Menu & Search
Mijn tv debuut

Mijn tv debuut

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Cybercrime blijft een hot topic. Nog populairder in mediawereld zijn de slachtoffers die er met open ogen in tuimelde. Tijdschriften, kranten en zelfs tv-programma´s smullen ervan. Onnozele ik die een phishing mail opende.  Vorige week werd er door het ministerie van veiligheid en Justitie extra aandacht aan besteedt en daarmee kwam een mediabureau uit bij mijn persoonlijke phishing-drama.

Of ik misschien op TV wilde?

Na de radio  (waarover ik liever niet meer praat) was nu de tv aan de beurt. Of ik misschien een interview met Hart van Nederland wilde doen? Dapper zei ik ja,  in het kader van het beschermen van de mede mens zodat er hopelijk weer een paar mensen een internet drama bespaard bleef door mijn verhaal, Maar in werkelijkheid piste ik natuurlijk in mijn broek. Achteraf vervloekte ik mezelf dat ik volmondig ja had gezegd Wat voor blunders zou ik dit keer wel niet maken?

Veel bedenktijd had ik echter niet, want ze zouden de volgende ochtend al op de stoep staan, de mannen van Hart van Nederland. Piet Paulusma kwam gelukkig niet mee. Fluitend ging ik aan het werk. lees: ik was fysiek aanwezig maar vanbinnen voelde het alsof er een aantal neurotransmitters dusdanig kortsluiting aan het maken waren dat mijn brein bijna overging op een total shut-down. Ik deed een schietgebedje en hoopte maar dat dit niet voor de camera zou gebeuren. Het hielp ook niet echt mee dat mijn moeder iedere kennis of familielid die ze maar kende nog net niet dwong om mijn 30 seconden van faam te aanschouwen op tv.

Ik ontdekte een vieze vlek op mijn linkermouw.

Gelukkig was het interview in mijn eigen woning met mijn man erbij. Mijn eigen territorium, daar gedijde ik vast stukken beter. Al snel arriveerde de cameraman en de meneer die me zou interviewen en ik was enorm opgelucht toen bleek dat ik me op de een of andere manier heel relaxt voelde bij deze mensen. Er heerste een ongedwongen sfeer en ik er kwam een soort gevoel van innerlijke rust over me heen. Of het had te maken met de thee die ik dronk. ”Zen again. ”Wie weet zat er wel een vleugje cannabis in die thee. Wie zal het zeggen.

Interview Hart van Nederland
In actie op mijn laptop. Phshing mails openen 😉

Niet teruggekeken

Het interview liep gesmeerd. Ik vertelde mijn verhaal en dat ik die internetcriminelen maar vuile huichelaars vond. Helaas mocht dat niet op tv. Grapje. Ik zei dat ik het criminelen vond en dat ze gestraft moesten worden. Of dat eruit geknipt is weet ik niet, want ik heb de uitzending nog steeds niet volledig bekeken. Iets met een traumatische ervaring met het mezelf terugzien op beeld. Hoewel de hond tijdens de opnames aan zijn edele delen likte en ik een vieze vlek op mijn linkermouw ontdekte tijdens het interview (waar ik mij een aantal keer angstvallig op focuste) denk ik dat het dus wel goed ging. Sterker nog. Ik vond het erg leuk om te doen! Mocht je net als de media ook geen genoeg krijgen van mijn phishing blunder? Dan kun je dat via deze link terugkijken. (ergens vanaf minuut 13)

P.S. de kinderwagen en theedoeken op de achtergrond waren natuurlijk allemaal in het kader van een huiselijke sfeer creëren en niet omdat ik dat niet opgeruimd had. 

 

 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!