Menu & Search
Mijn zoontje is verslaafd aan diksap

Mijn zoontje is verslaafd aan diksap

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Drinken is mijn zoontjes ding. Als baby al dronk hij ongelooflijk veel. Niet voor niets dat ik me in de borstvoedingsperiode vaak een uitgemolken koe voelde. Later werd dat het flesje. Waar mijn zoontje was, slingerde ook wel ergens een fles. Zonder flesje kon hij niet in slaap komen. Drinken was zijn drug.

Die behoefte om overmatig te drinken is nooit helemaal weggegaan. Nog steeds is het zo dat als ik aan Flynn denk, daar ook heel veel drinken bij hoort. Vroeger maakte ik me wel eens zorgen over zijn gezuip maar ik heb inmiddels maar geaccepteerd dat het gewoon een dorstig kereltje is en dat drinken hem rust brengt. Buiten dat hij veel drinkt, is meneer ook nog eens kieskeurig. Er is maar een ding dat zijn kleine motortje dag in dag uit draaiende houdt en dat is diksap! Biologische appeldiksap wel te verstaan. In een groene fles. Voor iedere andere fles haalt meneer de fijnproever zijn neus op. Ik denk dat we gerust van een verslaving kunnen spreken.

Het appeldiksap ritueel

Iedere ochtend weer het zelfde ritueel. Flynn opent zijn ogen, loopt naar onze slaapkamer en heeft dorst. Toen hij net kon praten was dat ‘Dinken makuh.’ Nu kan hij nog net ‘Ik heb dorst’ uitbrengen.Wat hij wil hoef ik dus niet te vragen, al is dat soms wel lachwekkend. Het steevaste antwoord, de oplossing voor al zijn problemen is de welbekende groene fles. Soms stel ik hem wel eens voor als een mini junkie met trillende handjes wachtend op de drank omdat hij anders niet kan functioneren. Slechte visualisatie. Ik weet het! Maar de flessen diksap zijn niet aan te slepen. Het is dan ook een immens drama wanneer ik vergeten ben een reserve fles te kopen.

‘Flynn wil je ranja?’
‘Nee, Appelsap!’ zegt hij terwijl hij met donkere ogen onze kant opkijkt.
‘We hebben geen appelsap, Flynn.’
‘Appelsap! Wil geen ranja. Ranja vind ik vies. Ik wil appelsap! Stomme mama.’

Gelukkig is er ook nog drinkyoghurt

De laatste tijd hebben we hem gelukkig zo ver gekregen dat hij ook zo nu en dan nog een beker drinkyoghurt neemt en ’s nachts een beker water. Bovendien verdun ik zijn diksap steeds meer met water dat er slechts een appelsmaakje aan zit want erg goed voor zijn tanden is het natuurlijk niet. Hopelijk kickt hij zo een beetje af! Het is natuurlijk onze eigen schuld dat hij alleen maar diksap drinkt en dus ook onze taak om er weer vanaf te krijgen. Ik maak me er echter niet meer zo druk over. Het is vast een fase en in ieder geval geen wodka 😉 (flauw grapje!)

Waar kan jouw kindje niet zonder?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!