Nu aan het lezen
Mijn eerste tatoeage: subtiel en vrouwelijk

Mijn eerste tatoeage: subtiel en vrouwelijk

Stiekem wilde ik al jaren een tatoeage maar mede door mijn wispelturigheid kwam het er steeds niet van. Die tattoo-drempel daadwerkelijk overgaan vond ik een spannend idee, zeker omdat er geen weg terug is.

Ik moest er niet aan denken dat ik er eentje zou laten zetten in een soort van opwelling, omdat het toevallig in de mode is. Een ongetatoeërd lichaam is vandaag de dag steeds schaarser en dat vond ik ook wel zijn charme hebben.  Ik hoor het stemmetje van mijn ouders nog altijd in mijn hoofd: van tatoeages krijg je alleen maar spijt! Bovendien, wat laat je in godsnaam tatoeëren dan? En waar? Kortom: teveel keuzes! Daarom zette ik mijn plannetje maar even ‘on hold’.

Ondertussen bleef mijn Pinterestbord  maar groeien met ideeën. Van minimalistische woordjes en symbolen tot en met allesbedekkende Mandela’s. Ik vond zoveel soorten en maten tatoeages mooi! Toch bleef het helaas slechts een onuitgevoerde taak op mijn bucketlist.

Dublin Ink

Toen ik het afgelopen jaar weer naar Dublin ging, was mijn wens nog altijd daar. Sterker nog, ik vond dat 2018 het jaar moest worden waarin ik er dan eindelijk eentje zou laten zetten. Plotseling kreeg het wilde idee om een tattoo bij Dublin Ink te laten zetten dus trok ik mijn stoute schoenen aan en stuurde ze een mailtje waarin ik omschreef waar ik ongeveer naar opzoek was. Helaas zaten ze vol, maar ze zouden me bellen als er uitvallers waren. Zo kwam ik weer een stapje dichterbij mijn tattoo en achteraf  gezien, was ik blij dat ik het toen niet heb gedaan, want dan had ik helemaal niks van Dublin gezien!

Plotseling een plekje vrij

Op Instagram volgde ik al een tijdje een tattoo artist die me heel erg aansprak. Jennifer @titmouse_tat, maakt precies de tattoo’s die ik mooi vind: kleurrijk en realistisch.

Toen ik op een avond wat ‘verhalen’ op Instagram bekeek, schreef ze dat ze de volgende dag nog een plekje vrij had. Zonder verder na te denken vroeg ik haar of het mogelijk was om langs te komen en dat was mogelijk. Ik regelde oppas en toen was er geen ontkomen meer aan.

Een Freesia op mijn arm

Een van Jennifers ontwerpen was een Freesia. Omdat ik toch al wist dat ik iets met bloemen getatoeëerd wilde hebben en omdat ik het ontwerp erg mooi vond, besloot ik ook maar gelijk dat het een Freesia zou worden. En toen ik de betekenis achter Freesias opzocht, wist ik het helemaal zeker! Het staat voor onvoorwaardelijke liefde en verder kijken dan je neus lang is. Bovendien is de Freesia de bloem van de maand Februari, heel toevallig mijn geboortemaand. Meant to be!

Over een litteken heen tattoëeren

Op mijn arm heb ik al heel lang een litteken. Dit litteken heb ik overgehouden aan een operatie waarbij een oppervlakkig gelegen bloedvat werd weggehaald. Hoewel ik allang blij was dat het bloedvat weg was, hield ik er geen fraai litteken aan over en moet ik tot op de dag van vandaag nog steeds aan iedereen uitleggen waarom dat litteken er zit.

op litteken tatoeeren
Before

Omdat ik wist dat er wel eens over littekens heen wordt getatoeëerd vroeg ik aan Jennifer of het met de Freesia ook mogelijk was om over dat litteken heen te tattoeëren.

”Wanneer je over een litteken heen laat tattoeëren, moet deze minimaal 6 maanden oud zijn maar het liefst nog ouder. Bovendien moet de huid ter plekke beoordeeld worden om te zien wat mogelijk is en of het verantwoord is.”

In mijn geval was het litteken al een aantal jaren oud en was het tot mijn grote vreugde gewoon mogelijk!

Gewoon een kleintje

De dag des oordeels was ik echt mega zenuwachtig en bovendien had ik haast niemand over mijn spontane actie verteld. Wat als het mis zou gaan, ik de pijn niet zou trekken of (…)

Na een haastig ritje op z’n Jeanines (ik was al uren klaar maar vertrok weer eens te laat) kwam ik oververhit aan bij de tattooshop waar ik al hijgend en puffend pogingen deed om vooral niet nerveus over te komen. Dat mislukte natuurlijk grandioos.

Lachen als een boer met kiespijn

Hier zaten de lijnen er al op

Gelukkig voelde ik me toch vrij snel op mijn gemak en binnen de kortste keren stond er een ontwerp op mijn arm die mijn litteken perfect bedekte. Jennifer vroeg me of ik de grootte oké vond en terwijl ik naar mijn arm in de spiegel staarde realiseerde ik me dat deze tattoo veel groter was dan ik in gedachten had. Maar ik vond het zo ontzettend mooi dat ik het simpelweg niet kon weigeren. Het was perfect!

Ik bereidde me voor op de ergste pijn ooit

Voordat de allereerste lijn gezet werd bereidde ik me voor op de ergste pijn ooit. Vaak hoor je van die horrorverhalen en ik wilde absoluut niet knock-out op de vloer eindigen, of al gillend de zaak uitrennen met slechts drie lijnen op mijn arm. De plek die ik uitgekozen had was ook nog eens extra gevoelig. Om over tattoeeren over een litteken nog maar te zwijgen.

Maar of de chirurg heeft mijn zenuwen toentertijd zwaar beschadigd, of het moederschap  heeft me compleet afgestompt (ik vrees voor het laatste), want ik vond het reuze meevallen als in het was haast niet pijnlijk te noemen. Mijn houding daarentegen was hoogst ongemakkelijk maar de leuke gesprekken met Jennifer sleepten me er prima doorheen.  Voordat ik het wist (in werkelijkheid waren het wel een paar uurtjes) stond de Freesia op mijn arm. En eerlijk: ik wist dat het mooi zou worden maar dat ik opslag verliefd zou worden had ik niet verwacht.

Plotseling maakt die Freesia voor de rest van mijn leven deel uit van mijn lichaam en ik kan niet anders dan trots zijn op het onwijs knappe werk van Jennifer (die nog geen jaar tattoeerd).

 

Bekijk ook
Wat ik van freebleeding vind

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Thank you Jeanine (@strijkenissuf.nl) for coming back for covering a scar with Freesias . Fun to see you again

Een bericht gedeeld door Titmouse – Jennifer (@titmouse_tat) op

Subtiele en vrouwelijke tatoeage

Zelf vind ik mijn tatoeage heel erg subtiel, vrouwelijk, vrolijk en een echte verbetering. Eentje die zelfs mijn anti tattoo ouders en tante hebben omarmd. Althans dat zeggen ze wel, of ze de waarheid spreken is de vraag. 😉

Op naar de volgende? Ja, als het aan mij ligt wel. Het is verslavend!

Realistische freesia tatoeage
Het eindresultaat!

Als je goed spiekt zie je het litteken nog, maar door de tatoeage is het haast onzichtbaar geworden

Heb jij een tatoeage? Waarom wel of niet, en heeft jouw tattoo een betekenis?

P.S. wil je ook een realistische tattoo? Ik kan Jennifer absoluut aanraden. Naast dat ze een ontzettend mooi persoon is en een onwijs gezellige gesprekspartner, is ze een ware artiest. Bovendien opent ze binnenkort haar eigen zaak: Inkpanthers in Echt.

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (5)
  • Oh, deze past zeker bij je! Goed ook dat je echt eerst hebt gezocht naar een artiest, dan lukraak een shop te zijn binnen gestapt. Ik heb er een paar weken geleden in Christchucht één laten zetten. Ik wilde al een tijd iets met een globe, maar het is niet zo dat ik er jaren over heb nagedacht. Bij mij is de tattoo ook meer dan alleen het ontwerp. Deze wilde ik zetten tijdens deze reis. Zodat de globe me herinnert aan alle reizen en de komende reizen. En het zal me herinneren aan deze fantastische reis die we nu maken. Daarom ook dat de globe het gedeelte van Oceanië heeft i.p.v. bijvoorbeeld Europa. En de artiest is Maori. Dus hij heeft voor mij persoonlijke elementen er in verwerkt, zoals beschermers. Er komt wel eens een goede foto als die genezen is.

  • Hij is prachtig geworden! Mooie betekenis ook! Ik heb er zelf 3, de pijn vond ik bij alle drie niet noemenswaardig. Ik vond het gevoel eerder een tikje verslavend 🙂

  • Wat mooi! Ik hou helemaal niet van tattoos, maar voor een litteken vind ik het best een goede oplossing eigenlijk. En deze is erg mooi geworden. Misschien toch eens over nadenken dan 🙂 Of nee, ik ben daar echt te kleinzerig voor.

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top