Maak je vooral niet te druk en kijk niet te veel naar andere ouders. Doe wat goed voelt voor jou en je kindje en neem de adviezen met een korreltje zout. Oké, niet letterlijk. Want zout is pas écht slecht voor je!

Op welke leeftijd heb jij de fles afgebouwd? En de flesvoeding?

 

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (4)
  • Nathan krijgt ’s avonds ook nog een flesje voeding hoor! En dat voor een tandarts…. 1x per dag een flesje is helemaal niet erg. Als ze maar niet met de melk naar bed gaat. Gewoon 2x per dag goed tandenpoetsen

    • Met de melk naar bed doe ik inderdaad niet. Naast dat het slecht voor de tandjes is vind ik het ook een eng idee mocht ze zich verslikken. Ik vind het geven van de fles ook gewoon een fijn knuffelmoment. Het enige moment dat ze stil blijft zitten 😉 Bedankt voor je bijdrage!

  • Dit soort dingen ben ik alweer helemaal vergeten. Maar wij hebben Anna nooit structureel koemelk gegevens, volgens mij kreeg ze van die hele dure kinder roosvicee en water. Nu is ze trouwens zes en heeft nog nooit prik gehad (en dat wil ze ook helemaal niet).

    • Haha het is bizar hoe snel je dat vergeet he? Die roosvice had ik ook altijd in huis bij de jongens. Prik krijgen ze hier ook niet. Al begint de oudste er nu wel langzaam interesse in te krijgen.

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top